Parimad Retseptid logo

Spinatisupp (retsept)

Viimati uuendatud: 28/11/2023
Hinnangud puuduvad

Spinatisupp retsept

Spinatusupp, tuntud ka nime all Palaki supp, on imeliselt maitsekas, kodune ja tervislik roog. See on valmistatud lihtsatest ja tervislikest koostisosadest, mis annavad kokku väga toitva supi. Lisaks on see supp ka gluteenivaba!

Spinat on alati olnud tuntud kui super tervislik tooraine. Toores spinat on vähese kalorsusega ning on täis olulisi vitamiine nagu raud, kaltsium ja K vitamiin. Kuigi spinat on väga tervislik, ei ole paljud inimesed selle suured armastajad tema omapärase maitse tõttu.

Kui aga spinat on hästi keedetud ja korralikult maitsestatud, annab see tulemuseks väga hea roa, mis ka spinati kriitikute meelt võib muuta. Üheks selliseks näiteks on see sama spinatisupp siin retseptis.

Serveerige seda maitsvat suppi näiteks koos röstsaia või kreekeritega. See sobib ka hästi eelroaks või ka värske salati kõrvale. Kui teete suurema koguse suppi, säilitage seda külmikus õhukindlas konteineris 2-3 päeva ja soojendage järgmisel korral lihtsalt üles.

Spinatisupp

Spinatisupp on maitseküllane, tervislik ja toitaineterikas püreesupp, mis sobib ideaalselt eelroaks või kergeks eineks.
Hinnangud puuduvad
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 15 minutes
Aeg kokku: 30 minutes
Portsionit: 2
Kalorid: 166kcal

Koostisosad 

  • 60 g hakitud spinatit
  • 30 g hakitud sibulat
  • ¼ tl hakitud küüslauku
  • 1 spl hernejahu
  • ¼ tl jahvatatud köömneid
  • 1 loorberileht
  • 500 ml köögivilja puljongit
  • 1 spl õli või võid
  • ¼ tl musta pipart
  • maitsestamiseks soola
  • 2 ½ spl kookoskreemi serveerimiseks

Valmistamine

  1. Peske spinat ning nõrutage veest. Hakkige spinat ning asetage kõrvale.
  2. Kuumutage potis õli. Lisage loorberileht ja praadige 2-3 minutit.
  3. Lisage küüslauk ja sibul ning praadige, kuni sibul on veidi pruunistunud.
  4. Lisage hakitud spinat ning maitsestage soola ja pipraga.
  5. Lisage juurde jahu ning segage hoolikalt läbi.
  6. Valage peale 500 ml puljongit ning segage läbi. Keetke suppi 3-4 minutit.
  7. Lisage juurde jahvatatud köömned ning segage läbi. Laske supil jahtuda.
  8. Kui supp on veidi jahtunud, eemaldage loorberileht. Blenderdage supp ühtlaseks püreeks.
  9. Vajadusel lisage juurde maitseaineid ning kui supp tundub liiga paks, lisage juurde veidi vett.
  10. Keetke püreestatud suppi veel 2-3 minutit. Serveerige kuumalt koos kookoskreemiga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 166kcalSüsivesikud: 10gValgud: 3gRasvad: 14gKüllastunud rasvhapped: 6gSool: 1312mgPotassium: 291mgKiudained: 2gSugar: 3gA-Vitamiin: 3352IUC-Vitamiin: 10mgKaltsium: 42mgRaud: 2mgMagneesium: 38mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Supid

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    166
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    14
    g
    22
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    6
    g
    38
    %
    Sool
     
    1312
    mg
    57
    %
    Potassium
     
    291
    mg
    8
    %
    Süsivesikud
     
    10
    g
    3
    %
    Kiudained
     
    2
    g
    8
    %
    Sugar
     
    3
    g
    3
    %
    Valgud
     
    3
    g
    6
    %
    A-Vitamiin
     
    3352
    IU
    67
    %
    C-Vitamiin
     
    10
    mg
    12
    %
    Kaltsium
     
    42
    mg
    4
    %
    Raud
     
    2
    mg
    11
    %
    Magneesium
     
    38
    mg
    10
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.