Küpsetatud pulgakoogid šokolaadiglasuuriga (retsept)

Küpsetatud pulgakoogid šokolaadiglasuuriga retsept

Valmistage maitsvad kodused pulgakoogid nullist ning kaunistage need endale meelepäraselt.

RaskusasteKeskmine

PortsionKogused
Valmistamise aeg2 tundiKüpsetusaeg36 minutitAeg kokku7 tundi

Koostisained:


Koogipõhi
 210 g jahu
 ½ tl küpsetuspulbrit
 ¼ tl küpsetussoodat
 ½ tl soola
 115 g toasooja võid
 200 g suhkrut
 1 suur muna (toatemperatuuril)
 2 tl vaniljeekstrakti
 240 ml täispiima (või petipiima)
Kreem
 100 g toasooja võid
 210 g tuhksuhkrut
 3 tl vahukoort või piima
 1 tl vaniljeekstrakti
Glasuur
 400 g sulatatud šokolaadi
 kaunistuseks nonparelle

Valmistamine:


Koogipõhi
1

Kuumutage ahi 180 kraadini ning vooderdage 23 cm koogivorm küpsetuspaberiga.

2

Vispeldage jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool keskmise suurusega kausis. Asetage kõrvale.

3

Vahustage või ja suhkur kreemjaks. Lisage muna ja vaniljeekstrakt ning mikserdage suurel kiirusel, kuni segu on ühtlane. Kraapige vajadusel kausi põhja ja külgi.

4

Keerake mikser madalale kiirusele ning lisage vähehaaval kuivained ja piim samal ajal mikserdamist jätkates. Vajadusel vispeldage tainas käsitsi, et see oleks võimalikult ühtlane.

5

Valage tainas ettevalmistatud koogivormi ning küpsetage 30-36 minutit või kuni keskele torgatud hambatikk tuleb puhtalt välja. (NB! Kui pealispind hakkab ahjus liiga kiiresti pruunistuma, asetage peale alumiiniumfoolium.)

6

Laske koogil koogivormis täielikult jahtuda.

Kreem
7

Vahustage või keskmisel kiirusel pehmeks. Lisage tuhksuhkur, vahukoor ja vaniljeekstrakt ning mikserdage ühtlaseks.

8

Murendage jahtunud kook võikreemi hulka ning mikserdage kuni on moodustunud ühtane tainas.

9

Mõõtke 1 supilusikatäis koogisegu ja rullige see palliks. Asetage pallid vooderdatud küpsetusplaadile ning külmutage 1-2 tundi.

Pulgakookide kaunistamine
10

Sulatage šokolaad kuumaveevannil või mikrolaineahjus.

11

Võtke külmikust korraga välja ainult 2-3 koogipalli. Torgake pulk koogipalli sisse, lükates see ainult poolenisti läbi koogipalli.

12

Kastke koogipallid sulatatud šokolaadi sisse, kuni need on täielikult šokolaadiga kaetud. Koputage pulgaga väga õrnalt vastu kausi serva, et liigne šokolaad maha tilguks.

13

Kaunistage pulgakoogid koheselt meelepäraste kaunistustega kasutades näiteks nonparelle, kookoshelbeid, pähklipuru vms.

14

Korrake tegevust ülejäänud koogipallidega, töötades korraga ainult mõne külmikust välja võetud palliga. (NB! Koogipallid peavad kastmise ajal olema väga külmad!)

15

Asetage kaunistatud pulgakoogid külmikusse mõneks tunniks tahenema.

16

Valmis pulgakoogid säilivad külmkapis kuni 1 nädal.

koostisained

Koogipõhi
 210 g jahu
 ½ tl küpsetuspulbrit
 ¼ tl küpsetussoodat
 ½ tl soola
 115 g toasooja võid
 200 g suhkrut
 1 suur muna (toatemperatuuril)
 2 tl vaniljeekstrakti
 240 ml täispiima (või petipiima)
Kreem
 100 g toasooja võid
 210 g tuhksuhkrut
 3 tl vahukoort või piima
 1 tl vaniljeekstrakti
Glasuur
 400 g sulatatud šokolaadi
 kaunistuseks nonparelle

Juhised

Koogipõhi
1

Kuumutage ahi 180 kraadini ning vooderdage 23 cm koogivorm küpsetuspaberiga.

2

Vispeldage jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool keskmise suurusega kausis. Asetage kõrvale.

3

Vahustage või ja suhkur kreemjaks. Lisage muna ja vaniljeekstrakt ning mikserdage suurel kiirusel, kuni segu on ühtlane. Kraapige vajadusel kausi põhja ja külgi.

4

Keerake mikser madalale kiirusele ning lisage vähehaaval kuivained ja piim samal ajal mikserdamist jätkates. Vajadusel vispeldage tainas käsitsi, et see oleks võimalikult ühtlane.

5

Valage tainas ettevalmistatud koogivormi ning küpsetage 30-36 minutit või kuni keskele torgatud hambatikk tuleb puhtalt välja. (NB! Kui pealispind hakkab ahjus liiga kiiresti pruunistuma, asetage peale alumiiniumfoolium.)

6

Laske koogil koogivormis täielikult jahtuda.

Kreem
7

Vahustage või keskmisel kiirusel pehmeks. Lisage tuhksuhkur, vahukoor ja vaniljeekstrakt ning mikserdage ühtlaseks.

8

Murendage jahtunud kook võikreemi hulka ning mikserdage kuni on moodustunud ühtane tainas.

9

Mõõtke 1 supilusikatäis koogisegu ja rullige see palliks. Asetage pallid vooderdatud küpsetusplaadile ning külmutage 1-2 tundi.

Pulgakookide kaunistamine
10

Sulatage šokolaad kuumaveevannil või mikrolaineahjus.

11

Võtke külmikust korraga välja ainult 2-3 koogipalli. Torgake pulk koogipalli sisse, lükates see ainult poolenisti läbi koogipalli.

12

Kastke koogipallid sulatatud šokolaadi sisse, kuni need on täielikult šokolaadiga kaetud. Koputage pulgaga väga õrnalt vastu kausi serva, et liigne šokolaad maha tilguks.

13

Kaunistage pulgakoogid koheselt meelepäraste kaunistustega kasutades näiteks nonparelle, kookoshelbeid, pähklipuru vms.

14

Korrake tegevust ülejäänud koogipallidega, töötades korraga ainult mõne külmikust välja võetud palliga. (NB! Koogipallid peavad kastmise ajal olema väga külmad!)

15

Asetage kaunistatud pulgakoogid külmikusse mõneks tunniks tahenema.

16

Valmis pulgakoogid säilivad külmkapis kuni 1 nädal.

Küpsetatud pulgakoogid šokolaadiglasuuriga