Õunapirukas (retsept)

Õunapirukas retsept

See on lihtne ja nauditav magustoit sobib lauale igaks pühaks. See õunapirukas on suussulava kaneelise õunatäidise ning krõbeda koorikuga.

RaskusasteKeskmine

PortsionKogused
Valmistamise aeg25 minutitKüpsetusaeg1 tund 10 minutitAeg kokku2 tundi 35 minutit

Koostisained:


Põhi
 300 g nisujahu
 6 spl valget suhkrut
 2 tl jahvatatud kaneeli
 1 tl soola
 1 ½ tl küpsetuspulbrit
 170 g magedat võid (sulatatud)
 1 spl õunasiidriäädikat
 1 spl vett
Täidis
 5 Granny Smithi õuna (kooritud, viilutatud)
 100 g valget suhkrut
 3 spl nisujahu
 1 tl jahvatatud kaneeli
 ¼ tl meresoola

Valmistamine:


1

Eelkuumutage ahi 220 kraadini, asetage rest ahju alumisse kolmandikku.

2

Segage kausis jahu, sool, küpsetuspulber, 2 supilusikatäit suhkrut ja 1 teelusikatäis kaneeli,. Lisage juurde sulatatud või. Segu peaks vajama vaid paar kiiret segamist, et see muutuks murenevaks.

3

Pange 1/4 taignast eraldi kaussi ning lisage juurde ülejäänud suhkur ja kaneel. Sõtkuge sõrmedega kuni segu on täielikult segunenud, kuid on endiselt murenev. Katke kauss toidukilega ning asetage see külmikusse kuniks seda uuesti vajate.

4

Ülejäänud taignasegule lisage juurde õunasiidriäädikas ja vesi. Seejärel sõtkuge tainas käte vahel ühtlaseks, vajadusel lisage juurde jahu. Vajutage tainas sõrmedega pirukavormi põhja ja servadele ning asetage külma.

5

Täidise valmistamiseks segage suures kausis omavahel õunad, suhkur, jahu, kaneel ja meresool. Kallake segu põhjale ning raputage peale varem kõrvale pandud muretaignasegu.

6

Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 20 minutit, kuni pirukas on pealt õrnalt pruunikas.

7

Alandage ahju kuumuse seadistust 175 kraadini ja küpsetage pirukat veel 50 minutit või kuni koorik on kuldpruun. Vajadusel katke pirukas fooliumiga.

8

Enne serveerimist laske pirukal umbes tund aega restil jahtuda.

koostisained

Põhi
 300 g nisujahu
 6 spl valget suhkrut
 2 tl jahvatatud kaneeli
 1 tl soola
 1 ½ tl küpsetuspulbrit
 170 g magedat võid (sulatatud)
 1 spl õunasiidriäädikat
 1 spl vett
Täidis
 5 Granny Smithi õuna (kooritud, viilutatud)
 100 g valget suhkrut
 3 spl nisujahu
 1 tl jahvatatud kaneeli
 ¼ tl meresoola

Juhised

1

Eelkuumutage ahi 220 kraadini, asetage rest ahju alumisse kolmandikku.

2

Segage kausis jahu, sool, küpsetuspulber, 2 supilusikatäit suhkrut ja 1 teelusikatäis kaneeli,. Lisage juurde sulatatud või. Segu peaks vajama vaid paar kiiret segamist, et see muutuks murenevaks.

3

Pange 1/4 taignast eraldi kaussi ning lisage juurde ülejäänud suhkur ja kaneel. Sõtkuge sõrmedega kuni segu on täielikult segunenud, kuid on endiselt murenev. Katke kauss toidukilega ning asetage see külmikusse kuniks seda uuesti vajate.

4

Ülejäänud taignasegule lisage juurde õunasiidriäädikas ja vesi. Seejärel sõtkuge tainas käte vahel ühtlaseks, vajadusel lisage juurde jahu. Vajutage tainas sõrmedega pirukavormi põhja ja servadele ning asetage külma.

5

Täidise valmistamiseks segage suures kausis omavahel õunad, suhkur, jahu, kaneel ja meresool. Kallake segu põhjale ning raputage peale varem kõrvale pandud muretaignasegu.

6

Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 20 minutit, kuni pirukas on pealt õrnalt pruunikas.

7

Alandage ahju kuumuse seadistust 175 kraadini ja küpsetage pirukat veel 50 minutit või kuni koorik on kuldpruun. Vajadusel katke pirukas fooliumiga.

8

Enne serveerimist laske pirukal umbes tund aega restil jahtuda.

Õunapirukas