Küpsetatud pulgakoogid šokolaadiglasuuriga (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Küpsetatud pulgakoogid šokolaadiglasuuriga retsept

Valmistage maitsvad kodused pulgakoogid nullist ning kaunistage need endale meelepäraselt.

Küpsetatud pulgakoogid šokolaadiglasuuriga

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 2 hours
Küpsetusaeg: 36 minutes
Aeg kokku: 2 hours 36 minutes
Portsionit: 40
Kalorid: 114kcal

Koostisosad 

Koogipõhi

  • 210 g jahu
  • ½ tl küpsetuspulbrit
  • ¼ tl küpsetussoodat
  • ½ tl soola
  • 115 g toasooja võid
  • 200 g suhkrut
  • 1 suur muna (toatemperatuuril)
  • 2 tl vaniljeekstrakti
  • 240 ml täispiima (või petipiima)

Kreem

  • 100 g toasooja võid
  • 210 g tuhksuhkrut
  • 3 tl vahukoort või piima
  • 1 tl vaniljeekstrakti

Glasuur

  • 400 g sulatatud šokolaadi
  • kaunistuseks nonparelle

Valmistamine

Koogipõhi

  • Kuumutage ahi 180 kraadini ning vooderdage 23 cm koogivorm küpsetuspaberiga.
  • Vispeldage jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool keskmise suurusega kausis. Asetage kõrvale.
  • Vahustage või ja suhkur kreemjaks. Lisage muna ja vaniljeekstrakt ning mikserdage suurel kiirusel, kuni segu on ühtlane. Kraapige vajadusel kausi põhja ja külgi.
  • Keerake mikser madalale kiirusele ning lisage vähehaaval kuivained ja piim samal ajal mikserdamist jätkates. Vajadusel vispeldage tainas käsitsi, et see oleks võimalikult ühtlane.
  • Valage tainas ettevalmistatud koogivormi ning küpsetage 30-36 minutit või kuni keskele torgatud hambatikk tuleb puhtalt välja. (NB! Kui pealispind hakkab ahjus liiga kiiresti pruunistuma, asetage peale alumiiniumfoolium.)
  • Laske koogil koogivormis täielikult jahtuda.

Kreem

  • Vahustage või keskmisel kiirusel pehmeks. Lisage tuhksuhkur, vahukoor ja vaniljeekstrakt ning mikserdage ühtlaseks.
  • Murendage jahtunud kook võikreemi hulka ning mikserdage kuni on moodustunud ühtane tainas.
  • Mõõtke 1 supilusikatäis koogisegu ja rullige see palliks. Asetage pallid vooderdatud küpsetusplaadile ning külmutage 1-2 tundi.

Pulgakookide kaunistamine

  • Sulatage šokolaad kuumaveevannil või mikrolaineahjus.
  • Võtke külmikust korraga välja ainult 2-3 koogipalli. Torgake pulk koogipalli sisse, lükates see ainult poolenisti läbi koogipalli.
  • Kastke koogipallid sulatatud šokolaadi sisse, kuni need on täielikult šokolaadiga kaetud. Koputage pulgaga väga õrnalt vastu kausi serva, et liigne šokolaad maha tilguks.
  • Kaunistage pulgakoogid koheselt meelepäraste kaunistustega kasutades näiteks nonparelle, kookoshelbeid, pähklipuru vms.
  • Korrake tegevust ülejäänud koogipallidega, töötades korraga ainult mõne külmikust välja võetud palliga. (NB! Koogipallid peavad kastmise ajal olema väga külmad!)
  • Asetage kaunistatud pulgakoogid külmikusse mõneks tunniks tahenema.
  • Valmis pulgakoogid säilivad külmkapis kuni 1 nädal.

Toitumisalane teave

Kalorid: 114kcalSüsivesikud: 11gValgud: 2gRasvad: 8gKüllastunud rasvhapped: 3gKolesterool: 16mgSool: 75mgSugar: 4g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Koogid ja keeksid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    114
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    8
    g
    12
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    3
    g
    19
    %
    Kolesterool
     
    16
    mg
    5
    %
    Sool
     
    75
    mg
    3
    %
    Süsivesikud
     
    11
    g
    4
    %
    Sugar
     
    4
    g
    4
    %
    Valgud
     
    2
    g
    4
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.