Toome salat (retsept)

Toome salat retsept

Toome salat on värske ja maitsev marineeritud köögiviljasalat, mis sisaldab krõmpsuvaid kurgi-, porgandi- ja sibularibasid. Köögiviljad on marineeritud maitsvas äädikalahuses koos tilli, soola ja suhkruga, mis annab salatile meeldivalt hapuka ja magusa maitse ning aitab köögiviljade maitset paremini esile tuua. Toome salat on suurepärane kerge eine või lisand lihatoitudele ning sobib suurepäraselt ka piknikule või grillipeole kaasa võtmiseks.

RaskusasteKerge

PortsionKogus
Valmistamise aeg25 minutitAeg kokku1 päev 25 minutit

Koostisained:


 1.50 Kg kurki
 500 g porgandit
 500 g sibulat
 50 g tilli
 2 spl äädikat
 2 spl suhkrut
 2 spl soola
 75 ml taimeõli

Valmistamine:


1

Tükeldage kurgid, porgandid ja sibulad õhukesteks viiludeks. Hakkige till.

2

Valage kõik koostisosad suurde potti ning katke kaanega.

3

Laske vähemalt 24 tundi jahedas kohas maitsestuda.

4

Pärast maitsestumist tõstke pott tulele ning kuumutage madalal kuumusel umbes 20 minutit. NB! Ärge laske keema tõusta!

5

Seejärel valage segu koheselt kuumadesse steriliseeritud purkidesse ning sulgege kaanega.

6

Säilitage jahedas kohas.

koostisained

 1.50 Kg kurki
 500 g porgandit
 500 g sibulat
 50 g tilli
 2 spl äädikat
 2 spl suhkrut
 2 spl soola
 75 ml taimeõli

Juhised

1

Tükeldage kurgid, porgandid ja sibulad õhukesteks viiludeks. Hakkige till.

2

Valage kõik koostisosad suurde potti ning katke kaanega.

3

Laske vähemalt 24 tundi jahedas kohas maitsestuda.

4

Pärast maitsestumist tõstke pott tulele ning kuumutage madalal kuumusel umbes 20 minutit. NB! Ärge laske keema tõusta!

5

Seejärel valage segu koheselt kuumadesse steriliseeritud purkidesse ning sulgege kaanega.

6

Säilitage jahedas kohas.

Toome salat