Beef Wellington (retsept)

Viimati uuendatud: 18/09/2023
Keskmine hinnang: 4 (2 häält)

Beef Wellington retsept

See Beef Wellington on mõnusalt õrn ja mahlakas veiseliha sisefilee, mis on mähitud pehmesse võisesse tainasse ja küpsetatud kuldpruuniks. Tooge see kuulus restoraniroog endale koju ning valmistage kogu perele rikkalik õhtusöök.

Mis on Beef Wellington?

Beef Wellington on algselt pärit Prantsusmaalt ja on tuntud pearoog paljudes restoranides. See on elegantne roog, mida eriti erilistel puhkudel armastatakse valmistada. Beef Wellingtoni tuumaks on veisefilee steik, sisefilee või filee mignon. Selles kasutatakse liha keskelt lõigatud osa, mis on teadaolevalt veisel kõige õrnem ja mahlasem osa. Liha mähitakse seejärel sinepikastmesse, ning omakorda seene ja proscuiotte segusse. Lõpuks mähitakse kaetud liha lehttainasse ning küpsetatakse kuldpruuniks. See retsept on palju lihtsam, kui tundub.

Beef Wellingtoni tegemisel on oluline meeles pidada järgmiseid nippe ja trikke:

  • Lase lihal “puhata”. On hea, kui lasete lihal veidi seista enne järgmise kihi sisse mässimist. Siis on liha tahkem ja kergem mässida
  • Siduge lihatükk kööginööriga. Sedasi on lihtsam seda pannil pruunistada.
  • Määrige liha enne tainasse mässimist munaga. Selle abil jääb tainas liha külge ning ei jäta küpsemisel õhku vahele.
  • Ärge mässige liha liiga tihedalt tainasse, kuid samuti ärge jätke liiga palju õhku vahele.

Beef Wellington

See Beef Wellingtoni retsept annab tulemuseks mõnusa õrna ja mahlase veiseliha sisefilee maitseküllase sinepi, seente ja singi kihiga, kaetud pealt krõbeda lehttainaga. See roog on lihtne ning valmib umbes tunniga.
#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #ed9f16; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #ed9f16; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #ed9f16; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #ed9f16; }
Keskmine hinnang: 4 (2 häält)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 55 minutes
Aeg kokku: 1 hour 15 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 581kcal
Vältige ekraani pimedaks muutumist

Koostisosad 

  • 1 kg veise sisefileed
  • soola ja pipart maitsestamiseks
  • 2 spl oliiviõli
  • 500 g seeni
  • 15 g hakitud sibulat
  • 3 küüslauguküünt
  • 7 viilu prosciuttot
  • 3 spl kollast sinepit
  • 1 lehttaina leht
  • 2 muna

Valmistamine

  1. Maitsestage veise sisefilee julgelt soola ja pipraga. Kuumutage oliiviõli pannil ning praadige liha igalt küljelt 2-3 minutit, kuni kuldpruuniks. Asetage jahtuma.
  2. Blenderdage seened, küüslauk ja sibul ühtlaseks püreeks. Kuumutage õli pannil ning lisage püree. Kuumutage püreed, kuni vedelik aurustub. Asetage jahtuma.
  3. Rullige lahti toidukile ning asetage kilele prosciutto viilud ühtlase kihina. Asetage prosciutto peale seenepüree ning selle peale lihatükk. Rullige veise sisefilee tükk prosciutto ja seentega tihedalt toidukilesse. Rullige toidukile otsad kinni. Asetage külmikusse 30 minutiks jahtuma.
  4. Eelsoojendage ahi 200 kraadini. Rullige lehttainas kergelt jahusel pinnal laiemaks. Asetage kaetud lihatükk ilma toidukileta keskele. Määrige lihatükki munaga ning seejärel mässige taina sisse ja vajutage otsad kinni. Määrige tainast pealt munaga.
  5. Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 45 minutit, kuni tainas on pealt kuldpruun. Võtke ahjust ja laske enne serveerimist 10 minutit jahtuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 581kcalSüsivesikud: 17gValgud: 29gRasvad: 44gKüllastunud rasvhapped: 15gKolesterool: 129mgSool: 229mgPotassium: 630mgKiudained: 1gSugar: 2gA-Vitamiin: 64IUC-Vitamiin: 2mgKaltsium: 26mgRaud: 4mgMagneesium: 40mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Liharoad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    581
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    44
    g
    68
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    15
    g
    94
    %
    Kolesterool
     
    129
    mg
    43
    %
    Sool
     
    229
    mg
    10
    %
    Potassium
     
    630
    mg
    18
    %
    Süsivesikud
     
    17
    g
    6
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    2
    g
    2
    %
    Valgud
     
    29
    g
    58
    %
    A-Vitamiin
     
    64
    IU
    1
    %
    C-Vitamiin
     
    2
    mg
    2
    %
    Kaltsium
     
    26
    mg
    3
    %
    Raud
     
    4
    mg
    22
    %
    Magneesium
     
    40
    mg
    10
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.