Uzbek plov (retsept)

Uzbek plov retsept

See on traditsiooniline retsept kõigi lemmikuks saanud Uzbek plov, mida üldiselt tuntakse pilafi nime all. Saate seda täiuslikult valmistada, järgides juhiseid samm-sammult.

RaskusasteKeskmine

PortsionKogused
Valmistamise aeg20 minutitKüpsetusaeg1 tund 40 minutitAeg kokku2 tundi

Koostisained:


 210 g basmati riisi
 2 tervet küüslaugupead
 60 ml taimeõli
 450 g kondita lambaliha (soovi korral võib asendada seakaelakarbonaadiga)
 1 suur sibul (õhukesteks viiludeks lõigatud)
 3 keskmise suurusega porgandit (jämedalt riivitud)
 1 spl köömneseemneid
 1 spl koriandri seemneid
 30 g värskeid Goji marju
 ½ tl terveid musti pipraterasid
 240 ml keevat vett
 1 spl soola

Valmistamine:


1

Täitke suur kauss sooja veega ning valage sisse basmati riis. Asetage kõrvale seisma.

2

Peske küüslaugupead ning asetage kõrvale.

3

Kuumutage suurel pannil õli, lisage lambaliha ja küpsetage seda regulaarselt keerates umbes 10 minutit või kuni liha on ühtlaselt pruunistunud.

4

Lisage tükeldatud sibul ja hautage aegajalt segades umbes 10 minutit või kuni sibul on pehmenenud ja pruunistunud.

5

Valage hulka porgandid ja hautage veel umbes 10 minutit või kuni porgandid on pehmed.

6

Maitseks lisage hulka pipraterad, goji marjad, köömned, koriander, terved küüslaugupead ning segage hoolega, et maitsed ühenduksid. Alandage kuumust keskmisele kuumuseastmele ning keetke kaane all veel umbes 30 minutit.

7

Loputage basmati riis kuuma veega ja nõrutage. Valage riis ühtlase kihina lihasegu peale.

8

Valage pannile järk-järgult kuuma vett nii, et riis oleks täielikult vedelikuga kaetud.

9

Keetke riisi umbes 20 minutit kaane all, kuni see on pehme ja vedelik on imendunud.

10

Seejärel segage riis lihaga ja eemaldage enne serveerimist küüslaugupead!

koostisained

 210 g basmati riisi
 2 tervet küüslaugupead
 60 ml taimeõli
 450 g kondita lambaliha (soovi korral võib asendada seakaelakarbonaadiga)
 1 suur sibul (õhukesteks viiludeks lõigatud)
 3 keskmise suurusega porgandit (jämedalt riivitud)
 1 spl köömneseemneid
 1 spl koriandri seemneid
 30 g värskeid Goji marju
 ½ tl terveid musti pipraterasid
 240 ml keevat vett
 1 spl soola

Juhised

1

Täitke suur kauss sooja veega ning valage sisse basmati riis. Asetage kõrvale seisma.

2

Peske küüslaugupead ning asetage kõrvale.

3

Kuumutage suurel pannil õli, lisage lambaliha ja küpsetage seda regulaarselt keerates umbes 10 minutit või kuni liha on ühtlaselt pruunistunud.

4

Lisage tükeldatud sibul ja hautage aegajalt segades umbes 10 minutit või kuni sibul on pehmenenud ja pruunistunud.

5

Valage hulka porgandid ja hautage veel umbes 10 minutit või kuni porgandid on pehmed.

6

Maitseks lisage hulka pipraterad, goji marjad, köömned, koriander, terved küüslaugupead ning segage hoolega, et maitsed ühenduksid. Alandage kuumust keskmisele kuumuseastmele ning keetke kaane all veel umbes 30 minutit.

7

Loputage basmati riis kuuma veega ja nõrutage. Valage riis ühtlase kihina lihasegu peale.

8

Valage pannile järk-järgult kuuma vett nii, et riis oleks täielikult vedelikuga kaetud.

9

Keetke riisi umbes 20 minutit kaane all, kuni see on pehme ja vedelik on imendunud.

10

Seejärel segage riis lihaga ja eemaldage enne serveerimist küüslaugupead!

Uzbek plov