Ebaküdoonia moos (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 4.50 (2 häält)

Ebaküdoonia moos retsept

Ebaküdoonia moos on magus ja aromaatne hõrgutis, mis sobib ideaalselt nii hommikusöögiks kui ka magustoiduks. Ebaküdooniad on erilised viljad, mis on tuntud oma magusa maitse ja õunalaadse aroomi poolest. Ebaküdoonia moosi valmistamine on lihtne, kuid nõuab veidi aega ja vaeva!

Ebaküdoonia moos

Keskmine hinnang: 4.50 (2 häält)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour
Aeg kokku: 1 hour 15 minutes
Portsionit: 6
Kalorid: 870kcal

Vajaminevad tarvikud

Köögitermomeeter
Köögitermomeeter (Sooduskood: PARIMADRETSEPTID3)

Koostisosad 

  • 1 kg ebaküdooniaid
  • 1200 g suhkrut
  • 1-2 sidrunit
  • 500 ml vett

Valmistamine

Purkide steriliseerimine

  1. Purkide nõuetekohane steriliseerimine on oluline protsess, et eemaldada bakterid, mis võivad teie moosi rikkuda. Veenduge, et purgid on pestud nõudepesumasinas või käsitsi kuuma seebiveega ja seejärel hästi loputatud. Steriliseerige alati mõned purgid rohkem, kui te arvate, et vajate. Parem on liiga palju purke kui liiga vähe.
  2. Purkide steriliseerimiseks kuumutage ahi 130 kraadini. Asetage pestud purgid ja kaaned püsti asendis küpsetusplaadile ning kuumutage ahjus vähemalt 20 minutit. Seejärel eemaldage purgid ahjust ja täitke koheselt moosiga.
  3. NB! Kasutage purkide ahjust eemaldamiseks pakse ahjukindaid või purgiklambreid. Ärge asetage neid külmale pinnale, sest need võivad puruneda. Asetage purgid näiteks puidust lõikelauale, mis on kaetud käterätikuga.

Ebaküdoonia moosi valmistamine

  1. Esmalt peske ja koorige ebaküdooniad, eemaldage neist südamikud ning seejärel tükeldage väiksemateks tükkideks. Asetage tükeldatud ebaküdooniad suurde kastrulisse ja katke veega.
  2. Pigistage sidrunitest mahl välja ning asetage sidrunite jäänused musliinikotti koos ebaküdoonia südamike ja koortega.
  3. Lisage musliinikott kastrulisse ja veenduge, et see on üleni vee sees. Laske vesi potis keema tõusta ning keetke 30-40 minutit või kuni ebaküdoonia viljad muutuvad pehmeks. Vajaduse korral lisage veel vett.
  4. Kui ebaküdoonia viljad on pehmed, võtke musliinikott veest välja, pigistage välja nii palju vedelikku kui võimalik (vedelik sisaldab pektiini, mida on vaja selleks, et ebaküdoonia moos korralikult taheneks). Lisage suhkur ja sidrunimahl ning vähendage kuumust, et suhkur lahustuks madalal temperatuuril.
  5. Kui suhkur on korralikult lahustunud, kuumutage segu keemiseni ning keetke umbes 10-15 minutit. Katsetage ebaküdoonia moosi tahenemist, tehes kortsukatse (lisage väike kogus moosi külmale taldrikule ja kui moos taheneb, on segu valmis).
  6. Kui testmoos on umbes 5 minuti pärast veel vedel, siis keetke kogu segu uuesti veel 5-10 minutit, olenevalt sellest, kui vedel oli ebaküdoonia moos testimise ajal.
  7. Valage ebaküdoonia moos ettevalmistatud moosipurkidesse, sulgege kaaned ja laske täielikult jahtuda. Säilitage külmas ja kuivas kohas.

Toitumisalane teave

Portsioni suurus: 230gKalorid: 870kcalSüsivesikud: 226gValgud: 1gRasvad: 1gSool: 9mgKiudained: 4gSugar: 200g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Moosid ja hoidised

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Portsioni suurus
     
    230 g
    Kalorid
    870
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    1
    g
    2
    %
    Sool
     
    9
    mg
    0
    %
    Süsivesikud
     
    226
    g
    75
    %
    Kiudained
     
    4
    g
    17
    %
    Sugar
     
    200
    g
    222
    %
    Valgud
     
    1
    g
    2
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.