Parimad Retseptid logo

Klassikaline Ukraina borš (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Klassikaline Ukraina borš retsept

Kogege Ukraina köögi soojust ja hinge meie maitsva punase borši supi retseptiga! See traditsiooniline supp on valmistatud peedist, köögiviljadest ja mitmesugustest vürtsidest, mille tulemuseks on südamlik ja maitsekas roog. Olenemata sellest, kas olete peedisupi fänn või soovite lihtsalt oma kulinaarset silmaringi laiendada, tuleb teil kindlasti meie klassikalise Ukraina borši retsepti proovida.

Klassikaline Ukraina borš

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 25 minutes
Küpsetusaeg: 40 minutes
Aeg kokku: 1 hour 5 minutes
Portsionit: 5
Kalorid: 257kcal

Koostisosad 

Boršisupp

  • 225 g seavorsti
  • 1 ½ keskmise suurusega peeti
  • 1 ½ porgandit
  • 1 ½ keskmise suurusega kartulit
  • ¼ keskmise suurusega kapsast
  • 100 g tomatit
  • ½ spl taimeõli
  • ½ keskmise suurusega sibulat
  • 85 g tomatipastat
  • 1035 ml vett
  • 1 ½ küüslauguküünt
  • ½ tl valget suhkrut
  • maitse järgi soola ja pipart
  • maitse järgi hapukoort
  • hakitud värsket peterselli (kaunistuseks)

Valmistamine

  1. Tükeldage vorst ning praadige pannil keskmisel kuumusel kergelt pruuniks. Eemaldage tulelt ja asetage kõrvale.
  2. Täitke suur pott poolenisti veega (umbes 945 ml) ja laske keema tõusta.
  3. Koorige ja tükeldage peedid, porgandid ja kartulid ning lisage koos vorstitükkidega potti.
  4. Keetke umbes 15 minutit kuni juurviljad on pehmed.
  5. Seejärel lisage potti tükeldatud kapsas ja tomatikuubikud.
  6. Kuumutage õli pannil keskmisel kuumusel. Lisage sibul ja praadige, kuni see on pehme.
  7. Segage hulka tomatipasta, ülejäänud vesi (ca 90 ml) ning segage, kuni see on hästi segunenud. Valage segu potti juurviljade hulka.
  8. Lisage supile hakitud küüslauk, katke pott kaanega ja lülitage kuumus välja. Laske umbes 5 minutit seista.
  9. Segage sisse suhkur ning maitsestage soola ja pipraga.
  10. Valage supp serveerimiskaussi ning kaunistage hapukoore ja peterselliga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 257kcalSüsivesikud: 24gValgud: 10gRasvad: 14gKüllastunud rasvhapped: 5gKolesterool: 31mgSool: 626mgKiudained: 5gSugar: 8g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Supid

    5 from 1 vote (1 rating without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    257
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    14
    g
    22
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    5
    g
    31
    %
    Kolesterool
     
    31
    mg
    10
    %
    Sool
     
    626
    mg
    27
    %
    Süsivesikud
     
    24
    g
    8
    %
    Kiudained
     
    5
    g
    21
    %
    Sugar
     
    8
    g
    9
    %
    Valgud
     
    10
    g
    20
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.