Chilli con carne (retsept)

Chilli con carne retsept

Üks lihtsaid ja uskumatult maitsvaid roogi, mida külalistele juhuslikuks koosviibimiseks serveerida, on see fantastiline Chilli con carne. Klassikaliselt serveeritakse seda koos riisiga, kuid võib süüa ka ilma lisandita.

RaskusasteKeskmine

PortsionKogused
Valmistamise aeg20 minutitKüpsetusaeg45 minutitAeg kokku1 tund 5 minutit

Koostisained:


 2 ½ spl taimeõli
 1 suur sibul (hakitud)
 ½ tšillipipart (hakitud)
 2 ½ küüslauguküünt (hakitud)
 450 g veisehakkliha
 600 g terveid kooritud tomateid koos vedelikuga (tükeldatud)
 ¾ tl soola
 ½ tl värskelt jahvatatud musta pipart
 ¾ spl jahvatatud köömneid
 ¼ spl tšillipulbrit
 1 spl paprikapulbrit
 1 spl kuivatatud punet (oreganot)
 1 kaneelipulk
 3 tervet nelki
 300 g punaseid ube (loputatud ja nõrutatud)

Valmistamine:


1

Kuumutage õli pannil keskmisel tulel. Praadige küüslauk, sibul ja tšillipipar pehmeks.

2

Lisage hakkliha ja praadige seda segades, kuni see on pruunistunud.

3

Lisage sool, pipar, köömen, tšillipulber, paprika, pune, kaneelipulk ja nelk ning tükeldatud tomatid koos vedelikuga.

4

Hautage kaanega potis umbes 45 minutit.

5

Seejärel lisage oad ning keedke veel 15 minutit. Enne serveerimist eemaldage kaneelipulk.

koostisained

 2 ½ spl taimeõli
 1 suur sibul (hakitud)
 ½ tšillipipart (hakitud)
 2 ½ küüslauguküünt (hakitud)
 450 g veisehakkliha
 600 g terveid kooritud tomateid koos vedelikuga (tükeldatud)
 ¾ tl soola
 ½ tl värskelt jahvatatud musta pipart
 ¾ spl jahvatatud köömneid
 ¼ spl tšillipulbrit
 1 spl paprikapulbrit
 1 spl kuivatatud punet (oreganot)
 1 kaneelipulk
 3 tervet nelki
 300 g punaseid ube (loputatud ja nõrutatud)

Juhised

1

Kuumutage õli pannil keskmisel tulel. Praadige küüslauk, sibul ja tšillipipar pehmeks.

2

Lisage hakkliha ja praadige seda segades, kuni see on pruunistunud.

3

Lisage sool, pipar, köömen, tšillipulber, paprika, pune, kaneelipulk ja nelk ning tükeldatud tomatid koos vedelikuga.

4

Hautage kaanega potis umbes 45 minutit.

5

Seejärel lisage oad ning keedke veel 15 minutit. Enne serveerimist eemaldage kaneelipulk.

Chilli con carne