Kaneelirullid (retsept)

kaneelirullid retsept

Valmista kodused kaneelirullid vaid 90 minutiga, kasutades pehmet, kiirestikerkivat tainast. Need on nii head, et keegi ei suuda neile vastu panna!

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg25 minutitKüpsetusaeg25 minutitAeg kokku1 tund 30 minutit

Koostisained:


 180 ml piima
 55 g toasooja võid või margariini
 390 g jahu
 50 g valget suhkrut
 7 g kiirpärmi
 ½ tl soola
 60 ml vett
 1 suur muna
 210 g pruuni suhkrut
 110 g toasooja võid või margariini
 1 spl jahvatatud kaneeli
 80 g rosinaid (valikuline)

Valmistamine:


1

Kuumutage piim väikeses kastrulis keemiseni. Lisage või/margariin ning segage kuni see on täielikult sulanud.

2

Segage kausis omavahel valge suhkur, kiirpärm, jahu ja sool. Valage vähehaaval hulka piimasegu, vesi ja seejärel muna. Vispeldatakse jõuliselt.

3

Valage tainas kergelt jahuga ülepuistatud lauale ning sõtkuge umbes 5 minutit, kuni see on ühtlane. Laske 10 minutit niiske rätiku all seista.

4

Segage väikeses kausis omavahel pruun suhkur, või/margariin ja kaneel. Asetage kõrvale.

5

Rullige tainas umbes 23x30 cm riskülikuks. Määrige tainale pruuni suhkru segu ja seejärel puistage soovi korral peale rosinad.

6

Rullige tainas kokku, pigistades tainaservad kinni ning seejärel lõigake 12 võrdseks rulliks. Asetage kaneelirullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile jättes kaneelirullide vahele ruumi kerkimiseks.

7

Laske kaneelirullidel umbes 30 minutit rätiku all seista, kuni nende suurus on kahekordistunud.

8

Kuumutage ahi temperatuurile 190 kraadi.

9

Küpsetage eelkuumutatud ahjus umbes 20 minutit, kuni kaneelirullid on pruunistunud. Serveerige soojalt.

koostisained

 180 ml piima
 55 g toasooja võid või margariini
 390 g jahu
 50 g valget suhkrut
 7 g kiirpärmi
 ½ tl soola
 60 ml vett
 1 suur muna
 210 g pruuni suhkrut
 110 g toasooja võid või margariini
 1 spl jahvatatud kaneeli
 80 g rosinaid (valikuline)

Juhised

1

Kuumutage piim väikeses kastrulis keemiseni. Lisage või/margariin ning segage kuni see on täielikult sulanud.

2

Segage kausis omavahel valge suhkur, kiirpärm, jahu ja sool. Valage vähehaaval hulka piimasegu, vesi ja seejärel muna. Vispeldatakse jõuliselt.

3

Valage tainas kergelt jahuga ülepuistatud lauale ning sõtkuge umbes 5 minutit, kuni see on ühtlane. Laske 10 minutit niiske rätiku all seista.

4

Segage väikeses kausis omavahel pruun suhkur, või/margariin ja kaneel. Asetage kõrvale.

5

Rullige tainas umbes 23x30 cm riskülikuks. Määrige tainale pruuni suhkru segu ja seejärel puistage soovi korral peale rosinad.

6

Rullige tainas kokku, pigistades tainaservad kinni ning seejärel lõigake 12 võrdseks rulliks. Asetage kaneelirullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile jättes kaneelirullide vahele ruumi kerkimiseks.

7

Laske kaneelirullidel umbes 30 minutit rätiku all seista, kuni nende suurus on kahekordistunud.

8

Kuumutage ahi temperatuurile 190 kraadi.

9

Küpsetage eelkuumutatud ahjus umbes 20 minutit, kuni kaneelirullid on pruunistunud. Serveerige soojalt.

Kaneelirullid