Klassikaline Ukraina borš (retsept)

Klassikaline Ukraina borš retsept

Kogege Ukraina köögi soojust ja hinge meie maitsva punase borši supi retseptiga! See traditsiooniline supp on valmistatud peedist, köögiviljadest ja mitmesugustest vürtsidest, mille tulemuseks on südamlik ja maitsekas roog. Olenemata sellest, kas olete peedisupi fänn või soovite lihtsalt oma kulinaarset silmaringi laiendada, tuleb teil kindlasti meie klassikalise Ukraina borši retsepti proovida.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg25 minutitKüpsetusaeg40 minutitAeg kokku1 tund 5 minutit

Koostisained:


 225 g seavorsti
 1 ½ keskmise suurusega peeti
 1 ½ porgandit
 1 ½ keskmise suurusega kartulit
 ¼ keskmise suurusega kapsast
 100 g tomatit
 ½ spl taimeõli
 ½ keskmise suurusega sibulat
 85 g tomatipastat
 1035 ml vett
 1 ½ küüslauguküünt
 ½ tl valget suhkrut
 maitse järgi soola ja pipart
 maitse järgi hapukoort
 hakitud värsket peterselli (kaunistuseks)

Valmistamine:


1

Tükeldage vorst ning praadige pannil keskmisel kuumusel kergelt pruuniks. Eemaldage tulelt ja asetage kõrvale.

2

Täitke suur pott poolenisti veega (umbes 945 ml) ja laske keema tõusta.

3

Koorige ja tükeldage peedid, porgandid ja kartulid ning lisage koos vorstitükkidega potti.

4

Keetke umbes 15 minutit kuni juurviljad on pehmed.

5

Seejärel lisage potti tükeldatud kapsas ja tomatikuubikud.

6

Kuumutage õli pannil keskmisel kuumusel. Lisage sibul ja praadige, kuni see on pehme.

7

Segage hulka tomatipasta, ülejäänud vesi (ca 90 ml) ning segage, kuni see on hästi segunenud. Valage segu potti juurviljade hulka.

8

Lisage supile hakitud küüslauk, katke pott kaanega ja lülitage kuumus välja. Laske umbes 5 minutit seista.

9

Segage sisse suhkur ning maitsestage soola ja pipraga.

10

Valage supp serveerimiskaussi ning kaunistage hapukoore ja peterselliga.

koostisained

 225 g seavorsti
 1 ½ keskmise suurusega peeti
 1 ½ porgandit
 1 ½ keskmise suurusega kartulit
 ¼ keskmise suurusega kapsast
 100 g tomatit
 ½ spl taimeõli
 ½ keskmise suurusega sibulat
 85 g tomatipastat
 1035 ml vett
 1 ½ küüslauguküünt
 ½ tl valget suhkrut
 maitse järgi soola ja pipart
 maitse järgi hapukoort
 hakitud värsket peterselli (kaunistuseks)

Juhised

1

Tükeldage vorst ning praadige pannil keskmisel kuumusel kergelt pruuniks. Eemaldage tulelt ja asetage kõrvale.

2

Täitke suur pott poolenisti veega (umbes 945 ml) ja laske keema tõusta.

3

Koorige ja tükeldage peedid, porgandid ja kartulid ning lisage koos vorstitükkidega potti.

4

Keetke umbes 15 minutit kuni juurviljad on pehmed.

5

Seejärel lisage potti tükeldatud kapsas ja tomatikuubikud.

6

Kuumutage õli pannil keskmisel kuumusel. Lisage sibul ja praadige, kuni see on pehme.

7

Segage hulka tomatipasta, ülejäänud vesi (ca 90 ml) ning segage, kuni see on hästi segunenud. Valage segu potti juurviljade hulka.

8

Lisage supile hakitud küüslauk, katke pott kaanega ja lülitage kuumus välja. Laske umbes 5 minutit seista.

9

Segage sisse suhkur ning maitsestage soola ja pipraga.

10

Valage supp serveerimiskaussi ning kaunistage hapukoore ja peterselliga.

Klassikaline Ukraina borš