Go Back
+ servings

Spinati-ricotta cannelloni

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 25 minutes
Küpsetusaeg: 35 minutes
Aeg kokku: 1 hour
Portsionit: 5
Kalorid: 531kcal

Koostisosad 

Kaste

  • 2 spl oliiviõli
  • 1 hakitud sibul
  • 4 hakitud küüslauguküünt
  • 1 loorberileht
  • ½ spl kuivatatud tüümiani
  • ½ spl kuivatatud oreganot
  • 80 ml tomatipastat
  • 800 g purustatud tomateid
  • 950 ml köögivilja või kana puljongit
  • 80 ml Chardonnay või muud kuiva valget veini
  • ¾ spl soola
  • 1 ½ spl suhkrut
  • spl musta pipart
  • 1 peotäis rebitud basiilikut

Täidis

  • 250 g külmutatud hakitud spinatit
  • 500 g ricotta juustu
  • 30 g parmesani juustu
  • 90 g riivjuustu
  • 1 muna
  • 1 suur küüslauguküüs
  • 1 näputäis riivitud muskaatpähklit
  • ¾ spl soola
  • ½ spl musta pipart

Cannelloni

  • 250 g Cannelloni pastat
  • 30 g parmesani juustu
  • 150 g riivitud Mozzarella juustu
  • basiilikut ja parmesani serveerimiseks

Valmistamine

Kaste

  1. Kuumutage õli väikeses potis keskmisel kuumusel. Lisage küüslaik, sibul, loorberileht, tüümian ja oregano. Kuumutage 3-4 min kuni sibul muutub klaasjaks. Lisage tomatipasta ja kuumutage 1 min.
  2. Lisage vein, pange kuumust juurde ning keetke umbes 2 min kuni enamik veinist on aurustunud.
  3. Lisage tomatid, puljong, suhkur, sool ja pipar. Segage ja keetke keskmisel kuumusel umbes 20 min.
  4. Eemaldage loorberileht ja purustage saumikseriga kuni segu on ühtlane. Keetke veel 1 min ja eemaldage kaste pliidilt.
  5. Segage sisse basiilik ning katke pott kaanega, et segu kuumana hoida.

Täidis

  1. Sulatage külmutatud spinat ning nõrutage see sõelas üleliigsest veest.
  2. Valage spinat kaussi ning lisage juurde ülejäänud koostisosad. Segage ning lisage vajadusel juurde soola ja pipart (erinevatel juustudel on erinev soolasus).

Küpsetamine

  1. Eelsoojendage ahi 180 kraadini.
  2. Valige ahjuvorm, mis mahutaks umbes 20 cannelloni toru.
  3. Määrige panni põhi ja küljed kastmega, siis cannelloni torud ei libise pannil.
  4. Täitke cannelloni torud täidisega. Selleks võib kasutada kondiitrikotti, ziplock-kotti või ka näiteks nuga (see on ebamugavam!).
  5. Asetage täidetud cannelloni torud ahjuvormi. Valage peale ülejäänud kaste, et kõik torud oleksid kaetud.
  6. Katke vorm fooliumiga ning küpsetage 30 min.
  7. Eemaldage foolium, raputage peale parmesani juust ja seejärel mozzarella. Küpsetage veel 15 min, kuni juust on sulanud.
  8. Serveerige omal soovil ekstra parmesani juustu ning basiilikuga.

Toitumisalane teave

Portsioni suurus: 407gKalorid: 531kcalSüsivesikud: 53gValgud: 32gRasvad: 23gKüllastunud rasvhapped: 11gKolesterool: 100mgSool: 1056mgPotassium: 892mgKiudained: 6.2gSugar: 9.8g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!