Krõbedad juustupulgad (retsept)

Krõbedad juustupulgad retsept

Teie ees on imemaitsvad, krõbedad ja juustused juustukeerud, mis valmivad kiiresti ja lihtsalt. Need maitsvad maiuspalad on valmistatud vaid mõnest lihtsast koostisosast, sealhulgas poest ostetud lehttainast, riivitud juustust ning maitsetaimedest ja vürtsidest. Lihtsalt rullige tainas välja, lisage juust ja maitseained ning keerake need spiraali.  Need krõbedad juustupulgad on ideaalseks eelroaks teie järgmisele koosviibimisele. Nii, et proovige järele!

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg15 minutitKüpsetusaeg15 minutitAeg kokku30 minutit

Koostisained:


 2 lehte lehttainast
 1 muna
 1 spl vett
 1 spl jahu
 ½ tl kuivatatud sinepipulbrit (või 1/2 spl Dijoni sinepit)
 150 g peeneks riivitud juustu
 1 tl Koššer soola
 ½ tl musta pipart
 ½ tl tüümiani või rosmariini

Valmistamine:


1

Kuumutage ahi 190 kraadini. Vooderdage kaks suurt küpsetusplaati küpsetuspaberiga.

2

Segage väikeses kausis kokku vesi, muna, sool, pipar ja sinepipulber.

3

Rullige kaks lehttaina lehte jahuga kergelt ülepuistatud pinnal. Kumbki leht peaks olema umbes 30 x 25 cm (vajadusel veidi venitada).

4

Pintseldage peale munasegu ning seejärel raputage peale riivitud juust ja tüümian või rosmariin. Vajutage kergelt rulliga peale, et juust jääks taina külge.

5

Lõigake mõlemad lehed pitsalõikuri või noaga umbes 12ks ribaks.

6

Seejärel keerake ribad ükshaaval spiraali. Selleks hoidke ribade mõlemat otsa kahe käega kinni ning keerake ribasid vastassuunas korgitseriks. Asetage need ettevalmistatud küpsetusplaadile ning korrake, kuni kõik ribad on keeratud. NB! Jätke iga juustukeeru vahele umbes 2 cm kerkimisruumi.

7

Küpsetage eelsoojendatud ahjus 10-15 minutit või kuni juustupulgad on kuldpruunid. NB! Poole küpsemise peal keerake küpsetusplaadid ümber, et juustupulgad ühtlasemalt pruunistuksid.

koostisained

 2 lehte lehttainast
 1 muna
 1 spl vett
 1 spl jahu
 ½ tl kuivatatud sinepipulbrit (või 1/2 spl Dijoni sinepit)
 150 g peeneks riivitud juustu
 1 tl Koššer soola
 ½ tl musta pipart
 ½ tl tüümiani või rosmariini

Juhised

1

Kuumutage ahi 190 kraadini. Vooderdage kaks suurt küpsetusplaati küpsetuspaberiga.

2

Segage väikeses kausis kokku vesi, muna, sool, pipar ja sinepipulber.

3

Rullige kaks lehttaina lehte jahuga kergelt ülepuistatud pinnal. Kumbki leht peaks olema umbes 30 x 25 cm (vajadusel veidi venitada).

4

Pintseldage peale munasegu ning seejärel raputage peale riivitud juust ja tüümian või rosmariin. Vajutage kergelt rulliga peale, et juust jääks taina külge.

5

Lõigake mõlemad lehed pitsalõikuri või noaga umbes 12ks ribaks.

6

Seejärel keerake ribad ükshaaval spiraali. Selleks hoidke ribade mõlemat otsa kahe käega kinni ning keerake ribasid vastassuunas korgitseriks. Asetage need ettevalmistatud küpsetusplaadile ning korrake, kuni kõik ribad on keeratud. NB! Jätke iga juustukeeru vahele umbes 2 cm kerkimisruumi.

7

Küpsetage eelsoojendatud ahjus 10-15 minutit või kuni juustupulgad on kuldpruunid. NB! Poole küpsemise peal keerake küpsetusplaadid ümber, et juustupulgad ühtlasemalt pruunistuksid.

Krõbedad juustupulgad