Vitello Tonnato ehk mahlane vasikaliha hämmastavas tuunikalakastmes. Kui olete selle Itaalia pärli avastanud, ei taha te enam kunagi vasikaliha teistmoodi süüa. Tõeliselt itaaliapärane, tõeliselt maitsev.
350gkvaliteetset tuunikala (konserveeritud või purgis)
3splkapparit
1splhakitud peterselli
pipart
Valmistamine
Vasikaliha praadimine
Kuumutage ahi temperatuurini 180ºC.
Maitsestage vasikaliha soola ja pipraga ning praadige liha kuumal pannil igast küljest, kuni veidi pruuniks.
Asetage vasikaliha ahjuvormi ja küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 30-45 minutit. Liha on valmis, kui sisetemperatuur on umbes 57ºC.
Katke liha kinni ja laske tal täielikult jahtuda. Keerake fooliumisse ja hoidke külmkapis, kuni seda vajate.
Tonnato-kastme valmistamine
Asetage munakollased ja sidrunimahl kaussi. Vispeldage, kuni need on hästi segunenud ja kreemjad.
Piserdage umbes 1 spl oliiviõli munakollaste hulka ja vispeldage hästi kokku. Lisage veel üks supilusikatäis ja vahustage uuesti. Korrake seda protsessi veel paar korda. Majonees peaks hakkama emulgeeruma ja paksenema, nüüd võite hakata vispeldamise ajal oliiviõli väikese joana kallama, kuni olete kogu õli ära kasutanud. NB! Ärge lisage õli liiga kiiresti, sest majonees lõheneb ja muutub päästmatuks!
Valage ära tuunikalakonservi vedelik ning tõstke tuunikala köögikombaini. Lisage anšoovised ja veidi musta pipart. Lisage 2-3 spl majoneesi ja blenderdage ühtlaseks.
Nüüd valage tuunikalasegu ülejäänud majoneesi hulka ning segage ühtlaseks. NB! Kui kaste on liiga paks, lahjendage seda vähese veega. Teil on vaja paksu kastet, kuid siiski veidi valatavat.
Võtke jahutatud vasikaliha ja lõigake see terava noa abil väga õhukesteks viiludeks.
Määrige serveerimisalusele õhuke kiht tonnato-kastet. Asetage vasikaliha kihiliselt kastme peale ning valage üle ülejäänud kastmega.
* Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.