See on lihtne ja nauditav magustoit sobib lauale igaks pühaks. See õunapirukas on suussulava kaneelise õunatäidise ning krõbeda koorikuga.
Koostisained:
Valmistamine:
Eelkuumutage ahi 220 kraadini, asetage rest ahju alumisse kolmandikku.
Segage kausis jahu, sool, küpsetuspulber, 2 supilusikatäit suhkrut ja 1 teelusikatäis kaneeli,. Lisage juurde sulatatud või. Segu peaks vajama vaid paar kiiret segamist, et see muutuks murenevaks.
Pange 1/4 taignast eraldi kaussi ning lisage juurde ülejäänud suhkur ja kaneel. Sõtkuge sõrmedega kuni segu on täielikult segunenud, kuid on endiselt murenev. Katke kauss toidukilega ning asetage see külmikusse kuniks seda uuesti vajate.
Ülejäänud taignasegule lisage juurde õunasiidriäädikas ja vesi. Seejärel sõtkuge tainas käte vahel ühtlaseks, vajadusel lisage juurde jahu. Vajutage tainas sõrmedega pirukavormi põhja ja servadele ning asetage külma.
Täidise valmistamiseks segage suures kausis omavahel õunad, suhkur, jahu, kaneel ja meresool. Kallake segu põhjale ning raputage peale varem kõrvale pandud muretaignasegu.
Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 20 minutit, kuni pirukas on pealt õrnalt pruunikas.
Alandage ahju kuumuse seadistust 175 kraadini ja küpsetage pirukat veel 50 minutit või kuni koorik on kuldpruun. Vajadusel katke pirukas fooliumiga.
Enne serveerimist laske pirukal umbes tund aega restil jahtuda.
koostisained
Juhised
Eelkuumutage ahi 220 kraadini, asetage rest ahju alumisse kolmandikku.
Segage kausis jahu, sool, küpsetuspulber, 2 supilusikatäit suhkrut ja 1 teelusikatäis kaneeli,. Lisage juurde sulatatud või. Segu peaks vajama vaid paar kiiret segamist, et see muutuks murenevaks.
Pange 1/4 taignast eraldi kaussi ning lisage juurde ülejäänud suhkur ja kaneel. Sõtkuge sõrmedega kuni segu on täielikult segunenud, kuid on endiselt murenev. Katke kauss toidukilega ning asetage see külmikusse kuniks seda uuesti vajate.
Ülejäänud taignasegule lisage juurde õunasiidriäädikas ja vesi. Seejärel sõtkuge tainas käte vahel ühtlaseks, vajadusel lisage juurde jahu. Vajutage tainas sõrmedega pirukavormi põhja ja servadele ning asetage külma.
Täidise valmistamiseks segage suures kausis omavahel õunad, suhkur, jahu, kaneel ja meresool. Kallake segu põhjale ning raputage peale varem kõrvale pandud muretaignasegu.
Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 20 minutit, kuni pirukas on pealt õrnalt pruunikas.
Alandage ahju kuumuse seadistust 175 kraadini ja küpsetage pirukat veel 50 minutit või kuni koorik on kuldpruun. Vajadusel katke pirukas fooliumiga.
Enne serveerimist laske pirukal umbes tund aega restil jahtuda.
Jäta tagasiside