Parimad Retseptid logo

Sinimerekarbid valge veini kastmes (retsept)

Viimati uuendatud: 01/10/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Sinimerekarbid valge veini kastmes retsept

Siin on midagi tõeliselt lihtsat, maitsvat ja elegantset kõigile mereandide armastajatele. Sinimerekarpe on väga lihtne valmistada. Ainus raske osa on nende ettevalmistus. Kuid uskuge, te näete, et see on seda väärt, sest see roog on väga maitsev.

Paljud võivad end tunda veidi ebakindlana merekarpide kodus valmistamisel. Enamasti meeldib inimestele neid nautida restoranides. Kuid selle retseptiga näete, et merekarpide valmistamine kodus ei olegi üldse nii keeruline ülesanne.

Sinimerekarpide puhastamiseks on mitmeid erinevaid meetodeid. Kõige parem on teha nii, kui võtate suure kausi külma veega ning lisate sisse sinimerekarbid ja 30 g jahu. Segage neid julgelt kätega ning laske neil 30 minutit liguneda. Seejärel eemaldage kõigilt ükshaaval nende “habe” väljaspool karpi ning kui nad tunduvad pealt mustad, küürige nad väikese harja või švammiga üle, kuni nad on puhtad. Kui leiate lahtiseid karpe, siis visake need ära. Retseptis kasutage ainult karpe, mis on täielikult suletud. Nii lihtne see ongi!

Sinimerekarbid valge veini kastmes

Proovige seda maitsvat mereandide retsepti, kus õrnad sinimerekarbid on serveeritud elegantses valge veini kastmes. Serveerige merekarpe koos mõnusa röstitud pika saiaga.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 30 minutes
Küpsetusaeg: 15 minutes
Aeg kokku: 45 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 245kcal

Koostisosad 

  • 60 g tükeldatud võid
  • 1 ½ spl oliiviõli
  • 4 hakitud šalottsibulat
  • 8 viilutatud küüslauguküünt
  • ½ tl tšillihelbeid
  • 1 tl sidrunikoort
  • 2 spl sidrunimahla
  • 2 kg sinimerekarpe puhastatud
  • 220 ml kuiva valget veini
  • 170 ml kanapuljongit
  • 75 ml vahukoort
  • 10 g värsket hakitud peterselli
  • ¼ tl soola
  • ¼ tl musta pipart

Valmistamine

  1. Kuumutage suures potis või ning õli.
  2. Kui või on sulanud, lisage hakitud sibul ning praadige, pidevalt segades, 6-8 minutit. Lisage küüslauk ja tšillihelbed ning praadige veel paar minutit.
  3. Lisage juurde sidrunikoor ja sidrunimahl ning segage läbi.
  4. Lisage potti puhastatud sinimerekarbid, vein ja kanapuljong. Segage hästi läbi ning katke pott kaanega.
  5. Hautage umbes 3 minutit, kuni karbid on avanenud. Eemaldage karbid, mis ei avanenud.
  6. Alandage kuumus madalale ning valage aeglaselt juurde vahukoor, pidevalt segades.
  7. Segage sisse sool, pipar ja petersell. Võtke pott tulelt ning serveerige soojalt.

Toitumisalane teave

Kalorid: 245kcalSüsivesikud: 9gValgud: 2gRasvad: 19gKüllastunud rasvhapped: 9gKolesterool: 37mgSool: 411mgPotassium: 194mgKiudained: 1gSugar: 3gA-Vitamiin: 696IUC-Vitamiin: 11mgKaltsium: 41mgRaud: 1mgMagneesium: 16mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Soolased toidud

Populaarsed retseptid: