Vitello Tonnato ehk vasikaliha tuunikalakastmes (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Vitello Tonnato ehk vasikaliha tuunikalakastmes retsept

Vitello Tonnato ehk mahlane vasikaliha hämmastavas tuunikalakastmes. Kui olete selle Itaalia pärli avastanud, ei taha te enam kunagi vasikaliha teistmoodi süüa. Tõeliselt itaaliapärane, tõeliselt maitsev.

Vitello Tonnato ehk vasikaliha tuunikalakastmes

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 35 minutes
Küpsetusaeg: 45 minutes
Aeg kokku: 1 hour 20 minutes
Portsionit: 10
Kalorid: 602kcal

Koostisosad 

  • 1130 g vasikaliha

Tonnato kaste

  • 12 anšoovist (soolatud)
  • 480 ml oliiviõli
  • 2 munakollast
  • ½ sidruni mahl
  • 350 g kvaliteetset tuunikala (konserveeritud või purgis)
  • 3 spl kapparit
  • 1 spl hakitud peterselli
  • pipart

Valmistamine

Vasikaliha praadimine

  1. Kuumutage ahi temperatuurini 180ºC.
  2. Maitsestage vasikaliha soola ja pipraga ning praadige liha kuumal pannil igast küljest, kuni veidi pruuniks.
  3. Asetage vasikaliha ahjuvormi ja küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 30-45 minutit. Liha on valmis, kui sisetemperatuur on umbes 57ºC.
  4. Katke liha kinni ja laske tal täielikult jahtuda. Keerake fooliumisse ja hoidke külmkapis, kuni seda vajate.

Tonnato-kastme valmistamine

  1. Asetage munakollased ja sidrunimahl kaussi. Vispeldage, kuni need on hästi segunenud ja kreemjad.
  2. Piserdage umbes 1 spl oliiviõli munakollaste hulka ja vispeldage hästi kokku. Lisage veel üks supilusikatäis ja vahustage uuesti. Korrake seda protsessi veel paar korda. Majonees peaks hakkama emulgeeruma ja paksenema, nüüd võite hakata vispeldamise ajal oliiviõli väikese joana kallama, kuni olete kogu õli ära kasutanud. NB! Ärge lisage õli liiga kiiresti, sest majonees lõheneb ja muutub päästmatuks!
  3. Valage ära tuunikalakonservi vedelik ning tõstke tuunikala köögikombaini. Lisage anšoovised ja veidi musta pipart. Lisage 2-3 spl majoneesi ja blenderdage ühtlaseks.
  4. Nüüd valage tuunikalasegu ülejäänud majoneesi hulka ning segage ühtlaseks. NB! Kui kaste on liiga paks, lahjendage seda vähese veega. Teil on vaja paksu kastet, kuid siiski veidi valatavat.
  5. Võtke jahutatud vasikaliha ja lõigake see terava noa abil väga õhukesteks viiludeks.
  6. Määrige serveerimisalusele õhuke kiht tonnato-kastet. Asetage vasikaliha kihiliselt kastme peale ning valage üle ülejäänud kastmega.
  7. Puistake peale ohtralt kappareid ja peterselli.

Toitumisalane teave

Kalorid: 602kcalSüsivesikud: 3gValgud: 31gRasvad: 53gKüllastunud rasvhapped: 10gKolesterool: 147mgSool: 252mgKiudained: 1gSugar: 1g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Suupisted ja eelroad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    602
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    53
    g
    82
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    10
    g
    63
    %
    Kolesterool
     
    147
    mg
    49
    %
    Sool
     
    252
    mg
    11
    %
    Süsivesikud
     
    3
    g
    1
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    1
    g
    1
    %
    Valgud
     
    31
    g
    62
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.