Sibulapirukas (retsept)

Viimati uuendatud: 14/08/2023
Keskmine hinnang: 4.08 (13 häält)

Sibulapirukas retsept

See maitsev ja elegantne sibulapirukas on suurepärane koos kerge salati ja veiniga hubaseks õhtupoolikuks. Krõbeda põhja ja kreemise täidisega pirukas ei nõua keerulist täidist, piisab vaid ülejäänud sibulatest!

See võrratu retsept toob teieni maitsenaudinguid otse aedade aardest, milleks on sibul. Sibulapirukas on terviklik ja rikkalik roog, mis ühendab endas maheda sibula õrna maitse, rikkaliku juustu ja krõbeda pirukapõhja.

Vidalia sibulad on tuntud oma magusa ja pehme maitse poolest ning selles pirukas pääseb nende omanäoline maitse tõeliselt esile. Sibulad on lõigatud õhukesteks viiludeks ja hautatud aeglaselt võis, et saavutada meeldivalt karamelline maitsenüanss. Siis segatakse need kokku kreemja muna-juustuseguga, mis lisab pirukale täidlust ja luksuslikkust.

Pirukapõhi on krõbedalt küpsetatud ja annab suurepärase tasakaalu sibulate mahlasusele. Kui see meisterlik pirukas ahjust välja tuleb, täidab teie köögi meeldiv sibulate ja küpsetatud piruka lõhn.

See retsept nõuab küll mõningast ettevalmistusaega, kuid tulemus on vaieldamatult väärt pingutust. Sibulapirukas sobib suurepäraselt lõuna- või õhtusöögiks ning on eriti sobiv pakkumiseks külalistele või serveerimaks pidulikel sündmustel.

Olenemata sellest, kas olete sibulate fänn või soovite avastada uusi maitseid, on see pirukas kindlasti suurepärane võimalus nautida rikkalikke maitseid omaenda köögis.

Sibulapirukas

Keskmine hinnang: 4.08 (13 häält)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour
Aeg kokku: 1 hour 15 minutes
Portsionit: 10
Kalorid: 218kcal

Koostisosad 

Põhi

  • 300 g nisujahu
  • 150 g tükeldatud külma võid
  • ½ tl soola

Täidis

  • 1 sibul
  • 5 suurt muna
  • 100 ml piima
  • 100 ml toidukoort (või vahukoort)
  • 1 spl ürdisoola sibulaga
  • ½ tl musta pipart
  • 100 g riivitud cheddari juustu

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 200 kraadini. Blenderdage jahu, või ja sool puru taoliseks seguks. Lisage 5-6 spl külma vett ning blenderdage kuni moodustub üks tainast pall.
  2. Mässige tainas toidukilesse ning laske külmikus jahtuda 30 min.
  3. Viilutage terve sibul õhukesteks viiludeks. Suuremad ringid võite pooleks lõigata.
  4. Vispeldage munad ning segage juurde piim ja toidukoor. Maitsestage ürdisoola ja pipraga.
  5. Määrige koogivorm rasvainega. Võtke külmikust jahtunud tainas ning katke koogivormi põhi ja küljed tainaga, surudes näppudega ühtlaseks.
  6. Raputage piruka põhjale cheddari juust ning asetage peale enamik sibula viiludest, jättes mõned ilusamad viilud kaunistuseks.
  7. Valage peale muna ja koore segu nii, et see täidaks kogu vormi. Asetage peale mõned järelejäänud sibula viilud.
  8. Küpsetage pirukat ahjus 55-60 minutit või kuni pirukas on tõusnud ja muutunud kuldpruuniks.
  9. Laske pirukal veidi jahtuda ning serveerige.

Toitumisalane teave

Kalorid: 218kcalSüsivesikud: 12gValgud: 8gRasvad: 15gKüllastunud rasvhapped: 8gKolesterool: 122mgSool: 420mgPotassium: 128mgKiudained: 1gSugar: 2g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Soolased pirukad ja küpsetised

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    218
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    15
    g
    23
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    8
    g
    50
    %
    Kolesterool
     
    122
    mg
    41
    %
    Sool
     
    420
    mg
    18
    %
    Potassium
     
    128
    mg
    4
    %
    Süsivesikud
     
    12
    g
    4
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    2
    g
    2
    %
    Valgud
     
    8
    g
    16
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.