Ahjupasta hakklihaga (retsept)

Viimati uuendatud: 21/09/2023
Keskmine hinnang: 5 (2 häält)

Ahjupasta hakklihaga retsept

See ahjupasta hakklihaga on mõnus kodune ja rikkalik ahjuroog, mis on valmistatud rigatoni pastast, lihakastmest ja väga rohkest kogusest juustust. Kellele siis see ei meeldiks? See on suurepärane roog, mida järgmisteks kordadeks sügavkülmutada ja hiljem uuesti ahjus üles soojendada.

Kodusel argiõhtul ei ole midagi paremat õhtusöögiks, kui mõnus kodune ahjus valminud pastaroog, mida on ka ülilihtne valmistada ja mis ei nõua palju pingutust. Valmistage siis, kui teil aega on, ja pistke külmikusse või sügavkülma, et nautida millal iganes soovite.

Seda retsepti on väga mõnus ka enda järgi kohandada. Asendage veiseliha julgelt enda lemmiku lihatootega ning ka köögivilju ja sibulat valige nii või lisage juurde, kuidas teile endale kõige rohkem meeldib. Rigatoni pasta võite julgelt asendada näiteks penne või fusilliga. Head nautimist!

Ahjupasta hakklihaga

See mõnus ja kodune ahjupasta on hea ja lihtne argipäevaroog, eriti puhkudel, kui teil käed ja jalad tööd täis ja köögis aega askeldada on vähe.
Keskmine hinnang: 5 (2 häält)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 40 minutes
Aeg kokku: 50 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 491kcal

Koostisosad 

  • 450 g veisehakkliha
  • 1 hakitud sibul
  • 1 spl Itaalia maitseainet
  • 1 spl hakitud küüslauku
  • 1 tl soola
  • ¼ tl musta pipart
  • 1 kg tomatipasta kastet
  • 500 g Rigatoni pastat
  • 200 g riivitud mozzarella juustu

Valmistamine

  1. Praadige suurel pannil veisehakkliha ja sibul, kuni sibul on pehme ja liha pruunistunud.
  2. Lisage juurde Itaalia maitseained, küüslauk, sool, pipar ning praadige 1 minut.
  3. Lisage juurde pastakaste ning hautage 5 minutit, pidevalt segades. Asetage kõrvale.
  4. Keetke pasta vastavalt pakendil toodud juhistele, kuni see on al dente. Jätke alles 100 ml pasta keeduvett.
  5. Segage nõrutatud pasta koos kõrvale pandud pasta keeduveega kastmele juurde. Valage segu ahjuvormi ja katke kihi fooliumiga.
  6. Küpsetage 180 kraadi juures 20 minutit. Eemaldage foolium ja puistake peale juustu. Küpsetage veel 10 minutit, kuni juust hakkab pruunistuma.

Toitumisalane teave

Kalorid: 491kcalSüsivesikud: 57gValgud: 25gRasvad: 18gKüllastunud rasvhapped: 8gKolesterool: 60mgSool: 1083mgPotassium: 723mgKiudained: 5gSugar: 7gA-Vitamiin: 722IUC-Vitamiin: 11mgKaltsium: 184mgRaud: 4mgMagneesium: 70mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Pastaroad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    491
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    18
    g
    28
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    8
    g
    50
    %
    Kolesterool
     
    60
    mg
    20
    %
    Sool
     
    1083
    mg
    47
    %
    Potassium
     
    723
    mg
    21
    %
    Süsivesikud
     
    57
    g
    19
    %
    Kiudained
     
    5
    g
    21
    %
    Sugar
     
    7
    g
    8
    %
    Valgud
     
    25
    g
    50
    %
    A-Vitamiin
     
    722
    IU
    14
    %
    C-Vitamiin
     
    11
    mg
    13
    %
    Kaltsium
     
    184
    mg
    18
    %
    Raud
     
    4
    mg
    22
    %
    Magneesium
     
    70
    mg
    18
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.