Šokolaadimaitselised makroonid (retsept)

šokolaadimaitselised makroonid retsept

Šokolaadimakroonid on minu lemmikud ja neid on lihtsam teha, kui te arvata oskate! Nende makroonide retsept on väga sarnane klassikaliste makroonide retseptile, kuid šokolaadimaitseliste makroonide valmistamiseks on osa mandlijahust asendatud kakaopulbriga.

RaskusasteKeskmine

PortsionKogused
Valmistamise aeg20 minutitKüpsetusaeg19 minutitAeg kokku2 tundi 9 minutit

Koostisained:


Makroonid
 4 laagerdunud suurt munavalget
 ¼ tl viinakivi (valikuliselt)
 110 g kristallsuhkrut
 126 g ülipeent mandlijahu
 126 g tuhksuhkrut
 2 spl magustamata kakaopulbrit
Šokolaadivõikreem
 120 g poolmagusat šokolaadi
 20 g soolata võid
 120 ml vahukoort

Valmistamine:


Šokolaadivõikreem
1

Šokolaadivõikreem vajab tahenemiseks umbes 2 tundi, seega soovitan alustada just sellest! Šokolaadivõikreemi võib teha ka kuni nädal aega ette.

2

Šokolaadivõikreemi valmistamiseks lisage šokolaad ning või keskmise suurusega kaussi ning asetage kõrvale.

3

Valage vahukoor kuumakindlasse kaussi ning kuumutage mikrolaineahjus 15-sekundiliste intervallidega, kuni see mullitama hakkab (selleks kulub tavaliselt umbes 45 sekundit). Kui teil ei ole mikrolaineahju, kuumutage koort kastrulis keskmisel kuumusel keemiseni.

4

Valage vahukoor šokolaadi ja või peale ning segage kuni segu on ühtlane ning või ja šokolaad täielikult sulanud.

5

Katke kauss kilega, et vältida naha tekkimist kreemi pinnale ning asetage umbes 2 tunniks külmkappi jahtuma.

Makroonid
6

Vooderdage kaks suurt küpsetusplaati küpsetuspaberi või silikoonmatiga. Asetage kõrvale.

7

Valage laagerdunud munavalged kaussi ning mikserdage keskmisel kiirusel, kuni munavalgete pind on kaetud väikeste mullidega. Lisage juurde viinakivi ning jätkake mikserdamist, kuni see saavutab pehmete tippude staadiumi, kus on näha, et vispel jätab munavalgetesse nõrku jälgi.

8

Mikserdamist jätkates lisage vähehaaval kristallsuhkur ja mikserdage keskmisel kiirusel 30 sekundit. Seejärel suurendage segamiskiirust ja jätkake mikserdamist, kuni moodustuvad jäigad, läikivad tipud.

9

Sõeluge vahukoore hulka mandlijahu, tuhksuhkur ja kakaopulber ning segage spaatliga ettevaatlikult läbi. Kasutage ringikujulisi liigutusi, tõmmates ümber kausi serva ja seejärel läbi kausi põhja. Olge ettevaatlik, et tainast mitte üle segada!

10

Valage tainas suurde pritskotti, mis on varustatud keskmise suurusega ümmarguse otsaga. Pigistage küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile 3 cm läbimõõduga ringid jättes nende vahele umbes 1,5 cm vahed.

11

Koputage küpsetusplaati paar korda tugevalt vastu köögipinda, et õhumullid välja lasta ning seejärel torgake pinnale tulnud õhumullid hambatikuga katki.

12

Laske makroonidel umbes 30 minutit puhata kuni neile tekib peale õhuke nahk ning makroonid tunduvad matid.

13

Kuumutage ahi 160 kraadini.

14

Küpsetage makroone ühe küpsetusplaadi kaupa ahju keskmisel restil 18-20 minutit keerates plaati poole aja möödumisel. Kui märkate, et makroonid liialt pruunistuvad, asetage plaadi pööramise ajal peale fooliumkate. (NB! Kui katate makroonid fooliumiga, peate neid võib-olla ühe või kaks minutit kauem küpsetama.)

15

Võtke makroonid ahjust välja ja laske neil umbes 15 minutit küpsetusplaadil jahtuda. Seejärel eemaldage need ettevaatlikult.

Makroonide kokkupanek
16

Pigistage ühele makroonile poolele paks ring šokolaadivõikreemi või muud meelepärast täidist ning vajutage õrnalt peale teine makrooni poolik.

