Parimad Retseptid logo

Manicotti (retsept)

Viimati uuendatud: 07/11/2024
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Manicotti on tõeline Itaalia klassika, mida iseloomustavad suured pastatorud, mis on täidetud rikkaliku kolmest juustust koosneva seguga ja kaetud aromaatse marinara-kastmega.

Küpsetatud kujul saavutab roog täiusliku maitsesügavuse ja tekstuuri, mis teeb sellest ühe enim armastatud pastaroa, pakkudes iga ampsuga ehtsat Itaalia hõngu.

Erinevad Variatsioonid

Klassikalise juustutäidisega manicotti saab hõlpsasti muuta lihakamaks lisades kastmesse praetud hakkliha või vorsti, et saada täidlasem maitse. Need variatsioonid annavad pastale mõnusa robustsuse, sobides hästi pidulikeks õhtusöökideks.

Nõuanded Täiusliku Manicotti Valmistamiseks

  1. Al Dente küpsus: Jätke pasta kergelt al dente, et see säilitaks oma struktuuri ka ahjus.
  2. Soolake keeduvett: Soola lisamine veele muudab pasta maitse rikkalikumaks ja tõstab kogu roa maitseküllasust.
  3. Valige õiged juustud: Kolme juustu kombinatsioon annab rikkaliku maitse ja siidise tekstuuri. Kasutage kvaliteetseid juuste, nagu ricotta, mozzarella ja parmesan, mis sulavad ideaalselt ühtlaseks.
  4. Õige küpsetusvorm: Kasutage piisavalt suurt vormi, et pastarullid ei jääks tihedalt kokku ja kastme maitse saaks ühtlaselt levida.
  5. Kihtide ladumine: Katke pasta heldelt kastmega, et see ei kuivaks küpsetamisel.

Säilitamine ja Ettevalmistamine

Manicotti sobib suurepäraselt ka ette valmistamiseks ja külmkapis hoidmiseks, mis teeb sellest kiire õhtusöögi lahenduse. Kui soovite manicottit enne küpsetamist säilitada, täitke ja katke pastatorud kastmega, katke roog fooliumiga ning hoidke kuni 8 tundi külmkapis. Küpsetamisel lisage tavapärasele ajale 10-15 minutit, et külm toit ühtlaselt läbi küpseks.

Kui soovite manicottit kauem säilitada, asetage valmistatud, ent küpsetamata roog sügavkülma. Küpsetamisel lisage külmutatud roale umbes 30 minutit täiendavat küpsetusaega, et saada täiuslikult läbi küpsenud ja maitseküllane tulemus.

Manicotti

Maitsev Manicotti kolme juustu, kreemja täidise ja marinarakastmega. See on kiire, lihtne ja ülimalt mugav söök.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 40 minutes
Aeg kokku: 1 hour
Portsionit: 16
Kalorid: 233kcal

Koostisosad 

Manicotti

  • 720 ml marinara-kastet
  • 16 lasanjeplaati või Cannelloni pasta torukesi

Juustutäidis

  • 730 g ricotta-juustu
  • 110 g värskelt riivitud parmesani juustu
  • 225 g riivitud mozzarella juustu
  • 2 suurt muna kergelt klopitud
  • 1 tl koššersoola
  • ½ tl värskelt jahvatatud musta pipart
  • 2 spl värsket hakitud peterselli või 2 ½ tl kuivatatud peterselli
  • 6 g värskeid hakitud basiilikulehti või 1 tl kuivatatud basiilikut

Valmistamine

  1. Segage keskmise suurusega kausis kokku ricotta-juust, pool kogust parmesani juustu, mozzarella juust, munad, sool, pipar ja maitsetaimed. Asetage kõrvale.
  2. Valage keev vesi suurele ahjupannile (umbes 2.5cm kõrguseni). Lisage kuivad lasanjeplaadid ja laske neil umbes 5 minutit liguneda, kuni nad on nõtked. Vajaduse korral kasutage kahvlit, et nuudlid ei kleepuks kokku.
  3. Võtke nuudlid veest välja ja asetage üheainsa kihina taldrikule.
  4. Määrige 22×32 cm ahjuvormi põhi ühtlaselt poole koguse marinara-kastmega. Võtke taldrikult üks leotatud lasanjeplaat ja tõstke lusikaga peale 1/16 juustusegust piki alumist lühikest otsa.
  5. Rullige lasanjeplaat torukujuliseks ja asetage ahjuvormi õmbluspinnaga allapoole. Korrake tegevust kõikide lasanjeplaatidega. NB! Igasse ritta peaks mahtuma 8 manicotti, nii et kõik 16 mahuvad vormi.
  6. Valage peale ülejäänud marinara-kaste ja katke ahjuvorm alumiiniumfooliumiga. Küpsetage 190 kraadi juures umbes 40 minutit.
  7. Eemaldage foolium ja puistake peale ülejäänud parmesani juust.
  8. Küpsetage veel umbes 5-7 minutit, kuni juust on sulanud ja mullitav. Võtke roog ahjust välja ja laske sellel enne serveerimist umbes 10-15 minutit seista.

Toitumisalane teave

Kalorid: 233kcalSüsivesikud: 18gValgud: 14gRasvad: 12gKüllastunud rasvhapped: 7gKolesterool: 70mgSool: 491mgPotassium: 260mgKiudained: 1gSugar: 2gA-Vitamiin: 649IUC-Vitamiin: 4mgKaltsium: 258mgRaud: 1mgMagneesium: 19mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Pastaroad

    5 from 1 vote (1 rating without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    233
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    12
    g
    18
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    7
    g
    44
    %
    Kolesterool
     
    70
    mg
    23
    %
    Sool
     
    491
    mg
    21
    %
    Potassium
     
    260
    mg
    7
    %
    Süsivesikud
     
    18
    g
    6
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Sugar
     
    2
    g
    2
    %
    Valgud
     
    14
    g
    28
    %
    A-Vitamiin
     
    649
    IU
    13
    %
    C-Vitamiin
     
    4
    mg
    5
    %
    Kaltsium
     
    258
    mg
    26
    %
    Raud
     
    1
    mg
    6
    %
    Magneesium
     
    19
    mg
    5
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.