Ploomi krõbedik (retsept)

Viimati uuendatud: 28/09/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Ploomi krõbedik retsept

See ploomi krõbediku retsept on suurepärane viis ära kasutada neid maitsvaid aiast saadud mahlaseid ploome. Siin retseptis on maitsvad ja mahlased ploomid kaetud krõbeda ja võise kaerahelbekihiga, mida on eriti hea serveerida näiteks vanillijäätisega.

See retsept sobib eriti algajatele magustoidutegijatele, sest selle küpsetamisega on tõesti raske midagi valesti teha. See on palju lihtsam kui pirukas ning ettevalmistus võtab vähem kui 20 minutit.

See ploomi krõbedik on hea, sest see ei ole liiga magus ning lubab ploomi enda magusal maitsel rohkem esile tulla. Samuti on ploomi ja kaerahelbepuru suhe ideaalne. Kasutage julgelt ploomi asemel ka muid mahlaseid puuvilju, et proovida uut alternatiivi sellele lihtsale magustoidule.

Ploomi krõbedik

Maitsev ja lihtne ploomi krõbedik on mahlaste ploomide ja krõbeda kaerahelbekihiga mõnus magustoit, mida on ideaalne seveerida koos jäätisega.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 45 minutes
Jahtumise aeg10 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 401kcal

Koostisosad 

Kate

  • 60 g kaerahelbeid
  • 60 g nisujahu
  • 100 g pruuni suhkrut
  • 60 g hakitud pekaanipähkleid
  • ½ tl kaneeli
  • ¼ tl jahvatatud muskaatpähklit
  • ¼ tl soola
  • 120 g võid

Täidis

  • 1300 g viilutatud ploome
  • 100 g pruuni suhkrut
  • 2 spl sidrunimahla
  • 30 g maisitärklist
  • ½ tl soola

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 180 kraadini. Määrige sobiv ahjupann rasvainega.

Kate

  1. Segage kausis kokku kaerahelbed, jahu, pruun suhkur, pekaanipähklid, kaneel, muskaatpähkel ja sool. Lisage juurde sulatatud või ning segage kõik kokku. Laske segul külmikus mõned minutid seista.

Täidis

  1. Segage suures kausis kokku puhastatud ja tükeldatud ploomid, pruun suhkur, sidrunimahl, maisitärklis ja sool. Laske segul 5-10 minutit seista.

Ploomi krõbedik

  1. Asetage ploomisegu ahjuvormi põhja.
  2. Jagage eelnevalt valmistatud kaerahelbekate ploomide peale ühtlase kihina.
  3. Küpsetage ahjus 40-45 minutit. Laske enne serveerimist 5-10 minutit jahtuda. Serveerige soovi korral koos vanillijäätisega.

Toitumisalane teave

Kalorid: 401kcalSüsivesikud: 59gValgud: 4gRasvad: 19gKüllastunud rasvhapped: 8gKolesterool: 32mgSool: 322mgPotassium: 363mgKiudained: 4gSugar: 41gA-Vitamiin: 940IUC-Vitamiin: 17mgKaltsium: 46mgRaud: 1mgMagneesium: 36mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Magusad pirukad ja küpsetised

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    401
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    19
    g
    29
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    8
    g
    50
    %
    Kolesterool
     
    32
    mg
    11
    %
    Sool
     
    322
    mg
    14
    %
    Potassium
     
    363
    mg
    10
    %
    Süsivesikud
     
    59
    g
    20
    %
    Kiudained
     
    4
    g
    17
    %
    Sugar
     
    41
    g
    46
    %
    Valgud
     
    4
    g
    8
    %
    A-Vitamiin
     
    940
    IU
    19
    %
    C-Vitamiin
     
    17
    mg
    21
    %
    Kaltsium
     
    46
    mg
    5
    %
    Raud
     
    1
    mg
    6
    %
    Magneesium
     
    36
    mg
    9
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.