Yakitori (retsept)

Viimati uuendatud: 19/12/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Yakitori retsept

Need Jaapani grillitud kana ja sibula vardad on koduses Yakitori kastmes glasuuritud ja neile on raske vastu panna! See on lihtne Yakitori retsept koos lihtsa soolase-magusa kastmega, mida saab ka suuremas koguses ette valmistada.

Jaapanlastel on oma kanavarda jaoks nende enda versioon, mis on tuntud kui Yakitori. Nimi tähendab otse tõlgituna “grillitud kana”, kuid yakitori kujutab tegelikult endast palju enamat – see kehastab Jaapani heade aegade ja rõõmsate hetkede olemust.

Yakitori on klassikaline Jaapani roog, mida leidub sageli Jaapani stiilis pubides ja restoranides. Jaapani jaoks on yakitori tõsine roog, mille jaoks kasutatakse erinevaid kana osi, kusjuures kõige populaarsem on kanakintsuga ja sibulaga.

Yakitori

Siin on imelihtne retsept klassikalise Jaapani kanavarda ehk Yakitori valmistamiseks kergelt ja mõnusalt ka oma kodus.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 30 minutes
Küpsetusaeg: 45 minutes
Aeg kokku: 1 hour 15 minutes
Portsionit: 10 varrast
Kalorid: 136kcal

Koostisosad 

  • 120 ml sojakastet
  • 120 ml mirinit
  • 60 ml saket
  • 60 ml vett
  • 2 tl pruuni suhkrut
  • 9 rohelise sibula mugulat
  • 450 g kana kintsuliha
  • õli

Valmistamine

  1. Leotage 10 bambusvarrast vees 30 minutit.
  2. Lisage väiksesse potti sojakaste, mirin, sake, vesi ja pruun suhkur ja rohelise sibula roheline osa. Laske kastmel keema minna kõrgel kuumusel. Kui kaste keeb, keeraku kuumus madalaks ning keetke, kuni kaste maht väheneb 1/3 võrra. See võtab u 30 minutit.
  3. Jätke alles 1/3 kastmest hilisemaks.
  4. Lõigake rohelise sibula valged osad u 2,5 cm tükkideks.
  5. Lõigake kana kintsuliha u 2,5 cm tükkideks.
  6. Voltige iga kanaliha tükk pooleks ning suruge sellest läbi bambusvars. Lisage vardale sibul ja kanaliha tükid vaheldumisi, kuni vardal on 4 kanaliha tükki ja 3 sibula tükki.
  7. Määrige grill või ahjurest õliga ning asetage peale kanavardad. Grillige kanavardaid umbes 6 minutit.
  8. Pintseldage kana vardaid yakitori kastmega. Grillige veel 3-4 minutit, et kaste karamelliseeruks.
  9. Serveerimiseks eemaldage kanavardad grillist/ahjust ning pintseldage puhta pintsliga kanavardad veel kord yakitori kastmega.

Toitumisalane teave

Kalorid: 136kcalSüsivesikud: 7gValgud: 9gRasvad: 8gKüllastunud rasvhapped: 2gKolesterool: 44mgSool: 786mgPotassium: 149mgKiudained: 0.4gSugar: 3gA-Vitamiin: 143IUC-Vitamiin: 2mgKaltsium: 14mgRaud: 1mgMagneesium: 16mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Liharoad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    136
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    8
    g
    12
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    2
    g
    13
    %
    Kolesterool
     
    44
    mg
    15
    %
    Sool
     
    786
    mg
    34
    %
    Potassium
     
    149
    mg
    4
    %
    Süsivesikud
     
    7
    g
    2
    %
    Kiudained
     
    0.4
    g
    2
    %
    Sugar
     
    3
    g
    3
    %
    Valgud
     
    9
    g
    18
    %
    A-Vitamiin
     
    143
    IU
    3
    %
    C-Vitamiin
     
    2
    mg
    2
    %
    Kaltsium
     
    14
    mg
    1
    %
    Raud
     
    1
    mg
    6
    %
    Magneesium
     
    16
    mg
    4
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.