17

Asetage valmis makroonid õhukindlasse anumasse ja jahutage neid üleöö külmikus. Seejärel laske neil toatemperatuurini soojeneda ja nautige!

koostisained

Makroonid
 4 laagerdunud suurt munavalget
 ¼ tl viinakivi (valikuliselt)
 110 g kristallsuhkrut
 126 g ülipeent mandlijahu
 126 g tuhksuhkrut
 2 spl magustamata kakaopulbrit
Šokolaadivõikreem
 120 g poolmagusat šokolaadi
 20 g soolata võid
 120 ml vahukoort

Juhised

Šokolaadivõikreem
1

Šokolaadivõikreem vajab tahenemiseks umbes 2 tundi, seega soovitan alustada just sellest! Šokolaadivõikreemi võib teha ka kuni nädal aega ette.

2

Šokolaadivõikreemi valmistamiseks lisage šokolaad ning või keskmise suurusega kaussi ning asetage kõrvale.

3

Valage vahukoor kuumakindlasse kaussi ning kuumutage mikrolaineahjus 15-sekundiliste intervallidega, kuni see mullitama hakkab (selleks kulub tavaliselt umbes 45 sekundit). Kui teil ei ole mikrolaineahju, kuumutage koort kastrulis keskmisel kuumusel keemiseni.

4

Valage vahukoor šokolaadi ja või peale ning segage kuni segu on ühtlane ning või ja šokolaad täielikult sulanud.

5

Katke kauss kilega, et vältida naha tekkimist kreemi pinnale ning asetage umbes 2 tunniks külmkappi jahtuma.

Makroonid
6

Vooderdage kaks suurt küpsetusplaati küpsetuspaberi või silikoonmatiga. Asetage kõrvale.

7

Valage laagerdunud munavalged kaussi ning mikserdage keskmisel kiirusel, kuni munavalgete pind on kaetud väikeste mullidega. Lisage juurde viinakivi ning jätkake mikserdamist, kuni see saavutab pehmete tippude staadiumi, kus on näha, et vispel jätab munavalgetesse nõrku jälgi.

8

Mikserdamist jätkates lisage vähehaaval kristallsuhkur ja mikserdage keskmisel kiirusel 30 sekundit. Seejärel suurendage segamiskiirust ja jätkake mikserdamist, kuni moodustuvad jäigad, läikivad tipud.

9

Sõeluge vahukoore hulka mandlijahu, tuhksuhkur ja kakaopulber ning segage spaatliga ettevaatlikult läbi. Kasutage ringikujulisi liigutusi, tõmmates ümber kausi serva ja seejärel läbi kausi põhja. Olge ettevaatlik, et tainast mitte üle segada!

10

Valage tainas suurde pritskotti, mis on varustatud keskmise suurusega ümmarguse otsaga. Pigistage küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile 3 cm läbimõõduga ringid jättes nende vahele umbes 1,5 cm vahed.

11

Koputage küpsetusplaati paar korda tugevalt vastu köögipinda, et õhumullid välja lasta ning seejärel torgake pinnale tulnud õhumullid hambatikuga katki.

12

Laske makroonidel umbes 30 minutit puhata kuni neile tekib peale õhuke nahk ning makroonid tunduvad matid.

13

Kuumutage ahi 160 kraadini.

14

Küpsetage makroone ühe küpsetusplaadi kaupa ahju keskmisel restil 18-20 minutit keerates plaati poole aja möödumisel. Kui märkate, et makroonid liialt pruunistuvad, asetage plaadi pööramise ajal peale fooliumkate. (NB! Kui katate makroonid fooliumiga, peate neid võib-olla ühe või kaks minutit kauem küpsetama.)

15

Võtke makroonid ahjust välja ja laske neil umbes 15 minutit küpsetusplaadil jahtuda. Seejärel eemaldage need ettevaatlikult.

Makroonide kokkupanek
16

Pigistage ühele makroonile poolele paks ring šokolaadivõikreemi või muud meelepärast täidist ning vajutage õrnalt peale teine makrooni poolik.

17

Asetage valmis makroonid õhukindlasse anumasse ja jahutage neid üleöö külmikus. Seejärel laske neil toatemperatuurini soojeneda ja nautige!

Šokolaadimaitselised makroonid