See Beef Wellington on mõnusalt õrn ja mahlakas veiseliha sisefilee, mis on mähitud pehmesse võisesse tainasse ja küpsetatud kuldpruuniks. Tooge see kuulus restoraniroog endale koju ning valmistage kogu perele rikkalik õhtusöök.
Mis on Beef Wellington?
Beef Wellington on algselt pärit Prantsusmaalt ja on tuntud pearoog paljudes restoranides. See on elegantne roog, mida eriti erilistel puhkudel armastatakse valmistada. Beef Wellingtoni tuumaks on veisefilee steik, sisefilee või filee mignon. Selles kasutatakse liha keskelt lõigatud osa, mis on teadaolevalt veisel kõige õrnem ja mahlasem osa. Liha mähitakse seejärel sinepikastmesse, ning omakorda seene ja proscuiotte segusse. Lõpuks mähitakse kaetud liha lehttainasse ning küpsetatakse kuldpruuniks. See retsept on palju lihtsam, kui tundub.
Beef Wellingtoni tegemisel on oluline meeles pidada järgmiseid nippe ja trikke:
Lase lihal “puhata”. On hea, kui lasete lihal veidi seista enne järgmise kihi sisse mässimist. Siis on liha tahkem ja kergem mässida
Siduge lihatükk kööginööriga. Sedasi on lihtsam seda pannil pruunistada.
Määrige liha enne tainasse mässimist munaga. Selle abil jääb tainas liha külge ning ei jäta küpsemisel õhku vahele.
Ärge mässige liha liiga tihedalt tainasse, kuid samuti ärge jätke liiga palju õhku vahele.
Beef Wellington
See Beef Wellingtoni retsept annab tulemuseks mõnusa õrna ja mahlase veiseliha sisefilee maitseküllase sinepi, seente ja singi kihiga, kaetud pealt krõbeda lehttainaga. See roog on lihtne ning valmib umbes tunniga.
Maitsestage veise sisefilee julgelt soola ja pipraga. Kuumutage oliiviõli pannil ning praadige liha igalt küljelt 2-3 minutit, kuni kuldpruuniks. Asetage jahtuma.
Blenderdage seened, küüslauk ja sibul ühtlaseks püreeks. Kuumutage õli pannil ning lisage püree. Kuumutage püreed, kuni vedelik aurustub. Asetage jahtuma.
Rullige lahti toidukile ning asetage kilele prosciutto viilud ühtlase kihina. Asetage prosciutto peale seenepüree ning selle peale lihatükk. Rullige veise sisefilee tükk prosciutto ja seentega tihedalt toidukilesse. Rullige toidukile otsad kinni. Asetage külmikusse 30 minutiks jahtuma.
Eelsoojendage ahi 200 kraadini. Rullige lehttainas kergelt jahusel pinnal laiemaks. Asetage kaetud lihatükk ilma toidukileta keskele. Määrige lihatükki munaga ning seejärel mässige taina sisse ja vajutage otsad kinni. Määrige tainast pealt munaga.
Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 45 minutit, kuni tainas on pealt kuldpruun. Võtke ahjust ja laske enne serveerimist 10 minutit jahtuda.
* Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.
Küpsiste nõusoleku haldamine
Parima kasutuskogemuse pakkumiseks kasutame selliseid tehnoloogiaid nagu küpsised, et salvestada ja/või pääseda ligi seadme andmetele. Nende tehnoloogiatega nõustumine võimaldab meil töödelda selliseid andmeid nagu sirvimiskäitumine või unikaalsed ID-d sellel saidil. Nõusoleku andmata jätmine või selle tühistamine võib mõjutada teatud funktsioone negatiivselt.
Funktsionaalne
Always active
Tehniline salvestamine või juurdepääs on rangelt vajalik seaduslikul eesmärgil, et võimaldada konkreetse teenuse kasutamist, mida tellija või kasutaja on selgesõnaliselt taotlenud, või ainuüksi elektroonilise sidevõrgu kaudu toimuva side edastamiseks.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistika
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Tehniline salvestamine või juurdepääs, mida kasutatakse ainult anonüümsetel statistilistel eesmärkidel. Ilma kohtukutse, internetiteenuse pakkuja vabatahtliku nõusoleku või kolmanda isiku täiendavate andmeteta ei saa ainuüksi sel eesmärgil salvestatud või välja otsitud teavet tavaliselt kasutada teie tuvastamiseks.
Turundus
Tehniline salvestamine või juurdepääs on vajalik selleks, et luua kasutaja profiilid reklaami saatmiseks või jälgida kasutajat veebilehel või mitmel veebilehel sarnastel turunduslikel eesmärkidel.