Minestrone supp (retsept)

Minestrone supp retsept

Kogege imepäraseid Itaalia maitseid selle klassikalise itaalia taimse supi retseptiga! See on värviline supp, mis sisaldab värskeid köögivilju, õrnu ube ja maitsvaid ürte. Kui otsite lihtsat lõunasööki või maitseküllast ja toitvat õhtusööki, siis Minestrone supp sobib selleks kindlasti!

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg20 minutitKüpsetusaeg45 minutitAeg kokku1 tund 5 minutit

Koostisained:


 4 spl ekstra-neitsioliiviõli
 1 sibul
 2 keskmise suurusega porgandit
 2 sellerivart
 55 g tomatipastat
 300 g tükeldatud hooajalisi köögivilju (kartulid, kollane kõrvits, suvikõrvits, rohelised oad, herned vms)
 4 küüslauguküünt
 ½ tl kuivatatud punet
 ½ tl kuivatatud tüümiani
 800 g konserveeritud tomateid koos vedelikuga
 950 ml köögiviljapuljongit
 480 ml vett
 1 tl peent meresoola
 2 loorberilehte
 1 näputäis tšillihelbeid
 värskelt jahvatatud musta pipart
 100 g makarone
 300 g keedetud ube
 60 g beebispinatit
 2 tl sidrunimahla
 värskelt riivitud parmesani juustu (valikuline)

Valmistamine:


1

Soojendage 3 spl õli potis keskmisel kuumusel. Lisage hakitud sibul, porgand, seller, tomatipasta ja näputäis soola. Keetke pidevalt segades umbes 7-10 minutit, kuni köögiviljad on pehmenenud ja sibulad muutuvad läbikumavaks.

2

Lisage hooajalised köögiviljad, hakitud küüslauk, pune ja tüümian. Keetke umbes 2 minutit.

3

Seejärel valage hulka tomatikuubikud koos nende mahlaga, puljong ja vesi. Lisage sool, loorberilehed ja tšillihelbed. Maitsestage rohkelt värskelt jahvatatud musta pipraga.

4

Katke pott osaliselt kaanega ning keetke veel 15 minutit.

5

Seejärel eemaldage kaas ning lisage makaronid, oad ja beebispinat. Jätkake keetmist ilma kaaneta umbes 10 minutit või kuni makaronid on al dente.

6

Võtke pott tulelt ja eemaldage loorberilehed. Segage hulka sidrunimahl ja ülejäänud oliiviõli. Maitske ning vajadusel lisage veel soola ja pipart.

7

Serveerige soovi korral riivitud parmesaniga.

koostisained

 4 spl ekstra-neitsioliiviõli
 1 sibul
 2 keskmise suurusega porgandit
 2 sellerivart
 55 g tomatipastat
 300 g tükeldatud hooajalisi köögivilju (kartulid, kollane kõrvits, suvikõrvits, rohelised oad, herned vms)
 4 küüslauguküünt
 ½ tl kuivatatud punet
 ½ tl kuivatatud tüümiani
 800 g konserveeritud tomateid koos vedelikuga
 950 ml köögiviljapuljongit
 480 ml vett
 1 tl peent meresoola
 2 loorberilehte
 1 näputäis tšillihelbeid
 värskelt jahvatatud musta pipart
 100 g makarone
 300 g keedetud ube
 60 g beebispinatit
 2 tl sidrunimahla
 värskelt riivitud parmesani juustu (valikuline)

Juhised

1

Soojendage 3 spl õli potis keskmisel kuumusel. Lisage hakitud sibul, porgand, seller, tomatipasta ja näputäis soola. Keetke pidevalt segades umbes 7-10 minutit, kuni köögiviljad on pehmenenud ja sibulad muutuvad läbikumavaks.

2

Lisage hooajalised köögiviljad, hakitud küüslauk, pune ja tüümian. Keetke umbes 2 minutit.

3

Seejärel valage hulka tomatikuubikud koos nende mahlaga, puljong ja vesi. Lisage sool, loorberilehed ja tšillihelbed. Maitsestage rohkelt värskelt jahvatatud musta pipraga.

4

Katke pott osaliselt kaanega ning keetke veel 15 minutit.

5

Seejärel eemaldage kaas ning lisage makaronid, oad ja beebispinat. Jätkake keetmist ilma kaaneta umbes 10 minutit või kuni makaronid on al dente.

6

Võtke pott tulelt ja eemaldage loorberilehed. Segage hulka sidrunimahl ja ülejäänud oliiviõli. Maitske ning vajadusel lisage veel soola ja pipart.

7

Serveerige soovi korral riivitud parmesaniga.

Minestrone supp