Spagetid lihapallidega tomatikastmes (retsept)

Viimati uuendatud: 18/08/2023
Keskmine hinnang: 4 (3 häält)

Spagetid lihapallidega tomatikastmes retsept

Teie ees on spagetid koduste lihapallide ning omatehtud Marinara tomatikastmega. Need lihapallid on tohutult maitsvad, mahlased ja suured. Maitsvate lihapallide saladus esineb lisatud saias. Samuti on oluline, mis liha ja millises vahekorras kasutada.

Lihapallide jaoks on valge sai siinkohal parim variant, kuid võite kasutada ka täistera või muud pehmet saia. Veisehakkliha soovitame kasutada 7-15% rasvasisaldusega ning kui te ei leia Itaalia vorstisegu, ostke toorest grillvorsti ning eemaldage nahk. Ja kindlasti ärge olge kitsi ka küüslauguga!

Seda rooga on mugav teha suuremas koguses nii, et saate seda ka järgmisel päeval näiteks tööle kaasa võtta. Need maitsvad lihapallidega spagetid säilivad mõnda aega hästi ka sügavkülmikus.

Spagetid lihapallidega tomatikastmes

Maitsvad spagetid itaaliapäraste lihapallidega tomatikastmes on suurepärane valik argiõhtu nautimiseks koos perega. Isetehtud lihapallid ning aromaatne tomatikaste on hea lisand igasugusele pastale.
Keskmine hinnang: 4 (3 häält)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 45 minutes
Aeg kokku: 1 hour 5 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 755kcal

Koostisosad 

Lihapallid

  • 3 saiaviilu ilma koorikuta
  • 150 ml külma vett
  • 450 g veisehakkliha
  • 450 g toorest Itaalia vorsti või seahakkliha
  • 25 g parmesani juustu
  • 4 hakitud küüslauguküünt
  • 1 tl meresoola
  • ½ tl musta pipart
  • 1 suur muna
  • 100 g nisujahu
  • 3 spl oliiviõli

Kaste

  • 1 hakitud sibul
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 1500 g purustatud tomateid
  • 2 loorberilehte
  • 2 spl hakitud basiilikut
  • soola ja pipart maitsestamiseks

Pasta

  • 450 g spagette

Valmistamine

Lihapallid

  1. Tükeldage saiaviilud väikesteks kuubikuteks ning segage kokku külma veega. Asetage 5 minutiks ligunema ja seejärel purustage kahvliga ühtlaseks pudruks.
  2. Segage suures kausis kokku veisehakkliha, Itaalia vorsti segu, parmesan, küüslauk, sool, must pipar, muna ja purustatud sai.
  3. Vormige segust 3-4 cm suurused pallid. Rullige palle jahus, et need oleksid pealt jahused.
  4. Kuumutage pannil oliiviõli. Praadige lihapalle mõlemalt küljelt 2-3 minutit. Eemaldage lihapallid ning asetage kõrvale.

Kaste

  1. Praadige samal pannil sibulat 5 minutit. Lisage küüslauk ning praadige veel 1-2 minutit.
  2. Lisage juurde purustatud tomatid ja loorberilehed. Laske segul keema tõusta.
  3. Lisage kastmele juurde lihapallid ning katke pann kaanega. Küpsetage 30 minutit, vahepeal lihapalle pöörates. 5 minutit enne kastme valmimist lisage juurde värske basiilik ning maitsestage soola ja pipraga.

Spagetid lihapallidega

  1. Keetke pasta vastavalt pakendil toodud juhistele.
  2. Valage spagettidele peale kaste koos lihapallidega ning segage kergelt läbi.

Toitumisalane teave

Kalorid: 755kcalSüsivesikud: 73gValgud: 32gRasvad: 37gKüllastunud rasvhapped: 12gKolesterool: 105mgSool: 1100mgPotassium: 1045mgKiudained: 6gSugar: 11gA-Vitamiin: 487IUC-Vitamiin: 21mgKaltsium: 169mgRaud: 6mgMagneesium: 95mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Pastaroad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    755
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    37
    g
    57
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    12
    g
    75
    %
    Kolesterool
     
    105
    mg
    35
    %
    Sool
     
    1100
    mg
    48
    %
    Potassium
     
    1045
    mg
    30
    %
    Süsivesikud
     
    73
    g
    24
    %
    Kiudained
     
    6
    g
    25
    %
    Sugar
     
    11
    g
    12
    %
    Valgud
     
    32
    g
    64
    %
    A-Vitamiin
     
    487
    IU
    10
    %
    C-Vitamiin
     
    21
    mg
    25
    %
    Kaltsium
     
    169
    mg
    17
    %
    Raud
     
    6
    mg
    33
    %
    Magneesium
     
    95
    mg
    24
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.