Parimad Retseptid logo

Kirsimoos (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (2 häält)

Kirsimoos retsept

Õppige, kuidas teha kirsimoosi ilma pektiinita. See omatehtud kirsimoosi retsept nõuab vaid 3 lihtsat koostisosa ning maitseb uskumatult hästi! Määrige seda hommikul näiteks saia või pannkookide peale või miks ka mitte – sööge lihtsalt lusikaga!

Kirsimoos

Keskmine hinnang: 5 (2 häält)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 5 minutes
Küpsetusaeg: 45 minutes
Aeg kokku: 50 minutes
Portsionit: 12
Kalorid: 173kcal

Vajaminevad tarvikud

Köögitermomeeter
Köögitermomeeter (Sooduskood: PARIMADRETSEPTID3)

Koostisosad 

  • 500 g kirsse
  • 450 g suhkrut
  • 1 sidrun

Valmistamine

  1. Peske ja puhastage kirsid. Seejärel lõigake kirsid pooleks või tükeldage need jämedalt ja asetage suurde kaussi.
  2. Lisage sidrunimahl ja suhkur ning segage ühtlaseks. Katke kilega ja aasetage 2-12 tunniks külmkappi.
  3. Valage kirsisegu sügavasse, raske põhjaga potti ja keetke madalal kuumusel, sageli segades, umbes 45 minutit.
  4. Lülitage kuumus välja ning laske moosil 30 sekundit seista, et see jahtuks. Seejärel tõmmake puulusikaga läbi moosi. Kui see kortsub, kasvõi veidi, on see valmis. Kui see on veel üsna vedel, siis pange see uuesti tulele ja keetke veel 1-2 minutit.
  5. Teise võimalusena võite kasutada köögitermomeetrit. Moos on valmis, kui termomeeter jõuab 105 kraadini.
  6. Koorige lusikaga moosi pealt maha mistahes vaht ning seejärel laske moosil umbes 5 minutit seista, et kirsid ühtlaselt hajuksid.
  7. NB! Kui eelistate ühtlast, tükkideta moosi, valage moos pärast tulelt eemaldamist blendrisse ning blenderdage ettevaatlikult!
  8. Kallake moos kuumana steriliseeritud purkidesse, jättes ülaossa veidi ruumi. Pühkige purgi ääred puhta, niiske lapiga ja sulgege kaanega.
  9. Töödelge purke 10 minutit keevas veevannis, et tagada nõuetekohane pitseerimine. Võtke purgid veevannist välja ja laske täielikult jahtuda.
  10. Säilitage moosi jahedas ja pimedas kohas. Kui järgite täpselt retsepti juhiseid ja kui purgid on põhjalikult steriliseeritud, peaks kirsimoos säilima aasta, võib-olla kauemgi.

Purkide steriliseerimine

  1. Purkide nõuetekohane steriliseerimine on oluline protsess, et eemaldada bakterid, mis võivad teie moosi rikkuda. Veenduge, et purgid on pestud nõudepesumasinas või käsitsi kuuma seebiveega ja seejärel hästi loputatud. Steriliseerige alati mõned purgid rohkem, kui te arvate, et vajate. Parem on liiga palju purke kui liiga vähe.
  2. Purkide steriliseerimiseks kuumutage ahi 130 kraadini. Asetage pestud purgid ja kaaned püsti asendis küpsetusplaadile ning kuumutage ahjus vähemalt 20 minutit. Seejärel eemaldage purgid ahjust ja täitke koheselt moosiga.
  3. NB! Kasutage purkide ahjust eemaldamiseks pakse ahjukindaid või purgiklambreid. Ärge asetage neid külmale pinnale, sest need võivad puruneda. Asetage purgid näiteks puidust lõikelauale, mis on kaetud käterätikuga.

Toitumisalane teave

Portsioni suurus: 25gKalorid: 173kcalSüsivesikud: 45gValgud: 1gRasvad: 0.2gSool: 1mgKiudained: 1gSugar: 43g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Moosid ja hoidised

Kommentaarid

Populaarsed retseptid: