Ahjulõhe (retsept)

Ahjulõhe retsept

Teie ees on suussulav, tervislik ahjulõhe, mis on laual vaid 30 minutiga!!! Täis hõrgutavaid sidruni- ja küüslaugumaitseid, mõnusalt õrna maitsega on see pehme lõhe parim! Tavalisest lõhefileest ning üllatavalt lihtsalt saab vaid käputäie koostisosadega valmistada gurmee meistriteose, mis avaldab muljet ka kõige nõudlikumatele sööjale. Olenemata sellest, kas otsite tervislikku õhtusööki või erilist rooga, on see küpsetatud lõhe retsept parim!

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg10 minutitKüpsetusaeg15 minutitAeg kokku25 minutit

Koostisained:


 1 Kg lõhefileed
 2 spl oliiviõli
 ½ tl soola
 ¼ tl purustatud musta pipart
 2 tl hakitud küüslauku
 1 tl Itaalia maitseainesegu või Provence'i ürte või ¼ teelusikatäis kuivatatud tüümiani, peterselli, pune ja basiilikut
 1 sidrun

Valmistamine:


1

Kuumutage ahi 200 kraadini ja vooderdage suur ahjuvorm või küpsetusplaat. Asetage lõhefileed küpsetusplaadile ja maitsestage ohtralt soola ja pipraga.

2

Segage kokku oliiviõli, hakitud küüslauk, maitseained ja 1/2 sidruni mahl.

3

Määrige lõhefilee seguga üle, hõõrudes kindlasti nii pealt kui ka külgedelt, nii et ei jääks kuivi kohti.

4

Viilutage ülejäänud sidrun õhukesteks viiludeks ja asetage lõhefilee peale.

5

Küpsetage 12-15 minutit, kuni lõhe on läbipaistmatu ja kahvliga lahti tõmmates pudenev. Soovi korral võite viimased 1-2 minutit praadida.

6

Garneerige soovi korral värske tüümiani või peterselliga. Serveerige kohe.

koostisained

 1 Kg lõhefileed
 2 spl oliiviõli
 ½ tl soola
 ¼ tl purustatud musta pipart
 2 tl hakitud küüslauku
 1 tl Itaalia maitseainesegu või Provence'i ürte või ¼ teelusikatäis kuivatatud tüümiani, peterselli, pune ja basiilikut
 1 sidrun

Juhised

1

Kuumutage ahi 200 kraadini ja vooderdage suur ahjuvorm või küpsetusplaat. Asetage lõhefileed küpsetusplaadile ja maitsestage ohtralt soola ja pipraga.

2

Segage kokku oliiviõli, hakitud küüslauk, maitseained ja 1/2 sidruni mahl.

3

Määrige lõhefilee seguga üle, hõõrudes kindlasti nii pealt kui ka külgedelt, nii et ei jääks kuivi kohti.

4

Viilutage ülejäänud sidrun õhukesteks viiludeks ja asetage lõhefilee peale.

5

Küpsetage 12-15 minutit, kuni lõhe on läbipaistmatu ja kahvliga lahti tõmmates pudenev. Soovi korral võite viimased 1-2 minutit praadida.

6

Garneerige soovi korral värske tüümiani või peterselliga. Serveerige kohe.

Ahjulõhe