Šokolaadisuflee (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Šokolaadisuflee retsept

Hellitage end selle rikkalikku ja taevaliku šokolaadisuflee retseptiga! Kujutage ette sooja, kohevat šokolaadipilve, mis lausa sulab suus. Krõbe välimine kiht ja kreemjas sisu muudavad selle suflee eriliselt nauditavaks. See magustoit sobib ideaalselt koos lusikatäie vanillijäätisega ja avaldab kindlasti muljet ka kõige nõudlikumale magusasõbrale. Seega, kui otsite magustoitu, mis on lihtne, kuid samas muljetavaldavalt maitsev, on see šokolaadisuflee just teie jaoks mõeldud retsept.

Šokolaadisuflee

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 25 minutes
Küpsetusaeg: 25 minutes
Aeg kokku: 50 minutes
Portsionit: 2
Kalorid: 356kcal

Koostisosad 

  • 1 tl sulatatud võid
  • 2 spl suhkrut
  • 60 g 70% tumedat šokolaadi
  • 15 g võid
  • 1 spl jahu
  • 4 ½ spl külma piima
  • 1 näputäis soola
  • 1 suur munakollane
  • 2 suurt munavalget
  • 1 näputäis viinakivipulbrit
  • 1 spl valget suhkrut

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 190 kraadini. Vooderdage ääristatud küpsetusplaat küpsetuspaberiga.
  2. Pintseldage kahe ramekin-vormi põhjad ja küljed (kuni servani) kergelt 1 tl sulatatud võiga. Lisage igasse vormi 1 spl valget suhkrut ja keerake vorme, kuni suhkur katab kõik pinnad, ja kallake seejärel üleliigne suhkur välja.
  3. Valage 3 tassi kuuma vett potti, mis on seatud madalale kuumusele. Asetage šokolaaditükid metallist segamiskaussi, asetage kauss poti kohale ning kuumutage, kuni šokolaad on täielikult sulanud. NB! Ärge laske veel keema tõusta.
  4. Vahepeal sulatage või eraldi potis keskmisel kuumusel. Lisage jahu ja vispeldage, kuni segu seguneb ja pakseneb, umbes 1 minut.
  5. Seejärel vähendage kuumust madalale ning vispeldage sisse külm piim. Segage 2-3 minutit, kuni segu muutub ühtlaseks ja pakseneb. Eemaldage tulelt.
  6. Valage hulka sulatatud šokolaad ning vispeldage segu ühtlaseks.
  7. Segage hulka sool ja munakollane. NB! Jätke kauss kuuma (mitte keeva) vee kohale, et segu jääks soojaks, kuni munavalgeid vahustate.
  8. Vahustage munavalged koos viinakivipulbriga kergelt valkjaks vahuks.
  9. Jätkake vahustamist, vähehaaval suhkrut lisades, 3-5 minutit, kuni moodustuvad pehmed tipud.
  10. Valage 1/3 munavalgesegust šokolaadisegule ja segage, kuni segu on täielikult segunenud. Kallake hulka ülejäänud munavalgesegu ja segage ettevaatlikult spaatliga läbi, kuni valget näha ei ole.
  11. Jagage segu ettevalmistatud ramekin-vormide vahel ja asetage need vooderdatud küpsetusplaadile.
  12. Küpsetage eelsoojendatud ahjus 12-15 minutit, kuni sufleed on paisunud ja üle ääre tõusnud.

Toitumisalane teave

Kalorid: 356kcalSüsivesikud: 39gValgud: 7gRasvad: 20gKüllastunud rasvhapped: 12gKolesterool: 124mgSool: 194mgKiudained: 2gSugar: 32g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Pudingid ja sufleed

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    356
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    20
    g
    31
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    12
    g
    75
    %
    Kolesterool
     
    124
    mg
    41
    %
    Sool
     
    194
    mg
    8
    %
    Süsivesikud
     
    39
    g
    13
    %
    Kiudained
     
    2
    g
    8
    %
    Sugar
     
    32
    g
    36
    %
    Valgud
     
    7
    g
    14
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.