Krevetipasta (retsept)

Krevetipasta retsept

See krevetipasta sobib nii romantilisteks õhtuteks kui ka lihtsateks argipäevasteks õhtusöökideks. Selle krevetipasta valmistamiseks võib kasutada ükskõik millist meelepärast pastat!

RaskusasteKeskmine

PortsionKogused
Valmistamise aeg20 minutitKüpsetusaeg20 minutitAeg kokku40 minutit

Koostisained:


 225 g linguine pastat
 1 spl võid
 1 spl ekstra-neitsioliiviõli
 1 šalottsibul (peeneks kuubikuteks lõigatud)
 1 küüslauguküüs (peenestatud)
 1 näputäis tšillipipart (valikuline)
 225 g kooritud krevette
 maitse järgi soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
 60 ml kuiva valget veini
 ½ sidruni mahl
 1 spl võid
 1 spl ekstra-neitsioliiviõli
 2 näputäit peeneks hakitud värskeid petersellilehti
 ½ tl ekstra-neitsioliiviõli (või rohkem-vähem maitse järgi)

Valmistamine:


1

Pange suur pott veega keema ning maitsestage soolaga. Lisage sisse linguine'i pasta ning keetke 6-8 minutit või kuni al dente. Seejärel nõrutage ja loputage pasta.

2

Kuumutage suurel pannil keskmisel kuumusel või ja oliiviõli. Lisage šalottsibul, küüslauk ja tšillipipar ning praadige 3-4 minutit.

3

Seejärel lisage pannile krevetid ning maitsestage need soola ja pipraga. Küpsetage 2-3 minutit, regulaarselt segades, kuni krevetid on roosad. Tõstke krevetid pannilt ning hoidke neid soojas.

4

Kraapige puulusikaga panni põhjast pruunistunud toidutükid ning valage pannile valge vein ja sidrunimahl. Kuumutage kuni keemiseni.

5

Lisage või, oliiviõli, sool ja must pipar ning segage läbi.

6

Valage pannile ka linguine'i pasta, krevetid ja petersell ning segage, kuni need on võiseguga hästi kaetud.

7

Serveerimisel piserdage soovi korral peale oliiviõli.

koostisained

 225 g linguine pastat
 1 spl võid
 1 spl ekstra-neitsioliiviõli
 1 šalottsibul (peeneks kuubikuteks lõigatud)
 1 küüslauguküüs (peenestatud)
 1 näputäis tšillipipart (valikuline)
 225 g kooritud krevette
 maitse järgi soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
 60 ml kuiva valget veini
 ½ sidruni mahl
 1 spl võid
 1 spl ekstra-neitsioliiviõli
 2 näputäit peeneks hakitud värskeid petersellilehti
 ½ tl ekstra-neitsioliiviõli (või rohkem-vähem maitse järgi)

Juhised

1

Pange suur pott veega keema ning maitsestage soolaga. Lisage sisse linguine'i pasta ning keetke 6-8 minutit või kuni al dente. Seejärel nõrutage ja loputage pasta.

2

Kuumutage suurel pannil keskmisel kuumusel või ja oliiviõli. Lisage šalottsibul, küüslauk ja tšillipipar ning praadige 3-4 minutit.

3

Seejärel lisage pannile krevetid ning maitsestage need soola ja pipraga. Küpsetage 2-3 minutit, regulaarselt segades, kuni krevetid on roosad. Tõstke krevetid pannilt ning hoidke neid soojas.

4

Kraapige puulusikaga panni põhjast pruunistunud toidutükid ning valage pannile valge vein ja sidrunimahl. Kuumutage kuni keemiseni.

5

Lisage või, oliiviõli, sool ja must pipar ning segage läbi.

6

Valage pannile ka linguine'i pasta, krevetid ja petersell ning segage, kuni need on võiseguga hästi kaetud.

7

Serveerimisel piserdage soovi korral peale oliiviõli.

Krevetipasta