Magus tšillimoos (retsept)

Magus tšillimoos retsept

Vürtsitage oma maitsemeeli selle koduse magusa tšillimoosi retseptiga! Selles moosis on magus ja vürtsikas omavahel täiuslikus tasakaalus, mistõttu meeldib see igale Aasia köögi armastajale. Magus tšillimoos sobib ideaalselt kevadrullide kastmiseks, Aasiapäraste toitude maitsestamiseks või juustuvaagna kaunistamiseks. Oma elava värvi ja ahvatleva aroomiga viib see moos teie toidud täiesti uuele tasemele! Ja mis kõige parem? Seda on ka uskumatult lihtne valmistada! Nii et jäta poest ostetud kraam vahele ja avalda külalistele oma kulinaarsete oskustega muljet, serveerides seda kodust magusat tšillimoosi.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg10 minutitKüpsetusaeg45 minutitAeg kokku55 minutit

Koostisained:


 4 punast paprikat
 5 punast tšillit
 5 cm suurune tükk värsket ingverit
 4 küüslauguküünt
 200 g konserveeritud tomateid
 375 g peensuhkrut
 125 ml punase veini äädikat

Valmistamine:


1

Lisage köögikombaini punane paprika, tšilli, ingver, küüslauguküüned ja konserveeritud tomatid. Blenderdage, kuni segu on ühtlane.

2

Kallake segu koos suhkru ja punase veini äädikaga laiapõhjalisse kastrulisse. Keerake pliit kõrgele kuumusele ja kuumutage keemiseni.

3

Koorige maha mistahes pinnale kerkiv vaht (see väheneb, mida kauem moos keeb). Seejärel vähendage kuumust ja jätkake keetmist umbes 1 tund, kuni moos on paksenenud.

4

Seejärel valage moos värskelt steriliseeritud purki, sulgege kaanega ja laske täielikult jahtuda.

5

Pärast avamist säilitage seda külmikus ja kasutage 6 kuu jooksul.

koostisained

 4 punast paprikat
 5 punast tšillit
 5 cm suurune tükk värsket ingverit
 4 küüslauguküünt
 200 g konserveeritud tomateid
 375 g peensuhkrut
 125 ml punase veini äädikat

Juhised

1

Lisage köögikombaini punane paprika, tšilli, ingver, küüslauguküüned ja konserveeritud tomatid. Blenderdage, kuni segu on ühtlane.

2

Kallake segu koos suhkru ja punase veini äädikaga laiapõhjalisse kastrulisse. Keerake pliit kõrgele kuumusele ja kuumutage keemiseni.

3

Koorige maha mistahes pinnale kerkiv vaht (see väheneb, mida kauem moos keeb). Seejärel vähendage kuumust ja jätkake keetmist umbes 1 tund, kuni moos on paksenenud.

4

Seejärel valage moos värskelt steriliseeritud purki, sulgege kaanega ja laske täielikult jahtuda.

5

Pärast avamist säilitage seda külmikus ja kasutage 6 kuu jooksul.

Magus tšillimoos