Jõulupuding karamellikastmega (retsept)

Jõulupuding karamellikastmega retsept

See jõulupuding kujutab endast kooki, mida serveeritakse magusa karamellikastmega. See sobib ideaalselt nii teie pühadelauale kui ka muul aastaajal nautimiseks.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg25 minutitKüpsetusaeg30 minutitAeg kokku1 tund 5 minutit

Koostisained:


 305 g tükeldatud datleid
 1 tl söögisoodat
 180 ml keevat vett
 75 g võid
 150 g valget suhkrut
 2 muna (klopitud)
 135 g isekerkivat jahu
 160 g pruuni suhkrut
 75 g võid
 160 ml magustamata kondenspiim
 1 tl vaniljeekstrakti

Valmistamine:


1

Kuumutage ahi 175 kraadini ning määrige 20 cm küpsetusvorm võiga.

2

Segage väikeses kausis tükeldatud datlid ja küpsetuspulber. Valage datlite peale nii palju keevat vett, et need oleksid üleni kaetud.

3

Vahustage või ja valge suhkur, kloppige juurde munad ja segage hästi läbi.

4

Lisage hulka datlisegu (koos veega) ning jahu. Segage kuniks tainas on ühtlane.

5

Valage tainas ettevalmistatud ahjuvormi ning küpsetage eelsoojendatud ahjus 30-40 minutit kuni sissepistetud hambatikk tuleb puhtana välja.

6

Laske veidi jahtuda ning valmistage samal ajal kaste.

7

Karamellkastme valmistamiseks segage väikeses kastrulis pruun suhkur, või ja magustamata kondenspiim. Kuumutage keskmisel kuumusel ja laske keema tõusta.

8

Keerake kuumust maha ja keetke 5 minutit aeg-ajalt segades. Eemaldage tulelt ja segage sisse vaniljeekstrakt.

9

Valage kaste üksikute portsjonite peale ning serveerige kohe.

koostisained

 305 g tükeldatud datleid
 1 tl söögisoodat
 180 ml keevat vett
 75 g võid
 150 g valget suhkrut
 2 muna (klopitud)
 135 g isekerkivat jahu
 160 g pruuni suhkrut
 75 g võid
 160 ml magustamata kondenspiim
 1 tl vaniljeekstrakti

Juhised

1

Kuumutage ahi 175 kraadini ning määrige 20 cm küpsetusvorm võiga.

2

Segage väikeses kausis tükeldatud datlid ja küpsetuspulber. Valage datlite peale nii palju keevat vett, et need oleksid üleni kaetud.

3

Vahustage või ja valge suhkur, kloppige juurde munad ja segage hästi läbi.

4

Lisage hulka datlisegu (koos veega) ning jahu. Segage kuniks tainas on ühtlane.

5

Valage tainas ettevalmistatud ahjuvormi ning küpsetage eelsoojendatud ahjus 30-40 minutit kuni sissepistetud hambatikk tuleb puhtana välja.

6

Laske veidi jahtuda ning valmistage samal ajal kaste.

7

Karamellkastme valmistamiseks segage väikeses kastrulis pruun suhkur, või ja magustamata kondenspiim. Kuumutage keskmisel kuumusel ja laske keema tõusta.

8

Keerake kuumust maha ja keetke 5 minutit aeg-ajalt segades. Eemaldage tulelt ja segage sisse vaniljeekstrakt.

9

Valage kaste üksikute portsjonite peale ning serveerige kohe.

Jõulupuding karamellikastmega