Parimad Retseptid logo

Ahjulõhe (retsept)

Viimati uuendatud: 21/11/2024
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Lihtne ja tervislik ahjulõhe retsept

Teie ees on suussulav, tervislik ahjulõhe, mis on laual vaid 30 minutiga!!! Täis hõrgutavaid sidruni- ja küüslaugumaitseid, mõnusalt õrna maitsega on see pehme lõhe parim!

Tavalisest lõhefileest ning üllatavalt lihtsalt saab vaid käputäie koostisosadega valmistada gurmee meistriteose, mis avaldab muljet ka kõige nõudlikumatele sööjale. Olenemata sellest, kas otsite tervislikku õhtusööki või erilist rooga, on see küpsetatud lõhe retsept parim!

Lõhe on mitmekülgne ja maitsev valguallikas, mida saab valmistada mitmel erineval viisil. Selle maitserikkus ja tervislikud omadused teevad sellest hea valiku, ületades isegi kana ja steigi. Küpsetatud lõhe on ideaalne retsept, kuna selle valmistamine on kiire ja lihtne ning tulemuseks on alati täiuslik, sidrunine ja küüslaugune roog.

Lõhe on ka erakordselt tervislik, olles rikas oomega-3 rasvhapete, valkude, vitamiinide ja antioksüdantide poolest, mis aitavad alandada kolesterooli ja toetavad tervislikku toitumist. Samuti on lõhe vähese kalori- ja rasvasisaldusega, mistõttu sobib see hästi tasakaalustatud dieedi osaks.

Lõhe liigid

Lõheliike on viis peamist: soomuslõhe, chinook-lõhe, roosa lõhe, chum-lõhe ja hõbelõhe. Need kalad erinevad suuruse, maitse ja rasvasisalduse poolest. Näiteks soomuslõhe on madalama rasvasisaldusega, chinook-lõhe on aga rammusam ja rikkalikuma tekstuuriga. Hõbelõhe on mahedama maitsega ja sobib neile, kes eelistavad pehmemaid maitseid.

Lõhe valimine

Lõhe ostmisel on oluline valida värske kala, millel pole tugevat kalalõhna. Vältige lõhet, mis tundub kuivanud või millel on pruunid laigud. Küpsetamisel on oluline säilitada lõhe niiskus ja mahlakus. Soovitatav on küpsetada lõhet madalal temperatuuril umbes 12–15 minutit, hoides temperatuur stabiilsena. Üleküpsetamine muudab lõhe kuivaks, seega tuleks tähelepanelikult jälgida selle valmimist. Ideaalses küpsetuspunktis on lõhe veidi läbikumav ja helbelise tekstuuriga.

Säilitamine

Küpsetatud lõhe säilitamine on lihtne – hoidke seda õhukindlas anumas külmikus, kus see säilib värskena kuni 3–4 päeva. Soojendamisel on soovitatav kasutada ahju või pliiti madalal kuumusel, lisades veidi vett, et säilitada kala niiskust. Mikrolaineahju kasutamine võib kala kuivemaks muuta, mistõttu on parem valida teised meetodid.

Ahjulõhe

See on kõige parem, lihtne ja tervislik küpsetatud lõhe! Valmistatud sidruni ja küüslauguga uskumatu maitse saavutamiseks ning küpsetatud ahjus heledaks ja õrnaks.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 15 minutes
Aeg kokku: 25 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 306kcal

Koostisosad 

  • 1 kg lõhefileed
  • 2 spl oliiviõli
  • ½ tl soola
  • ¼ tl purustatud musta pipart
  • 2 tl hakitud küüslauku
  • 1 tl Itaalia maitseainesegu või Provence'i ürte või ¼ teelusikatäis kuivatatud tüümiani, peterselli, pune ja basiilikut
  • 1 sidrun

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 200 kraadini ja vooderdage suur ahjuvorm või küpsetusplaat. Asetage lõhefileed küpsetusplaadile ja maitsestage ohtralt soola ja pipraga.
  2. Segage kokku oliiviõli, hakitud küüslauk, maitseained ja 1/2 sidruni mahl.
  3. Määrige lõhefilee seguga üle, hõõrudes kindlasti nii pealt kui ka külgedelt, nii et ei jääks kuivi kohti.
  4. Viilutage ülejäänud sidrun õhukesteks viiludeks ja asetage lõhefilee peale.
  5. Küpsetage 12-15 minutit, kuni lõhe on läbipaistmatu ja kahvliga lahti tõmmates pudenev. Soovi korral võite viimased 1-2 minutit praadida.
  6. Garneerige soovi korral värske tüümiani või peterselliga. Serveerige kohe.

Toitumisalane teave

Kalorid: 306kcalSüsivesikud: 1gValgud: 34gRasvad: 18gKüllastunud rasvhapped: 3gKolesterool: 94mgSool: 366mgKiudained: 1gSugar: 1g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Kalaroad

    5 from 1 vote (1 rating without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    306
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    18
    g
    28
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    3
    g
    19
    %
    Kolesterool
     
    94
    mg
    31
    %
    Sool
     
    366
    mg
    16
    %
    Süsivesikud
     
    1
    g
    0
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    1
    g
    1
    %
    Valgud
     
    34
    g
    68
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.