See lihtsasti valmiv apelsinimarmelaad on valmistatud tavalistest apelsinidest ja sidrunitest ning on ülimalt maitsev. See järgib “vanaaegset” tehnikat, mille järgi seisab marmelaad üleöö potis, ja on valmis teie hommikuse röstsaia särama panema.
Sellest retseptist saab kokku umbes ühe 3-liitrise või kaksteist 250 ml purki. Seda saab suurepäraselt külmutada või veevannis töödelduna hoidisena säilitada. Külmikus säilib see kuni 1 kuu ning sügavkülmas 3 kuud.
Nagu moosidegagi, tuleb ka selle marmelaadi valmistamise puhul läbi viia nn külma taldriku test. Selleks, et teada saada, kas teie marmelaad on valmis, asetage lusikaga veidi kuuma marmelaadi taldrikule ning asetage külmikusse jahtuma. Kui marmelaad tõmbab ennast kortsu, kui lusika või näpuga üle selle tõmmata, siis on see jõudnud oma setpointi, ja marmelaad on valmis. Kui ei ole, siis keetke veel ja kontrollige, et temperatuur jõuaks 105 kraadini.
Apelsinimarmelaad
See lihtne apelsinist ja veidi sidrunist tehtud marmelaad on imemaitsev ja paneb teie hommikuse röstsaia särama!
Lõigake apelsinid ja sidrunid pooleks ja seejärel õhukesteks poolkuu kujulisteks viiludeks. Eemaldage kõik seemned. Asetage viilutatud apelsin ja sidrun suurde teraspotti.
Lisage juurde vesi ning laske segul, pidevalt segades, keema tõusta. Eemaldage pott pliidilt, lisage sisse suhkur ning segage, kuni see on sulanud. Katke kaanega ning laske toatemperatuuril üleöö seista.
Laske segul järgmisel päeval uuesti keema tõusta. Keerake kuumus madalaks ja keetke katmata 2 tundi. Seejärel lisage kuumust ning keetke veel 30 minutit, vahetevahel segades.
Eemaldage peale kogunev vaht. Keetke marmelaadi, kuni see saavutab 105 kraadi.
Et testida, kas marmelaad on valmis, asetage väike kogus taldrikule ning asetage külmikusse, kuni see on jahtunud, kui mitte külm. Kui see on tahkenud (mitte vedel ega kõva), on see valmis. Kui marmelaad on vedel, jätkake selle keetmist; kui see on kõva, lisage veidi rohkem vett.
Valage valmis marmelaad purkidesse. Kaanetage ning laske külmikus jahtuda.
* Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.
Küpsiste nõusoleku haldamine
Parima kasutuskogemuse pakkumiseks kasutame selliseid tehnoloogiaid nagu küpsised, et salvestada ja/või pääseda ligi seadme andmetele. Nende tehnoloogiatega nõustumine võimaldab meil töödelda selliseid andmeid nagu sirvimiskäitumine või unikaalsed ID-d sellel saidil. Nõusoleku andmata jätmine või selle tühistamine võib mõjutada teatud funktsioone negatiivselt.
Funktsionaalne
Always active
Tehniline salvestamine või juurdepääs on rangelt vajalik seaduslikul eesmärgil, et võimaldada konkreetse teenuse kasutamist, mida tellija või kasutaja on selgesõnaliselt taotlenud, või ainuüksi elektroonilise sidevõrgu kaudu toimuva side edastamiseks.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistika
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Tehniline salvestamine või juurdepääs, mida kasutatakse ainult anonüümsetel statistilistel eesmärkidel. Ilma kohtukutse, internetiteenuse pakkuja vabatahtliku nõusoleku või kolmanda isiku täiendavate andmeteta ei saa ainuüksi sel eesmärgil salvestatud või välja otsitud teavet tavaliselt kasutada teie tuvastamiseks.
Turundus
Tehniline salvestamine või juurdepääs on vajalik selleks, et luua kasutaja profiilid reklaami saatmiseks või jälgida kasutajat veebilehel või mitmel veebilehel sarnastel turunduslikel eesmärkidel.