Peedirisoto (retsept)

Viimati uuendatud: 09/10/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Peedirisoto retsept

Sellele maitsvale risotole lisab peet maist ja veidi magusat maitset ning imelist värvi. See vegan-sõbralik peedirisoto on tehtid ilma piimatoodeteta ning on ka gluteenivaba.

Nautige seda maitsvat peedirisotot koos teie lemmiku kuiva valge veiniga ning serveerige koos värske tilliga. Selle retsepti valmistamiseks kasutatakse siin vegan-sõbralikke koostisosi nagu vegan või ja juust.

Peedirisoto

See maitsev ja kreemine vegan peedirisoto on tehtud lihtsatest koostisosadest ning ilma igasuguste piimatoodeteta. Sobib ideaalselt valge veiniga.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Küpsetusaeg: 1 hour 5 minutes
Aeg kokku: 1 hour 5 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 457kcal

Koostisosad 

  • 200 g tükeldatud peeti
  • 2 tl oliiviõli
  • 1 l köögivilja puljongit
  • 3 spl vegan võid
  • 1 hakitud sibul
  • 1 spl purustatud küüslauku
  • 280 g arborio riisi
  • ¾ tl soola
  • ¼ tl musta pipart
  • 120 ml kuiva valget veini
  • 50 g riivitud vegan parmesani
  • 1 spl värsket hakitud tilli
  • 2 spl värsket hakitud peterselli

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 190 kraadini.
  2. Peske, koorige ja tükeldage peet. Segage sisse 2 tl oliiviõli ja veidi soola ja pipart. Asetage peet ahjupannil küpsetuspaberile ning röstige ahjus 20-22 minutit, kuni peet on küpsenud.
  3. Blenderdage röstitud peet koos 1 l köögivilja puljongiga ühtlaseks. Valage segu potti ning kuumutage keetmiseni. Kui segu hakkab keema, keerake kuumus madalaks ning hoidke kuumaga samal ajal, kui valmistate risotot.
  4. Kuumutage suures potis või ning lisage sibul. Praadige 5-7 minutit. Lisage küüslauk ning praadige veel mõni minut.
  5. Lisage riis, sool ja pipar. Segage läbi ning laske riisil veidi praadida. Lisage juurde vein ja segage läbi. Kui vein on sisse imbunud, lisage kulbitäis peedisegu. Keerake kuumus madalaks.
  6. Kui peedi puljong on sisse imbunud, lisake teine kulbitäis segu. Jätkake seda protsessi ning segage pidevalt riisi, kuni riis on al dente ja kogu puljong on sisse imbunud.
  7. Lõpus segage sisse till, petersell ja juust. Kuumutage veel mõni minut ning eemaldage pliidilt. Maitsestage soovi järgi soola ja pipraga ning serveerige värske maitserohelise ja juustuga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 457kcalSüsivesikud: 69gValgud: 11gRasvad: 13gKüllastunud rasvhapped: 4gKolesterool: 9mgSool: 1742mgPotassium: 332mgKiudained: 4gSugar: 8gA-Vitamiin: 1222IUC-Vitamiin: 9mgKaltsium: 177mgRaud: 4mgMagneesium: 42mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Riisiroad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    457
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    13
    g
    20
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    4
    g
    25
    %
    Kolesterool
     
    9
    mg
    3
    %
    Sool
     
    1742
    mg
    76
    %
    Potassium
     
    332
    mg
    9
    %
    Süsivesikud
     
    69
    g
    23
    %
    Kiudained
     
    4
    g
    17
    %
    Sugar
     
    8
    g
    9
    %
    Valgud
     
    11
    g
    22
    %
    A-Vitamiin
     
    1222
    IU
    24
    %
    C-Vitamiin
     
    9
    mg
    11
    %
    Kaltsium
     
    177
    mg
    18
    %
    Raud
     
    4
    mg
    22
    %
    Magneesium
     
    42
    mg
    11
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.