Parimad Retseptid logo

Apelsinimarmelaad (retsept)

Viimati uuendatud: 03/10/2023
Keskmine hinnang: 4.67 (3 häält)

Apelsinimarmelaad retsept

See lihtsasti valmiv apelsinimarmelaad on valmistatud tavalistest apelsinidest ja sidrunitest ning on ülimalt maitsev. See järgib “vanaaegset” tehnikat, mille järgi seisab marmelaad üleöö potis, ja on valmis teie hommikuse röstsaia särama panema.

Sellest retseptist saab kokku umbes ühe 3-liitrise või kaksteist 250 ml purki. Seda saab suurepäraselt külmutada või veevannis töödelduna hoidisena säilitada. Külmikus säilib see kuni 1 kuu ning sügavkülmas 3 kuud.

Nagu moosidegagi, tuleb ka selle marmelaadi valmistamise puhul läbi viia nn külma taldriku test. Selleks, et teada saada, kas teie marmelaad on valmis, asetage lusikaga veidi kuuma marmelaadi taldrikule ning asetage külmikusse jahtuma. Kui marmelaad tõmbab ennast kortsu, kui lusika või näpuga üle selle tõmmata, siis on see jõudnud oma setpointi, ja marmelaad on valmis. Kui ei ole, siis keetke veel ja kontrollige, et temperatuur jõuaks 105 kraadini.

Apelsinimarmelaad

See lihtne apelsinist ja veidi sidrunist tehtud marmelaad on imemaitsev ja paneb teie hommikuse röstsaia särama!
Keskmine hinnang: 4.67 (3 häält)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 3 hours
Jahtumise aeg8 hours
Aeg kokku: 11 hours 10 minutes
Portsionit: 96 spl
Kalorid: 68kcal

Koostisosad 

  • 4 suurt apelsini
  • 2 sidrunit
  • 1,9 l vett
  • 1,6 kg suhkrut

Valmistamine

  1. Lõigake apelsinid ja sidrunid pooleks ja seejärel õhukesteks poolkuu kujulisteks viiludeks. Eemaldage kõik seemned. Asetage viilutatud apelsin ja sidrun suurde teraspotti.
  2. Lisage juurde vesi ning laske segul, pidevalt segades, keema tõusta. Eemaldage pott pliidilt, lisage sisse suhkur ning segage, kuni see on sulanud. Katke kaanega ning laske toatemperatuuril üleöö seista.
  3. Laske segul järgmisel päeval uuesti keema tõusta. Keerake kuumus madalaks ja keetke katmata 2 tundi. Seejärel lisage kuumust ning keetke veel 30 minutit, vahetevahel segades.
  4. Eemaldage peale kogunev vaht. Keetke marmelaadi, kuni see saavutab 105 kraadi.
  5. Et testida, kas marmelaad on valmis, asetage väike kogus taldrikule ning asetage külmikusse, kuni see on jahtunud, kui mitte külm. Kui see on tahkenud (mitte vedel ega kõva), on see valmis. Kui marmelaad on vedel, jätkake selle keetmist; kui see on kõva, lisage veidi rohkem vett.
  6. Valage valmis marmelaad purkidesse. Kaanetage ning laske külmikus jahtuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 68kcalSüsivesikud: 18gValgud: 0.1gRasvad: 0.1gKüllastunud rasvhapped: 0.002gSool: 1mgPotassium: 17mgKiudained: 0.2gSugar: 17gA-Vitamiin: 18IUC-Vitamiin: 5mgKaltsium: 4mgRaud: 0.03mgMagneesium: 1mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Moosid ja hoidised

Populaarsed retseptid: