Kodune isetehtud tortellini liha ja juustutäidisega (retsept)

Viimati uuendatud: 27/10/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Kodune isetehtud tortellini liha ja juustutäidisega retsept

Tortellini on traditsiooniline Itaalia täidetud ja delikaatselt volditud pasta, mis on paljude lemmik. Selle retsepti järgi on võimalik seda maitsvat itaaliapärast rooga ka oma kodus valmistada ja õppida, kuidas ehedaid tortellinisid ka ise valmistada.

Tortellinil kui Itaalia pastaroal on väga pikk ajalugu. Tortellini pasta pärineb Bolognast, kus seda sajandite vältel traditsioonide järgi nauditud on. Tortellini täidis on enamasti valmistatud sealihast, proscuittost ja mortadellast koos parmesani juustuga.

Taina puhul on tortellini tegemine väga lihtne. Selleks on vaja vaid muna ja jahu, ei lähe vaja ei õli ega vett. Tainast sõtkutakse, kuni see on hästi elastne ja ühtlane ning rullitakse väga õhukeseks, et selleks saaks hästi tortellinisid vormida. Õige suurusega tortellini taina tükk on umbes 3-4 cm suurune.

Kodune isetehtud tortellini liha ja juustutäidisega

Kodune isetehtud tortellini liha ja juustutäidisega retsept annab teile lihtsalt juhised ise selle maitsva ja traditsioonilise pasta valmistamiseks.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 4 hours
Aeg kokku: 4 hours
Portsionit: 8
Kalorid: 118kcal

Koostisosad 

  • 260 g nisujahu
  • 4 muna
  • 1 spl võid
  • 1 näputäis muskaatpähklit
  • 100 g sea sisefileed
  • 100 g mortadellat
  • 150 g parmesani juustu
  • 100 g proscuittot
  • 1 rosmariini oks
  • 1 küüslauguküüs

Valmistamine

Täidis

  1. Kuumutage pannil või koos rosmariini ja küüslauguküünega. Praadige sea sisefileed mõlemalt poolt paar minutit. Seejärel kastke sealiha pannil 4 spl valge veiniga. Küpsetage liha, kuni see on küpse.
  2. Eemaldage pannilt kaste ning jätke see kõrvale.
  3. Hakkige proscuitto ja mortadella väikesteks tükikesteks. Laske läbi hakkliha masina ka sea sisefilee. Kogu liha peab olema peene hakkliha, vajadusel laske läbi hakkliha masina kaks korda.
  4. Lisage lihale juurde parmesani riivitud juust, 1 muna, pannilt saadud kaste ning näputäis muskaatpähklit. "Sõtkuge" segu, kuni saate ühtlase massi. Laske kaetud kausis jahtuda külmikus 5 -24 tundi.

Pasta

  1. Valage kuivale puidust pinnale 255g nisujahu. Vormige jahust n-ö "vulkaan" ja lööge keskele auku 3 muna.
  2. Vispeldage muna kergelt kahvliga, võttes vähehaaval jahu juurde. Sõtkuge tainast, kuni saate ühtlase massi. Sõtkuge seda vähemalt veel 10 minutit, kuni saate sileda ja elastse palli.
  3. Katke tainas toidukilega ning asetage kaussi. Laske külmikus vähemalt 30 minutit jahtuda.
  4. Raputage pinnale veidi jahu ning rullige tainas õhukeseks kihiks.
  5. Lõigake tainakiht 3-4cm suurusteks tükkideks. Asetage iga tüki keskele hernetera suurune kogus täidist ning voltige ruut kolmnurgaks. Tooge kolmnurkade otsad kokku ning vajutage tainas kinni, et see lahti ei tuleks.
  6. Keetke tortellini soolases vees või puljongis. Tortellinid on valmis, kui nad tõusevad vee pinnale. Serveerige oma lemmiku kastme ja lisandiga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 118kcalSüsivesikud: 25gValgud: 3gRasvad: 0.3gKüllastunud rasvhapped: 0.1gSool: 1mgPotassium: 35mgKiudained: 1gSugar: 0.1gKaltsium: 5mgRaud: 2mgMagneesium: 7mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Pastaroad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    118
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    0.3
    g
    0
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    0.1
    g
    1
    %
    Sool
     
    1
    mg
    0
    %
    Potassium
     
    35
    mg
    1
    %
    Süsivesikud
     
    25
    g
    8
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    0.1
    g
    0
    %
    Valgud
     
    3
    g
    6
    %
    Kaltsium
     
    5
    mg
    1
    %
    Raud
     
    2
    mg
    11
    %
    Magneesium
     
    7
    mg
    2
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.