Gluteenivaba õunakook mandlitega (retsept)

Viimati uuendatud: 03/01/2024
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Gluteenivaba õunakook mandlitega retsept

Õppige, kuidas teha parimat mandlijahust õunakooki, kasutades lihtsat trikki niiske, kuid koheva tekstuuri saavutamiseks! See lihtne teravilja- gluteeni- ja piimavaba koogi retsept nõuab vaid käputäit koostisosi, kuid tulemuseks saate imelise jahuvaba õunakoogi, millel on krõbe magus pealispind, värsked õunad ning pähkline mandlimaitse.

Guteenivabade mandlijahuretseptide valmistamisel on väga lihtne trikk, kuidas tasakaalustada tihedat ja rasket murenemist, mis tavaliselt mandlijahuga tehtud kookide puhul esineb. Mandlijahu on lihtsalt jahvatatud mandlid, seega kaalub see rohkem kui nisu- või gluteenivaba jahu ja sisaldab ka rohkem niiskust. Selle vastu võitlemiseks tuleb munavalged eraldi kloppida ning eraldi koogi sisse kombineerida. See tehnika teeb taina palju õhulisemaks.

Mandlijahu kasutamisel soovitame kasutada eelnevalt sõelutud mandlijahu, kuid kui teile meeldib tiheda konsistentsiga kook, kasutage tavalist mandlijahu või jahvatatud mandleid.

Selleks, et saada parim tulemus, eraldage munakollased munavalgest, kui munad on külmad ning laske neil vähemalt 30 minutit seejärel seista, et nad toatemperatuuri saavutaksid. Siis saate palju õhulisema tekstuuri.

Õunte puhul valige pigem sellised, mis ei murene kergesti ning on pigem kõvemad, nagu nt Golden Delicious jne.

Gluteenivaba õunakook mandlitega

Õppige valmistama lihtsat ja maitsvat gluteenivaba õunakooki mandlitega, mis on lihtsat nippi kasutades siiski õhuline ja mahlane.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 35 minutes
Aeg kokku: 45 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 219kcal

Koostisosad 

  • 3 suurt muna eraldatud
  • 100 g suhkrut
  • 2 tl vanilliekstrakti
  • 150 g mandlijahu
  • 2 spl maisitärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • ¼ tl soola
  • 460 g kooritud ja hakitud õunu
  • viilutatud mandleid serveerimiseks

Valmistamine

  1. Asetage ümmargusse 20 cm koogivormi küpsetuspaber. Pihustage peale küpsetusspreid. Eelsoojendage ahi 180 kraadini.
  2. Kloppige kausis 3 munakollast koos suhkruga umbes 3 minutit või kuni saate heleda ja paksu segu, mis on 3 korda mahult suurem. Segage sisse vanilliekstrakt.
  3. Lisage mandlijahu, maisitärklis, küpsetuspulber ja sool ning segage läbi. Saate paksu taina, asetage see kõrvale.
  4. Kloppige munavalged eraldi kausis, kuni saate tahke massi, mis hoiab oma kuju. Segage munavalged ettevaatlikult taina sisse, kuni saate ühtlase taina.
  5. Segage sisse hakitud õunad.
  6. Valage tainas ühtlaselt koogivormi ning soovi korral raputage peale viilutatud mandleid. Küpsetage ahjus 35-40 minutit või kuni hambaork tuleb keskelt puhtalt välja.
  7. Laske koogil 1 tund jahtuda enne serveerimist.

Toitumisalane teave

Kalorid: 219kcalSüsivesikud: 27gValgud: 6gRasvad: 11gKüllastunud rasvhapped: 1gKolesterool: 61mgSool: 158mgPotassium: 86mgKiudained: 3gSugar: 19gA-Vitamiin: 120IUC-Vitamiin: 3mgKaltsium: 86mgRaud: 1mgMagneesium: 5mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Koogid ja keeksid

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    219
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    11
    g
    17
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    1
    g
    6
    %
    Kolesterool
     
    61
    mg
    20
    %
    Sool
     
    158
    mg
    7
    %
    Potassium
     
    86
    mg
    2
    %
    Süsivesikud
     
    27
    g
    9
    %
    Kiudained
     
    3
    g
    13
    %
    Sugar
     
    19
    g
    21
    %
    Valgud
     
    6
    g
    12
    %
    A-Vitamiin
     
    120
    IU
    2
    %
    C-Vitamiin
     
    3
    mg
    4
    %
    Kaltsium
     
    86
    mg
    9
    %
    Raud
     
    1
    mg
    6
    %
    Magneesium
     
    5
    mg
    1
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.