Glasuuritud šokolaadikook (retsept)

Glasuuritud šokolaadikook retsept

See rikkalik ja uskumatult maitsev šokolaadi võikreemi glasuuriga kaetud šokolaadikook on maailma parim.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg30 minutitKüpsetusaeg30 minutitAeg kokku1 tund

Koostisained:


Biskviit
 240 g jahu
 400 g valget suhkrut
 75 g magustamata kakaopulbrit
 2 tl küpsetuspulbrit
 1 ½ tl küpsetussoodat
 1 tl soola
 1 tl kohvipulbrit (valikuline)
 2 suurt muna
 240 ml piima
 120 ml taimeõli
 2 tl vaniljeekstrakti
 240 ml keevat vett
Glasuur
 340 g võid (toatemperatuuril)
 600 g tuhksuhkrut
 100 g magustamata kakaopulbrit
 120 ml piima
 2 tl vaniljeekstrakti
 ½ tl kohvipulbrit (valikuline)

Valmistamine:


1

Kuumutage ahi 175 kraadini. Määrige võiga kaks 22 cm ümmargust koogivormi.

2

Biskviidi valmistamiseks segage kausis kokku suhkur, jahu, kakao, kohvipulber, sooda, küpsetuspulber ja sool. Lisage munad, piim, õli ja vaniljeekstrakt ning mikserdage ühtlaseks. Segage käsitsi sisse keev vesi.

3

Jagage tainas võrdselt kahte ettevalmistatud koogivormi.

4

Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 30-35 minutit, kuni keskele torgatud hambatikk jääb puhtaks. Laske biskviitidel vormis umbes10 minutit jahtuda.

5

Samal ajal, kui biskviidid jahtuvad, valmistage glasuur. Selleks vahustage või elektrilise miksriga, kuni see on kerge ja kohev. Segage vaheldumisi sisse piim, tuhksuhkur ning kakao. Soovi korral lisage kohvipulber. Mikserdage kuni segu on ühtlane.

6

Asetage üks jahtunud biskviitpõhjadest serveerimistaldrikule ning katke see 1/3 glasuurikihiga. Seejärel asetage peale teine biskviitidest ning määrige peale teine 1/3 glasuurist.

7

Kaunistage kook väljastpoolt ülejäänud glasuuriga.

koostisained

Biskviit
 240 g jahu
 400 g valget suhkrut
 75 g magustamata kakaopulbrit
 2 tl küpsetuspulbrit
 1 ½ tl küpsetussoodat
 1 tl soola
 1 tl kohvipulbrit (valikuline)
 2 suurt muna
 240 ml piima
 120 ml taimeõli
 2 tl vaniljeekstrakti
 240 ml keevat vett
Glasuur
 340 g võid (toatemperatuuril)
 600 g tuhksuhkrut
 100 g magustamata kakaopulbrit
 120 ml piima
 2 tl vaniljeekstrakti
 ½ tl kohvipulbrit (valikuline)

Juhised

1

Kuumutage ahi 175 kraadini. Määrige võiga kaks 22 cm ümmargust koogivormi.

2

Biskviidi valmistamiseks segage kausis kokku suhkur, jahu, kakao, kohvipulber, sooda, küpsetuspulber ja sool. Lisage munad, piim, õli ja vaniljeekstrakt ning mikserdage ühtlaseks. Segage käsitsi sisse keev vesi.

3

Jagage tainas võrdselt kahte ettevalmistatud koogivormi.

4

Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 30-35 minutit, kuni keskele torgatud hambatikk jääb puhtaks. Laske biskviitidel vormis umbes10 minutit jahtuda.

5

Samal ajal, kui biskviidid jahtuvad, valmistage glasuur. Selleks vahustage või elektrilise miksriga, kuni see on kerge ja kohev. Segage vaheldumisi sisse piim, tuhksuhkur ning kakao. Soovi korral lisage kohvipulber. Mikserdage kuni segu on ühtlane.

6

Asetage üks jahtunud biskviitpõhjadest serveerimistaldrikule ning katke see 1/3 glasuurikihiga. Seejärel asetage peale teine biskviitidest ning määrige peale teine 1/3 glasuurist.

7

Kaunistage kook väljastpoolt ülejäänud glasuuriga.

Glasuuritud šokolaadikook