Apelsinikeeks glasuuriga (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Apelsinikeeks glasuuriga retsept

Teie ees on apelsinikeeks, mis on rikkalik, võine ja eriliselt mahlane! See keeks on suurepäraselt magus, täis apelsinimaitset nii seest kui väljast. See kook sobib ideaalselt igaks sündmuseks ja on suurepärane viis magusaisu rahuldamiseks, nautides samal ajal tsitrusviljade erksat ja värskendavat maitset. Nii et soojendage oma ahi ette, võtke koostisosad välja ja valmistuge küpsetama. Sellest imelise apelsiniglasuuriga kaetud pehmest keeksist saab garanteeritult teie uus lemmik.

Apelsinikeeks glasuuriga

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 50 minutes
Aeg kokku: 1 hour 10 minutes
Portsionit: 12
Kalorid: 260kcal

Koostisosad 

Apelsini keeks

  • 200 g jahu
  • 150 g suhkrut
  • 1 ¼ tl küpsetuspulbrit
  • 1 ¼ tl piimapulbrit
  • 180 g võid
  • 3 suurt muna
  • 1 suur apelsin
  • 4 õhukest apelsiniviilu (valikuline)

Glasuur

  • 60 g tuhksuhkrut
  • 2 tl apelsinimahla

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 190 kraadini.
  2. Vahustage toasoe või koos suhkruga heledaks vahuks. NB! Veenduge, et suhkur on täielikult lahustunud, sest ei tohiks olla mingeid terakesi.
  3. Lisage ükshaaval munad samal ajal keskmisel madalal kiirusel mikserdamist jätkates. Lisage järgmine muna alles siis, kui eelmine muna on täielikult segunenud. See aitab vältida munade ja või eraldumist.
  4. Sõeluge eraldi kausis kokku jahu, piimapulber ja küpsetuspulber. Lisage need tainasse ja segage, kuni tainas on ühtlane.
  5. Lisage apelsini koor ja mahl ning segage ettevaatlikult läbi.
  6. Valage tainas küpsetuspaberiga vooderdatud või võiga määritud keeksivormi ja vajutage spaatliga keskele süvend (see aitab koogil täielikult kerkida). (Soovi korral lisage taina peale 3-4 õhukest apelsiniviilu!)
  7. Küpsetage esimesed 10 minutit 190 kraadi juures, seejärel alandage kuumust 170 kraadini ja küpsetage veel umbes 45 minutit, kuni keeks on pealt kuldpruun ja keskele pistetud hambatikk tuleb puhtana välja. Tõstke keeks jahtuma.
  8. Glasuuri valmistamiseks segage kokku tuhksuhkur ja apelsinimahl. NB! Kui glasuur jääb liiga vedel, lisage veel tuhksuhkrut, kui aga liiga paks, lisage veel apelsinimahla.
  9. Kui keeks on täielikult jahtunud, piserdage glasuur vispli või kahvli abil keeksi peale.

Toitumisalane teave

Kalorid: 260kcalSüsivesikud: 33gValgud: 4gRasvad: 13gKüllastunud rasvhapped: 8gKolesterool: 77mgSool: 22mgKiudained: 1gSugar: 19g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Keeksid

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    260
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    13
    g
    20
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    8
    g
    50
    %
    Kolesterool
     
    77
    mg
    26
    %
    Sool
     
    22
    mg
    1
    %
    Süsivesikud
     
    33
    g
    11
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    19
    g
    21
    %
    Valgud
     
    4
    g
    8
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.