Böfstrooganov seentega (retsept)

Böfstrooganov seentega retsept

Teie ees on kõige hämmastavam böfstrooganov seentega, mida te kunagi söönud olete! See lihtne 30-minutiline retsept sisaldab kuldselt küpsetatud mahlakaid veiseliharibasid ning on kaetud uskumatult kreemja hapukoore-seene kastmega. Tulemuseks on rikkalik ja maitseküllane roog, mis sobib ideaalselt külmaks õhtuks või laisaks nädalavahetuseks. Lisaks on seda lihtne kohandada oma lemmiktoorainetega.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg15 minutitKüpsetusaeg15 minutitAeg kokku30 minutit

Koostisained:


 600 g veisefileed
 2 spl taimeõli
 1 suur sibul
 300 g seeni (viilutatud)
 40 g võid
 2 spl jahu
 500 ml veiselihapuljongit
 1 spl Dijoni sinepit
 150 g hapukoort
 maitse järgi soola ja pipart
Serveerimiseks (valikuline)
 300 g pastat või munanuudleid

Valmistamine:


1

Viilutage veiseliha pikkadeks peenikesteks ribadeks ning maitsestage soola ja pipraga.

2

Kuumutage 1 spl õli suurel pannil kõrgel kuumusel. Hajutage pool veiselihast pannile ning pruunistage mõlemalt poolt umbes 30 sekundit. Tõstke küpsenud lihatükid taldrikule. (NB! Ärge muretsege roosade tükkide pärast ja sellepärast, et liha on seestpoolt toores.)

3

Lisage ülejäänud 1 spl õli ja korrake ülejäänud veiselihaga.

4

Keerake kuumus keskmisele kuumusele ning sulatage või pannil. Lisage sibul ja praadige umbes 1 minut.

5

Seejärel lisage seened ning küpsetage, kuni need on kuldpruunid.

6

Lisage pannile ka jahu ning praadige pidevalt segades umbes 1 minut.

7

Lisage hulka puljong, hapukoor ja sinep ning laske sel keema tõusta. Seejärel vähendage kuumust keskmiselt madalale ning kuumutage 3-5 minutit, kuni kaste on paksenenud. Vajadusel lisage soola ja pipart.

8

Viimasena lisage hulka veiseliha (koos taldrikumahlaga) ning keetke umbes 1 minut.

9

Serveerige kastet koos pasta, munanuudlite või muu meelepärasega. Soovi korral puistake peale murulauku.

koostisained

 600 g veisefileed
 2 spl taimeõli
 1 suur sibul
 300 g seeni (viilutatud)
 40 g võid
 2 spl jahu
 500 ml veiselihapuljongit
 1 spl Dijoni sinepit
 150 g hapukoort
 maitse järgi soola ja pipart
Serveerimiseks (valikuline)
 300 g pastat või munanuudleid

Juhised

1

Viilutage veiseliha pikkadeks peenikesteks ribadeks ning maitsestage soola ja pipraga.

2

Kuumutage 1 spl õli suurel pannil kõrgel kuumusel. Hajutage pool veiselihast pannile ning pruunistage mõlemalt poolt umbes 30 sekundit. Tõstke küpsenud lihatükid taldrikule. (NB! Ärge muretsege roosade tükkide pärast ja sellepärast, et liha on seestpoolt toores.)

3

Lisage ülejäänud 1 spl õli ja korrake ülejäänud veiselihaga.

4

Keerake kuumus keskmisele kuumusele ning sulatage või pannil. Lisage sibul ja praadige umbes 1 minut.

5

Seejärel lisage seened ning küpsetage, kuni need on kuldpruunid.

6

Lisage pannile ka jahu ning praadige pidevalt segades umbes 1 minut.

7

Lisage hulka puljong, hapukoor ja sinep ning laske sel keema tõusta. Seejärel vähendage kuumust keskmiselt madalale ning kuumutage 3-5 minutit, kuni kaste on paksenenud. Vajadusel lisage soola ja pipart.

8

Viimasena lisage hulka veiseliha (koos taldrikumahlaga) ning keetke umbes 1 minut.

9

Serveerige kastet koos pasta, munanuudlite või muu meelepärasega. Soovi korral puistake peale murulauku.

Böfstrooganov seentega