Bešamellkaste (Bechamel kaste) on sile valge kaste, mis on valmistatud vaid kolmest koostisosast: jahu, piim ja või. Paljud kastmed on valmistatud Béchameli baasil, nagu näiteks Mornay kastme, mis on mõnevõrra rikkalikum versioon.
Sulatage või kastrulis madalal kuumusel. Lisage sõelutud jahu ning segage vispliga kiiresti. Vispeldage, kuni segu on ühtlane ja ilma tükkideta.
Keetke 30 sek-1 min, et jahu muutuks maitsvamaks ja imaks võirasvu. Nüüd asetage kõrvale ja laske jahtuda.
Vahepeal kuumutage piim, ilma et see keema hakkaks ning seejärel valage aeglaselt jahusegule, samal ajal vispliga tugevalt segades, et vältida klompide tekkimist.
Asetage segu tagasi madalale kuumusele ning kuumutage, pidevalt segades, umbes 10-15 minutit, kuni segu on üsna paks. NB! Kaste on valmis, kui see kleepub puulusika tagaküljele.
Lisage maitse järgi näpuotsatäis peensoola ja riivitud muskaatpähklit. Veelgi rikkalikuma maitse saamiseks lisage veidi Parmigiano reggiano juustu (valikuline).
* Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.