Lihtne vormisai (retsept)

Lihtne vormisai retsept

See saia retsept on imelihtne ning sai ülimalt maitsev. Proovige järgi ja te ei osta saia enam kunagi poest!

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg20 minutitKüpsetusaeg30 minutitAeg kokku2 tundi 25 minutit

Koostisained:


 470 ml sooja vett
 130 g valget suhkrut
 1 ½ spl aktiivset kuivpärmi
 60 ml taimeõli
 1 ½ tl soola
 720 g saiajahu

Valmistamine:


1

Segage suures kausis suhkur ja soe vesi ning vispeldage sisse pärm. Laske pärmil 5-10 minutit seista.

2

Lisage pärmi hulka sool, õli ja vähehaaval jahu. Segage.

3

Seejärel tõstke tainas jahusele pinnale ning sõtkuge kätega ühtlaseks.

4

Asetage tainas õliga määritud kaussi ning katke märja lapiga. Laske umbes tund aega kerkida kuni tainas on kahekordistunud.

5

Asetage tainas jahusele pinnale ning sõtkuge kätega mõned minutid.

6

Seejärel asetage tainas hästi õlitatud 13x23 cm suurusesse leivavormi ning laske sellel veel umbes 30 minutit kerkida.

7

Kuumutage ahi 175 kraadini ning küpsetatage umbes 30 minutit või kuni sai on kuldpruun.

koostisained

 470 ml sooja vett
 130 g valget suhkrut
 1 ½ spl aktiivset kuivpärmi
 60 ml taimeõli
 1 ½ tl soola
 720 g saiajahu

Juhised

1

Segage suures kausis suhkur ja soe vesi ning vispeldage sisse pärm. Laske pärmil 5-10 minutit seista.

2

Lisage pärmi hulka sool, õli ja vähehaaval jahu. Segage.

3

Seejärel tõstke tainas jahusele pinnale ning sõtkuge kätega ühtlaseks.

4

Asetage tainas õliga määritud kaussi ning katke märja lapiga. Laske umbes tund aega kerkida kuni tainas on kahekordistunud.

5

Asetage tainas jahusele pinnale ning sõtkuge kätega mõned minutid.

6

Seejärel asetage tainas hästi õlitatud 13x23 cm suurusesse leivavormi ning laske sellel veel umbes 30 minutit kerkida.

7

Kuumutage ahi 175 kraadini ning küpsetatage umbes 30 minutit või kuni sai on kuldpruun.

Lihtne vormisai