Tortellini on traditsiooniline Itaalia täidetud ja delikaatselt volditud pasta, mis on paljude lemmik. Selle retsepti järgi on võimalik seda maitsvat itaaliapärast rooga ka oma kodus valmistada ja õppida, kuidas ehedaid tortellinisid ka ise valmistada.
Tortellinil kui Itaalia pastaroal on väga pikk ajalugu. Tortellini pasta pärineb Bolognast, kus seda sajandite vältel traditsioonide järgi nauditud on. Tortellini täidis on enamasti valmistatud sealihast, proscuittost ja mortadellast koos parmesani juustuga.
Taina puhul on tortellini tegemine väga lihtne. Selleks on vaja vaid muna ja jahu, ei lähe vaja ei õli ega vett. Tainast sõtkutakse, kuni see on hästi elastne ja ühtlane ning rullitakse väga õhukeseks, et selleks saaks hästi tortellinisid vormida. Õige suurusega tortellini taina tükk on umbes 3-4 cm suurune.
Kodune isetehtud tortellini liha ja juustutäidisega
Kodune isetehtud tortellini liha ja juustutäidisega retsept annab teile lihtsalt juhised ise selle maitsva ja traditsioonilise pasta valmistamiseks.
Kuumutage pannil või koos rosmariini ja küüslauguküünega. Praadige sea sisefileed mõlemalt poolt paar minutit. Seejärel kastke sealiha pannil 4 spl valge veiniga. Küpsetage liha, kuni see on küpse.
Eemaldage pannilt kaste ning jätke see kõrvale.
Hakkige proscuitto ja mortadella väikesteks tükikesteks. Laske läbi hakkliha masina ka sea sisefilee. Kogu liha peab olema peene hakkliha, vajadusel laske läbi hakkliha masina kaks korda.
Lisage lihale juurde parmesani riivitud juust, 1 muna, pannilt saadud kaste ning näputäis muskaatpähklit. "Sõtkuge" segu, kuni saate ühtlase massi. Laske kaetud kausis jahtuda külmikus 5 -24 tundi.
Pasta
Valage kuivale puidust pinnale 255g nisujahu. Vormige jahust n-ö "vulkaan" ja lööge keskele auku 3 muna.
Vispeldage muna kergelt kahvliga, võttes vähehaaval jahu juurde. Sõtkuge tainast, kuni saate ühtlase massi. Sõtkuge seda vähemalt veel 10 minutit, kuni saate sileda ja elastse palli.
Katke tainas toidukilega ning asetage kaussi. Laske külmikus vähemalt 30 minutit jahtuda.
Raputage pinnale veidi jahu ning rullige tainas õhukeseks kihiks.
Lõigake tainakiht 3-4cm suurusteks tükkideks. Asetage iga tüki keskele hernetera suurune kogus täidist ning voltige ruut kolmnurgaks. Tooge kolmnurkade otsad kokku ning vajutage tainas kinni, et see lahti ei tuleks.
Keetke tortellini soolases vees või puljongis. Tortellinid on valmis, kui nad tõusevad vee pinnale. Serveerige oma lemmiku kastme ja lisandiga.
* Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.
Jõulune Loosimäng
Registreeri ennast osalejaks ning võid võita 1x 20€ või 2x 5€ Apollo e-kinkekaardi!
Parima kasutuskogemuse pakkumiseks kasutame selliseid tehnoloogiaid nagu küpsised, et salvestada ja/või pääseda ligi seadme andmetele. Nende tehnoloogiatega nõustumine võimaldab meil töödelda selliseid andmeid nagu sirvimiskäitumine või unikaalsed ID-d sellel saidil. Nõusoleku andmata jätmine või selle tühistamine võib mõjutada teatud funktsioone negatiivselt.
Funktsionaalne
Always active
Tehniline salvestamine või juurdepääs on rangelt vajalik seaduslikul eesmärgil, et võimaldada konkreetse teenuse kasutamist, mida tellija või kasutaja on selgesõnaliselt taotlenud, või ainuüksi elektroonilise sidevõrgu kaudu toimuva side edastamiseks.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistika
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Tehniline salvestamine või juurdepääs, mida kasutatakse ainult anonüümsetel statistilistel eesmärkidel. Ilma kohtukutse, internetiteenuse pakkuja vabatahtliku nõusoleku või kolmanda isiku täiendavate andmeteta ei saa ainuüksi sel eesmärgil salvestatud või välja otsitud teavet tavaliselt kasutada teie tuvastamiseks.
Turundus
Tehniline salvestamine või juurdepääs on vajalik selleks, et luua kasutaja profiilid reklaami saatmiseks või jälgida kasutajat veebilehel või mitmel veebilehel sarnastel turunduslikel eesmärkidel.