Pelmeenid (retsept)

Pelmeenid retsept

Imemaitsvad kodused lihaga täidetud pelmeenid, mida on soovitatav serveerida koos hapukoorega. Neid pelmeene võite nautida mitu päeva, kui külmutate need enne keetmist või praadimist.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg1 tundKüpsetusaeg10 minutitAeg kokku1 tund 10 minutit

Koostisained:


 320 g nisujahu
 1 tl soola
 4 muna
 160 ml vett
 450 g sealihahakkliha
 450 g veiselihahakkliha
 120 ml vett
 ½ sibulat (peeneks hakitud)
 maitse järgi soola ja jahvatatud musta pipart

Valmistamine:


1

Vahustage kausis munad ja sool. Lisage vaheldumisi jahu ja vesi ning segage kuni on moodustunud ühtlane tainas.

2

Valage tainas jahuga ülepuistatud pinnale ja sõtkuge umbes 6 minutit või kuni tainas on sile. Katke tainas kilega.

3

Segage anumas sealiha, veiseliha, vesi ja tükeldatud sibul. Maitsestage soola ja pipraga.

4

Pelmeenide lihtsamaks valmistamiseks võite kasutada pelmeenide valmistamise resti.

5

Resti puudumisel valmistage pelmeenid käsitsi. Selleks asetage tainas uuesti jahusele tööpinnale ning rullige 2 cm läbimõõduga ussiks. Lõikage 2 cm tükkideks ning rullige seejärel iga tükk lamedaks 5 cm läbimõõduga ringiks.

6

Tõstke iga ringi keskele lusikatäis täidist. Murdke tainas üle täidise ja sulgege servad. Asetage pelmeenid jahusele küpsetusplaadile.

7

Kuumutage potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Lisage pelmeenid ning keetke 5-7 minutit või kuni need on veepinnale kerkinud.

koostisained

 320 g nisujahu
 1 tl soola
 4 muna
 160 ml vett
 450 g sealihahakkliha
 450 g veiselihahakkliha
 120 ml vett
 ½ sibulat (peeneks hakitud)
 maitse järgi soola ja jahvatatud musta pipart

Juhised

1

Vahustage kausis munad ja sool. Lisage vaheldumisi jahu ja vesi ning segage kuni on moodustunud ühtlane tainas.

2

Valage tainas jahuga ülepuistatud pinnale ja sõtkuge umbes 6 minutit või kuni tainas on sile. Katke tainas kilega.

3

Segage anumas sealiha, veiseliha, vesi ja tükeldatud sibul. Maitsestage soola ja pipraga.

4

Pelmeenide lihtsamaks valmistamiseks võite kasutada pelmeenide valmistamise resti.

5

Resti puudumisel valmistage pelmeenid käsitsi. Selleks asetage tainas uuesti jahusele tööpinnale ning rullige 2 cm läbimõõduga ussiks. Lõikage 2 cm tükkideks ning rullige seejärel iga tükk lamedaks 5 cm läbimõõduga ringiks.

6

Tõstke iga ringi keskele lusikatäis täidist. Murdke tainas üle täidise ja sulgege servad. Asetage pelmeenid jahusele küpsetusplaadile.

7

Kuumutage potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Lisage pelmeenid ning keetke 5-7 minutit või kuni need on veepinnale kerkinud.

Pelmeenid