See ahjupasta hakklihaga on mõnus kodune ja rikkalik ahjuroog, mis on valmistatud rigatoni pastast, lihakastmest ja väga rohkest kogusest juustust. Kellele siis see ei meeldiks? See on suurepärane roog, mida järgmisteks kordadeks sügavkülmutada ja hiljem uuesti ahjus üles soojendada.
Kodusel argiõhtul ei ole midagi paremat õhtusöögiks, kui mõnus kodune ahjus valminud pastaroog, mida on ka ülilihtne valmistada ja mis ei nõua palju pingutust. Valmistage siis, kui teil aega on, ja pistke külmikusse või sügavkülma, et nautida millal iganes soovite.
Seda retsepti on väga mõnus ka enda järgi kohandada. Asendage veiseliha julgelt enda lemmiku lihatootega ning ka köögivilju ja sibulat valige nii või lisage juurde, kuidas teile endale kõige rohkem meeldib. Rigatoni pasta võite julgelt asendada näiteks penne või fusilliga. Head nautimist!
Praadige suurel pannil veisehakkliha ja sibul, kuni sibul on pehme ja liha pruunistunud.
Lisage juurde Itaalia maitseained, küüslauk, sool, pipar ning praadige 1 minut.
Lisage juurde pastakaste ning hautage 5 minutit, pidevalt segades. Asetage kõrvale.
Keetke pasta vastavalt pakendil toodud juhistele, kuni see on al dente. Jätke alles 100 ml pasta keeduvett.
Segage nõrutatud pasta koos kõrvale pandud pasta keeduveega kastmele juurde. Valage segu ahjuvormi ja katke kihi fooliumiga.
Küpsetage 180 kraadi juures 20 minutit. Eemaldage foolium ja puistake peale juustu. Küpsetage veel 10 minutit, kuni juust hakkab pruunistuma.
Kalorid: 491kcalSüsivesikud: 57gValgud: 25gRasvad: 18gKüllastunud rasvhapped: 8gKolesterool: 60mgSool: 1083mgPotassium: 723mgKiudained: 5gSugar: 7gA-Vitamiin: 722IUC-Vitamiin: 11mgKaltsium: 184mgRaud: 4mgMagneesium: 70mg