Õunastruudlit on tegelikult palju lihtsam teha nullist, kui te arvate! See traditsiooniline apfelstrudeli ehk õunastruudli retsept oma kihilise kooriku ja vürtsika õunatäidisega vaimustab kindlasti teie külalisi.
Serveerige seda hõrku maiust kas vanillijäätise või vaniljekastmega ning saate imelise sügis-talvise magustoidu, mida kõik armastavad.
See õunastruudel on tehtud hästi lihtsast tainast, mis küpsedes muutub kihiliseks ja võiseks ning sobib ideaalselt kokku nende mahlaste küpsete õuntega. Samuti on siia lisatud rummis leotatud rosinaid ja hakitud mandleid, mis käib tavaliselt selle magustoidu juurde.
Traditsiooniliselt valmsitatakse õunastruudlit spetsiaalsest struudlitaignast. See on pehme tainas, mis koosneb vaid käputäiest koostisosadest ja mis käsitsi venitatakse paberõhukeseks leheks. Tihti aga kasutatakse struudli tegemisel ka valmiskujul filo või lehttainast. Tegelikult on struudli taigen üpris lihtne ise valmistada.
Selleks, et küpsemisel struudel laiali ei laguneks ja ei rebeneks, on siin mõned nõuanded:
Ärge olge liiga ambitsioonikas taigna venitamisel. Piisab sellest, kui suudate enam-vähem oma köögirätiku mustrit läbi taigna näha. Harjutamine teeb meistriks!
Kasutage siledat ja mitte krobelist köögirätikut, siis ei jää tainas selle külge kinni.
Tehke õunatäidis varem valmis, siis ei jää tainas liiga kauaks seisma ja ei kuiva ära.
Võtke ära igasugused ehted ja keerake varrukad üles, see võib taigna katki teha ja rikkuda.
Õunastruudel
Lihtne ja elegantne õunastruudel on palju lihtsam, kui see tundub! See maitseb imeliselt hästi, kui puistata värskelt ahjust tulnud struudlile peale tuhksuhkrut.
Segage kausis kokku sulatatud või, jahu, sool ja toasoe vesi. Segage, kuni saate ühtlase elastse taigna.
Laske väikeses kaanega potis veel keema minna ning seejärel eemaldage pott pliidilt. Tühjendage pott ja kuivatage köögirätikuga. Asetage potti küpsetuspaber, pange taigen potti ning pange kaas peale. Laske taignal 30 minutit toatemperatuuril seista.
Eelsoojendage ahi 180 kraadini ning asetage ahjuplaadile küpsetuspaber.
Segage väikses kausis kokku rumm ja rosinad. Laske 30 minutit seista.
Koorige, puhastage ning lõigake õunad väikesteks ristkülikuteks. Segage õunad sidrunimahlaga. Lisage juurde kaneel, suhkur, rosinad, mandlid ja vanilliekstrakt. Asetage kõrvale.
Asetage suuremale pinnale köögirätik. Raputage peale jahu. Rullige selle peal tainas nii õhukeseks, kui võimalik. Määrige peale veidi sulatatud võid.
Seejärel venitage tainast oma kätega. kuni selle suurus on umbes 45×30 cm ja te näete köögirätiku mustrit läbi taigna.
Pintseldage tainas poole sulatatud võiga.
Asetage tainas nii, et pikem pool on teie poole. Jätke taigna paremal pool u 5 cm ruumi ning puistake taigna peale riivsaia ühtlase kihina. Jätke 5 cm ruumi ka ülevalt ja alt.
Asetage õunatäidis riivsaia peale nii, et vedelikku kaasa ei tuleks.
Voltige katmata taigna äär alt ja ülevalt üle täidise. Seejärel rullige taigen külje pealt üle täidise ühtlaseks rulliks. Voltige otsad alla.
Tõstke struudel ettevaatlikult ahjuplaadile ning pintseldage pealt sulatatud võiga.
Küpsetage 50 minutit, kuni pealt on kergelt kuldne. Pintseldage ahjus küpsemise ajal struudlit võiga iga 20 min tagant.
* Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.
Küpsiste nõusoleku haldamine
Parima kasutuskogemuse pakkumiseks kasutame selliseid tehnoloogiaid nagu küpsised, et salvestada ja/või pääseda ligi seadme andmetele. Nende tehnoloogiatega nõustumine võimaldab meil töödelda selliseid andmeid nagu sirvimiskäitumine või unikaalsed ID-d sellel saidil. Nõusoleku andmata jätmine või selle tühistamine võib mõjutada teatud funktsioone negatiivselt.
Funktsionaalne
Always active
Tehniline salvestamine või juurdepääs on rangelt vajalik seaduslikul eesmärgil, et võimaldada konkreetse teenuse kasutamist, mida tellija või kasutaja on selgesõnaliselt taotlenud, või ainuüksi elektroonilise sidevõrgu kaudu toimuva side edastamiseks.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistika
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Tehniline salvestamine või juurdepääs, mida kasutatakse ainult anonüümsetel statistilistel eesmärkidel. Ilma kohtukutse, internetiteenuse pakkuja vabatahtliku nõusoleku või kolmanda isiku täiendavate andmeteta ei saa ainuüksi sel eesmärgil salvestatud või välja otsitud teavet tavaliselt kasutada teie tuvastamiseks.
Turundus
Tehniline salvestamine või juurdepääs on vajalik selleks, et luua kasutaja profiilid reklaami saatmiseks või jälgida kasutajat veebilehel või mitmel veebilehel sarnastel turunduslikel eesmärkidel.