Hapukoorekook kakaoglasuuriga (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Hapukoorekook kakaoglasuuriga retsept

See hapukoorekook kakaoglasuuriga on rikkalik, dekadentne ning hämmastava tekstuuri ja maitsega. See küpsetis on kaetud siidise kakaokreemiga ja rahuldab kindlasti teie šokolaadihimu! See sobib ideaalselt igapäevaseks maiustamiseks või kauniks pidukoogiks. Hapukoor on koostisosa, mis väärib selles koogis kogu au. Selle kõrge rasvasisaldus muudab koogi eriliselt pehmeks ja mahlaseks!

Hapukoorekook kakaoglasuuriga

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 30 minutes
Küpsetusaeg: 35 minutes
Aeg kokku: 1 hour 5 minutes
Portsionit: 15
Kalorid: 449kcal

Vajaminevad tarvikud

KOOGIVORM LAHTIKAIV O 28CM H 7CM NS
1 Koogivorm (28 cm läbimõõduga) (Sooduskood: PARIMADRETSEPTID3)

Koostisosad 

Hapukoorekook

  • 170 g soolata võid
  • 30 g kakaopulbrit
  • 180 ml vett
  • 350 g suhkrut
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 2 suurt muna
  • 210 g jahu
  • 1 ¼ tl küpsetussoodat
  • ¼ tl soola
  • 180 g hapukoort

Kakaoglasuur

  • 170 g soolata võid
  • 50 g kakaopulbrit
  • 360 g tuhksuhkrut
  • 4 spl piima

Valmistamine

Hapukoorekook

  1. Kuumutage ahi 180 kraadini. Vooderdage 28 cm läbimõõduga küpsetusvorm küpsetuspaberiga või määrige võiga.
  2. Lisage või, kakaopulber ja vesi keskmise suurusega kastrulisse ning kuumutage keskmiselt madalal kuumusel, kuni kakaopulber on lahustunud ja või sulanud. Eemaldage tulelt.
  3. Valage segu suurde segamiskaussi ja laske veidi jahtuda.
  4. Segage hulka suhkur, seejärel munad ja vaniljeekstrakt.
  5. Ettevaatlikult segamist jätkates lisage hulka jahu, küpsetussooda ja sool. Seejärel lisage hapukoor ning segage, kuni tainas on ühtlane.
  6. Valage tainas ettevalmistatud koogivormi ja küpsetage umbes 35 minutit, kuni keskele torgatud hambatikk tuleb puhtana välja.

Kakaoglasuur

  1. Sulatage või ja kakaopulber väikeses kastrulis keskmisel kuumusel.
  2. Eemaldage tulelt ja laske veidi jahtuda.
  3. Kloppige vaheldumisi hulka tuhksuhkur ja piim, kuni soovitud konsistents ja magusus on saavutatud.
  4. Kaunistage jahtunud kook glasuuriga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 449kcalSüsivesikud: 63gValgud: 4gRasvad: 22gKüllastunud rasvhapped: 14gKolesterool: 80mgSool: 170mgKiudained: 3gSugar: 48g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Koogid ja keeksid

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    449
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    22
    g
    34
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    14
    g
    88
    %
    Kolesterool
     
    80
    mg
    27
    %
    Sool
     
    170
    mg
    7
    %
    Süsivesikud
     
    63
    g
    21
    %
    Kiudained
     
    3
    g
    13
    %
    Sugar
     
    48
    g
    53
    %
    Valgud
     
    4
    g
    8
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.