Burrito veiselihaga (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Burrito veiselihaga retsept

Burrito veiselihaga on lihtne ja maitsev retsept, mis on täidetud maitseküllase veisehakkliha, riisi ja muude täidiste valikuga. Need burritod sobivad suurepäraselt igapäevaseks eineks ning neid saab ka sügavkülmikusse ette valmistada, kuna maitsevad sama hästi nii värskelt kui ka külmutatult ja seejärel uuesti üles soojendatult. Eriti maitsvaks muudab selle veiselihatäidise kodune Mehhiko maitseainesegu, mis on kindlasti palju parem poes müüdavatest maitseainesegudest.

Burrito veiselihaga

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 20 minutes
Aeg kokku: 35 minutes
Portsionit: 6
Kalorid: 511kcal

Koostisosad 

Maitseainesegu

  • 1 tl sibulapulbrit
  • 1 tl kuivatatud punet
  • 1 tl soola
  • 2 tl paprikapulbrit
  • ¼ tl musta pipart
  • ¼ tl cayenne'i pipart (valikuline)

Hakklihasegu

  • ½ spl oliiviõli
  • 2 küüslauguküünt
  • ½ sibulat
  • 500 g veisehakkliha
  • 2 spl tomatipastat
  • 3 spl vett

Täidis

  • 6 suurt ümmargust tortillat
  • 500 g keedetud riisi
  • 210 g jääsalatit
  • 160 g konserveeritud maisi
  • 170 g konserveeritud ube
  • 3 tomatit
  • ½ punast sibulat
  • koriandrit (valikuline)
  • 150 g riivitud juustu

Valmistamine

  1. Segage kõik maitseainesegu koostisosad omavahel kokku.
  2. Kuumutage õli pannil kõrgel kuumusel. Lisage hakitud küüslauk ja sibul ning praadige umbes 2 minutit, kuni sibul on kergelt pruunistunud.
  3. Lisage veisehakkliha ja küpsetage, kuni see muutub kergelt pruuniks.
  4. Lisage maitseainesegu, tomatipasta ja vesi ning segage ühtlaseks. Keetke 3 minutit, kuni vesi on enamasti aurustunud, kuid veiseliha on endiselt mahlane.
  5. Asetage 10 minutiks jahtuma (NB! Kuum täidis muudab burrito pehmeks ja vedelaks!)
  6. Valikuline: Kui te ei soojenda valmis burritot, siis soojendage tortillad enne rullimist (vastavalt pakendi juhistele).
  7. Asetage tortilla tööpinnale ning tõstke selle keskele 1/6 keedetud riisist ning 1/6 veiselihasegust. Seejärel lisage jääsalat, mais, oad, hakitud tomat, punane sibul, koriander ja riivitud juust.
  8. Voltige põhi üles, et täidis oleks kaetud, ja seejärel voltige sisse servad. Serveerige nii nagu on või kuumutage vastavalt allpool kirjeldatule.
  9. Burrito soojendamiseks praadige seda pannil fooliumis keskmisel kuumusel paar minutit mõlemalt poolt, et välispind oleks veidi krõbe ja sisu soojeneks. Või 10+ minutit keskmiselt madalal kuumusel, kui soovite juustu sulatada.
  10. Teise võimalusena võite neid küpsetada ahjus fooliumis 180 kraadi juures umbes 20 minutit (see soojendab need täielikult ja muudab burrito pealt kergelt krõbedaks). Kui burritod on eelnevalt külmikus seisnud, kulub nende läbisoojendamiseks umbes 30 minutit.
  11. Burritosid on kõige parem serveerida koos hapukoore, salsa või guacamole'ga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 511kcalSüsivesikud: 65gValgud: 26gRasvad: 16gKüllastunud rasvhapped: 6gKolesterool: 52mgSool: 473mgKiudained: 6gSugar: 4g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Liharoad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    511
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    16
    g
    25
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    6
    g
    38
    %
    Kolesterool
     
    52
    mg
    17
    %
    Sool
     
    473
    mg
    21
    %
    Süsivesikud
     
    65
    g
    22
    %
    Kiudained
     
    6
    g
    25
    %
    Sugar
     
    4
    g
    4
    %
    Valgud
     
    26
    g
    52
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.