Pelmeenisupp (retsept)

Viimati uuendatud: 16/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Pelmeenisupp retsept

See maitsev hiinapärane pelmeenisupp on mõnus viis hiina toidu isu kustutada, tehes seda ise kodustes tingimustes. Mõnus ja aromaatne puljong, kus on sees õrnad maitsestatud sealihapelmeenid. Puljongi aromaatne maitse tuleneb lisatud ingverist, sojakastmest, seesamist ja küüslaugust.

Neid hiinapäraseid pelmeene ehk Wontone on lihtne teha poes saadaval olevate ruudukujuliste tainalehtedega, kuhu tuleb vaid täidis lisada, tainast niisutada ning maitsev pelmeen kokku voltida! Wontoni tainas on tehtud värskest munanuudli tainast ning see on kergesti vormitav, mistõttu saab sellest lihtsa vaevaga erineva kujuga pelmeene valmistada.

Siinkohal on lihana täidises kasutatud seahakkliha, kuid seda võib julgelt ka asendada näiteks kana-, kalkuni- või isegi veisehakklihaga ning kasvõi krevettidega. Sealiha on aga oma hea maitse ja tekstuuri poolest suurepärane valik.

Pelmeene saab soovi korral ka rohkem ette valmistada ning neid sügavkülmikus säilitada, et soovi korral järgmine kord nende tegemisel aega säästa ning otse keevasse puljongisse potsatada. Külmutatud pelmeene enne keetmist sulatada vaja ei ole.

Pelmeenisupp

See mõnus ja maitsekas pelmeenisupp täidab kõhtu ning muudab meele rõõmsaks. Isetehtud pelmeenid on serveeritud aromaatses ingveri, soja, seesami ja küüslauguga rikastatud puljongis, mis viib keele alla!
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 40 minutes
Küpsetusaeg: 15 minutes
Aeg kokku: 55 minutes
Portsionit: 6
Kalorid: 248kcal

Koostisosad 

Pelmeenid

  • 30 Wontoni tainalehte
  • 230 g seahakkliha
  • 2 hakitud rohelist sibulat
  • 1 spl sojakastet
  • 1 tl seesamiõli
  • 1 tl riivitud ingverit
  • 1 ½ tl maisitärklist

Puljong

  • 2 l kanapuljongit
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 ingveriviilu
  • 2 spl sojakastet
  • 1 tl seesamiõli
  • 2 hakitud rohelist sibulat

Valmistamine

Pelmeenid

  1. Segage kokku kõik täidise koostisosad.
  2. Asetage 1 teelusikatäis täidist Wontoni lehe keskele. Niisutage ääred ja voltige leht pooleks, et tekiks kolmnurk. Niisutage kaks pikemat nurka ning voltige ja suruge need kokku.
  3. Kastke pelmeeni põhi jahu sisse ning asetage küpsetuspaberile seisma. Korrake sama ülejäänud taina lehtedega.

Puljong

  1. Laske kõigil puljongi koostisosadel keema tõusta. Keetke 10 minutit.
  2. Eemaldage küüslauguküüned ja ingver.
  3. Asetage puljongisse pelmeenid 4-6 minutiks või kuni liha on sees küpsenud.

Toitumisalane teave

Kalorid: 248kcalSüsivesikud: 25gValgud: 13gRasvad: 11gKüllastunud rasvhapped: 3gKolesterool: 31mgSool: 1887mgPotassium: 439mgKiudained: 1gSugar: 1gA-Vitamiin: 94IUC-Vitamiin: 24mgKaltsium: 51mgRaud: 3mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Supid

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    248
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    11
    g
    17
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    3
    g
    19
    %
    Kolesterool
     
    31
    mg
    10
    %
    Sool
     
    1887
    mg
    82
    %
    Potassium
     
    439
    mg
    13
    %
    Süsivesikud
     
    25
    g
    8
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    1
    g
    1
    %
    Valgud
     
    13
    g
    26
    %
    A-Vitamiin
     
    94
    IU
    2
    %
    C-Vitamiin
     
    24
    mg
    29
    %
    Kaltsium
     
    51
    mg
    5
    %
    Raud
     
    3
    mg
    17
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.