Täidetud paprika on maitsev ja südamlik roog, mis sobib ideaalselt igaks puhuks. Need värvilised paprikad on täidetud maitsva veiseliha-, riisi- ja tomatiseguga ning küpsetatad pehmeks ja kuldpruuniks. Tulemuseks on maitsekas ja rahuldust pakkuv roog, mis on nii tervislik kui ka maitsev. Retsepti saab kohandada oma maitse järgi, lisades erinevaid köögivilju või kasutades erinevat hakkliha. Täidisega paprika on ka suurepärane võimalus kasutada ära kõik ülejäägid, mis teil võib-olla käepärast on.
Koostisained:
Valmistamine:
Kuumutage ahi 180 kraadini. Pritsige suur ahjuvorm küpsetusspreiga.
Lõigake paprikad pikuti pooleks ning eemaldage seemned.
Asetage paprikad ahjuvormi lõigatud osa allapoole ning valage peale vesi. Katke küpsetusvorm fooliumiga ja küpsetage 25 minutit.
Samal ajal kui paprika küpseb, valmistage täidis. Kuumutage oliiviõli suurel pannil keskmisel kuumusel.
Lisage hakkliha ning maitsestage soola ja pipraga. Küpsetage 5-6 minutit, lõhkudes hakkliha spaatliga, kuni liha on läbiküpsenud.
Lisage pannile sibul ja praadige 3-4 minutit või kuni pehmenemiseni. Lisage küüslauk ja praadige veel 30 sekundit.
Lisage riis, tomatikaste, Itaalia maitseained, 1/3 mozzarella juustust ning maitse järgi soola ja pipart. Segage korralikult läbi.
Võtke paprika ahjust välja ja nõrutage vesi maha. Pöörake paprikad ümber ja täitke igaüks neist veiselihaseguga.
Raputage iga paprika peale ülejäänud Mozzarella juust, katke ahjuvorm fooliumiga ja küpsetage 20 minutit.
Seejärel eemaldage foolium ja küpsetage veel 10 minutit või kuni juust on sulanud ja pruunistunud ning paprikad on pehmed.
Serveerige kohe.
koostisained
Juhised
Kuumutage ahi 180 kraadini. Pritsige suur ahjuvorm küpsetusspreiga.
Lõigake paprikad pikuti pooleks ning eemaldage seemned.
Asetage paprikad ahjuvormi lõigatud osa allapoole ning valage peale vesi. Katke küpsetusvorm fooliumiga ja küpsetage 25 minutit.
Samal ajal kui paprika küpseb, valmistage täidis. Kuumutage oliiviõli suurel pannil keskmisel kuumusel.
Lisage hakkliha ning maitsestage soola ja pipraga. Küpsetage 5-6 minutit, lõhkudes hakkliha spaatliga, kuni liha on läbiküpsenud.
Lisage pannile sibul ja praadige 3-4 minutit või kuni pehmenemiseni. Lisage küüslauk ja praadige veel 30 sekundit.
Lisage riis, tomatikaste, Itaalia maitseained, 1/3 mozzarella juustust ning maitse järgi soola ja pipart. Segage korralikult läbi.
Võtke paprika ahjust välja ja nõrutage vesi maha. Pöörake paprikad ümber ja täitke igaüks neist veiselihaseguga.
Raputage iga paprika peale ülejäänud Mozzarella juust, katke ahjuvorm fooliumiga ja küpsetage 20 minutit.
Seejärel eemaldage foolium ja küpsetage veel 10 minutit või kuni juust on sulanud ja pruunistunud ning paprikad on pehmed.
Serveerige kohe.
Jäta tagasiside