Parimad Retseptid logo

Minestrone supp (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 4.50 (2 häält)

Minestrone supp retsept

Kogege imepäraseid Itaalia maitseid selle klassikalise itaalia taimse supi retseptiga! See on värviline supp, mis sisaldab värskeid köögivilju, õrnu ube ja maitsvaid ürte. Kui otsite lihtsat lõunasööki või maitseküllast ja toitvat õhtusööki, siis Minestrone supp sobib selleks kindlasti!

Minestrone supp

Keskmine hinnang: 4.50 (2 häält)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 45 minutes
Aeg kokku: 1 hour 5 minutes
Portsionit: 6
Kalorid: 298kcal

Koostisosad 

  • 4 spl ekstra-neitsioliiviõli
  • 1 sibul
  • 2 keskmise suurusega porgandit
  • 2 sellerivart
  • 55 g tomatipastat
  • 300 g tükeldatud hooajalisi köögivilju (kartulid, kollane kõrvits, suvikõrvits, rohelised oad, herned vms)
  • 4 küüslauguküünt
  • ½ tl kuivatatud punet
  • ½ tl kuivatatud tüümiani
  • 800 g konserveeritud tomateid koos vedelikuga
  • 950 ml köögiviljapuljongit
  • 480 ml vett
  • 1 tl peent meresoola
  • 2 loorberilehte
  • 1 näputäis tšillihelbeid
  • värskelt jahvatatud musta pipart
  • 100 g makarone
  • 300 g keedetud ube
  • 60 g beebispinatit
  • 2 tl sidrunimahla
  • värskelt riivitud parmesani juustu (valikuline)

Valmistamine

  1. Soojendage 3 spl õli potis keskmisel kuumusel. Lisage hakitud sibul, porgand, seller, tomatipasta ja näputäis soola. Keetke pidevalt segades umbes 7-10 minutit, kuni köögiviljad on pehmenenud ja sibulad muutuvad läbikumavaks.
  2. Lisage hooajalised köögiviljad, hakitud küüslauk, pune ja tüümian. Keetke umbes 2 minutit.
  3. Seejärel valage hulka tomatikuubikud koos nende mahlaga, puljong ja vesi. Lisage sool, loorberilehed ja tšillihelbed. Maitsestage rohkelt värskelt jahvatatud musta pipraga.
  4. Katke pott osaliselt kaanega ning keetke veel 15 minutit.
  5. Seejärel eemaldage kaas ning lisage makaronid, oad ja beebispinat. Jätkake keetmist ilma kaaneta umbes 10 minutit või kuni makaronid on al dente.
  6. Võtke pott tulelt ja eemaldage loorberilehed. Segage hulka sidrunimahl ja ülejäänud oliiviõli. Maitske ning vajadusel lisage veel soola ja pipart.
  7. Serveerige soovi korral riivitud parmesaniga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 298kcalSüsivesikud: 46gValgud: 10gRasvad: 11gKüllastunud rasvhapped: 2gSool: 904mgKiudained: 10gSugar: 10g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Supid

    4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    298
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    11
    g
    17
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    2
    g
    13
    %
    Sool
     
    904
    mg
    39
    %
    Süsivesikud
     
    46
    g
    15
    %
    Kiudained
     
    10
    g
    42
    %
    Sugar
     
    10
    g
    11
    %
    Valgud
     
    10
    g
    20
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.