Alõtsa moos (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (3 häält)

Alõtsa moos retsept

Nautige omatehtud alõtsa moosi magusaid ja hapukaid maitseid! See vastupandamatu moos on valmistatud mahlakatest alõtsadest, sidrunimahlast ja just õigest kogusest suhkrust. Heleda kuldse värvi ja pehme, määrduva tekstuuriga moos sobib ideaalselt hommikusele saiale pealemäärimiseks. Lisaks on seda uskumatult lihtne kodus valmistada, nii et saate nautida suve maitset aastaringselt. Alõtsa moos rõõmustab kindlasti teie maitsemeeli ja toob naeratuse teie näole.

Alõtsa moos

Keskmine hinnang: 5 (3 häält)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 45 minutes
Küpsetusaeg: 50 minutes
Aeg kokku: 1 hour 35 minutes
Portsionit: 2
Kalorid: 522kcal

Vajaminevad tarvikud

Köögitermomeeter
Köögitermomeeter (Sooduskood: PARIMADRETSEPTID3)

Koostisosad 

  • 1 kg alõtsasid
  • 400 g suhkrut
  • 1 sidruni mahl

Valmistamine

Purkide steriliseerimine

  1. Purkide nõuetekohane steriliseerimine on oluline protsess, et eemaldada bakterid, mis võivad teie moosi rikkuda. Veenduge, et purgid on pestud nõudepesumasinas või käsitsi kuuma seebiveega ja seejärel hästi loputatud. Steriliseerige alati mõned purgid rohkem, kui te arvate, et vajate. Parem on liiga palju purke kui liiga vähe.
  2. Purkide steriliseerimiseks kuumutage ahi 130 kraadini. Asetage pestud purgid ja kaaned püsti asendis küpsetusplaadile ning kuumutage ahjus vähemalt 20 minutit. Seejärel eemaldage purgid ahjust ja täitke koheselt moosiga.
  3. NB! Kasutage purkide ahjust eemaldamiseks pakse ahjukindaid või purgiklambreid. Ärge asetage neid külmale pinnale, sest need võivad puruneda. Asetage purgid näiteks puidust lõikelauale, mis on kaetud käterätikuga.

Alõtsa moosi valmistamine

  1. Loputage ja kuivatage alõtsad, lõigake pooleks ning eemaldage kivid.
  2. Lisage alõtsad, suhkur ja sidrunimahl suurde kastrulisse ning segage puulusikaga hästi läbi. NB! Ärge vähendage suhkru kogust. Kuigi suhkur magustab puuvilju, toimib see ka säilitusainena ja aitab moosil taheneda. Kui te vähendate suhkrukogust, ei pruugi teie moos olla säilivuselt stabiilne ning võib hallitama minna.
  3. Laske segul 30 minutit seista, et suhkur lahustuks ja puuviljad eraldaksid oma mahlad.
  4. Asetage pott keskmisele kuumusele ja kuumutage segu aeg-ajalt segades keemiseni. Vähendage kuumust keskmiselt madalale ja keetke moosi 45-50 minutit, aeg-ajalt segades, kuni puuviljad on pehmed ja segu on paksenenud.
  5. Proovige moosi valmidust, asetades väike lusikatäis moosi taldrikule ja lastes sellel minut aega jahtuda. Kui see taheneb ja ei valgu kallutamisel laiali, on see valmis. Kui see on veel vedel, jätkake keetmist ja katsetamist, kuni see saavutab soovitud konsistentsi.
  6. Kui moos on valmis, võtke pott tulelt ja laske 5-10 minutit jahtuda. Koorige lusikaga maha moosi pinnale tekkinud vaht.
  7. Kallake moos steriliseeritud purkidesse, jättes ülaossa veidi ruumi. Pühkige purgi ääred puhta, niiske lapiga ja sulgege kaanega.
  8. Töödelge purke 10 minutit keevas veevannis, et tagada nõuetekohane pitseerimine. Võtke veevannist välja ja laske täielikult jahtuda.
  9. Säilitage moosi jahedas ja pimedas kohas.

Toitumisalane teave

Portsioni suurus: 230gKalorid: 522kcalSüsivesikud: 133gValgud: 1gRasvad: 0.5gKiudained: 3gSugar: 129g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Moosid ja hoidised

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Portsioni suurus
     
    230 g
    Kalorid
    522
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    0.5
    g
    1
    %
    Süsivesikud
     
    133
    g
    44
    %
    Kiudained
     
    3
    g
    13
    %
    Sugar
     
    129
    g
    143
    %
    Valgud
     
    1
    g
    2
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.