Tiramisu kook (retsept)

Tiramisu retsept

Traditsiooniline tiramisu ei lähe kunagi moest välja, sest selle võrgutav kohvimaitse ja õrnalt magustatud ja kreemjas mascarpone kreem teevad selle suussulavalt maitsvaks. See küpsetamata tiramisu retsept avaldab muljet isegi kõige valivamatele sööjatele.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg30 minutitKüpsetusaeg5 minutitAeg kokku5 tundi 35 minutit

Koostisained:


 6 suurt munakollast
 150 g valget suhkrut
 160 ml piima
 300 ml vahukoort
 ½ tl vaniljeekstrakti
 450 g mascarpone juustu (toatemperatuuril)
 60 ml kanget kohvi (jahutatud)
 2 spl rummi
 170 g Ladyfinger-küpsiseid
 1 spl magustamata kakaopulbrit

Valmistamine:


1

Vispeldage keskmise suurusega potis suhkur ja munakollased kergelt vahule.

2

Seejärel lisage segule piim ning kuumutage keskmisel kuumusel pidevalt segades. Keetke ettevaatlikult 1 minut, seejärel lülitage kuumus välja ja laske segul veidi jahtuda.

3

Asetage segu kindlalt suletud nõus külmkappi jahtuma umbes 1 tunniks.

4

Mikserdage keskmises kausis vahukoor ja vaniljeekstrakt tugevaks vahuks.

5

Pärast 1 tundi eemaldage munakollassegu külmikust ning segage sisse mascarponejuust.

6

Segage väikeses anumas omavahel kohv ja rumm.

7

Lõigake Ladyfinger küpsised pikuti pooleks ning kastke kohvisegusse.

8

Laotage pooled leotatud Ladyfinger küpsistest koogivormi või klaasvormi põhja ning katke need poole mascarpone seguga ja seejärel poole vahukooreseguga. Korrake sama tegevust. Kõige peale tuleb lisada kakaopulber.

9

Katke vorm toidukilega ning jahutage 4-6 tundi või kuni tahenemiseni.

koostisained

 6 suurt munakollast
 150 g valget suhkrut
 160 ml piima
 300 ml vahukoort
 ½ tl vaniljeekstrakti
 450 g mascarpone juustu (toatemperatuuril)
 60 ml kanget kohvi (jahutatud)
 2 spl rummi
 170 g Ladyfinger-küpsiseid
 1 spl magustamata kakaopulbrit

Juhised

1

Vispeldage keskmise suurusega potis suhkur ja munakollased kergelt vahule.

2

Seejärel lisage segule piim ning kuumutage keskmisel kuumusel pidevalt segades. Keetke ettevaatlikult 1 minut, seejärel lülitage kuumus välja ja laske segul veidi jahtuda.

3

Asetage segu kindlalt suletud nõus külmkappi jahtuma umbes 1 tunniks.

4

Mikserdage keskmises kausis vahukoor ja vaniljeekstrakt tugevaks vahuks.

5

Pärast 1 tundi eemaldage munakollassegu külmikust ning segage sisse mascarponejuust.

6

Segage väikeses anumas omavahel kohv ja rumm.

7

Lõigake Ladyfinger küpsised pikuti pooleks ning kastke kohvisegusse.

8

Laotage pooled leotatud Ladyfinger küpsistest koogivormi või klaasvormi põhja ning katke need poole mascarpone seguga ja seejärel poole vahukooreseguga. Korrake sama tegevust. Kõige peale tuleb lisada kakaopulber.

9

Katke vorm toidukilega ning jahutage 4-6 tundi või kuni tahenemiseni.

Tiramisu kook