Müsli pähklite ja rosinatega (retsept)

Müsli pähklite ja rosinatega retsept

Müsli on maitsev ja mitmekülgne hommikusöök või suupiste, mida saab kohandada vastavalt oma maitse-eelistustele. See vastupandamatu krõbeda koduse müsli retsept, sisaldab toitaineterikkaid pähkleid ja rosinaid, muutes müsli veelgi tervislikumaks ja maitsvamaks! Kodune müsli on suurepärane valik, sest see võimaldab teil koostisosi ja magususe taset vastavalt enda maitele kohandada. Proovige järgi meie lihtne retsept koduse müsli valmistamiseks.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg20 minutitKüpsetusaeg20 minutitAeg kokku40 minutit

Koostisained:


 720 g kaerahelbeid
 125 g nisu idusid
 140 g kaerakliisid
 135 g päevalilleseemneid
 145 g peeneks hakitud mandleid
 125 g peeneks hakitud pekaanipähkleid
 120 g peeneks hakitud kreeka pähkleid
 1 ½ tl soola
 105 g pruuni suhkrut
 85 g vahtrasiirupit
 255 g mett
 240 ml taimeõli
 1 spl jahvatatud kaneeli
 1 spl vaniljeekstrakti
 320 g rosinaid või kuivatatud jõhvikaid

Valmistamine:


1

Kuumutage ahi 165 kraadini ning vooderdage kaks suurt küpsetusplaati küpsetuspaberi või alumiiniumfooliumiga.

2

Segage suures kausis kaerahelbed, nisu, kaerakliid, päevalilleseemned, mandlid, pekaanipähklid ja kreeka pähklid.

3

Segage kastrulis kokku sool, pruun suhkur, vahtrasiirup, mesi, õli, kaneel ja vaniljeekstrakt. Kuumutage keskmisel kuumusel keemiseni.

4

Eemaldage tulelt ning segage kuivainete hulka. Segage hoolikalt ning seejärel laotage ühtlaselt küpsetusplaatidele.

5

Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 20 minutit, kuni müsli on krõbe ja röstitud. (NB! Segage müslit umbes 10 minutit pärast ahju pistmist.)

6

Jahutage ja segage hulka rosinad või kuivatatud jõhvikad. Säilitage õhukindlas pakendis.

koostisained

 720 g kaerahelbeid
 125 g nisu idusid
 140 g kaerakliisid
 135 g päevalilleseemneid
 145 g peeneks hakitud mandleid
 125 g peeneks hakitud pekaanipähkleid
 120 g peeneks hakitud kreeka pähkleid
 1 ½ tl soola
 105 g pruuni suhkrut
 85 g vahtrasiirupit
 255 g mett
 240 ml taimeõli
 1 spl jahvatatud kaneeli
 1 spl vaniljeekstrakti
 320 g rosinaid või kuivatatud jõhvikaid

Juhised

1

Kuumutage ahi 165 kraadini ning vooderdage kaks suurt küpsetusplaati küpsetuspaberi või alumiiniumfooliumiga.

2

Segage suures kausis kaerahelbed, nisu, kaerakliid, päevalilleseemned, mandlid, pekaanipähklid ja kreeka pähklid.

3

Segage kastrulis kokku sool, pruun suhkur, vahtrasiirup, mesi, õli, kaneel ja vaniljeekstrakt. Kuumutage keskmisel kuumusel keemiseni.

4

Eemaldage tulelt ning segage kuivainete hulka. Segage hoolikalt ning seejärel laotage ühtlaselt küpsetusplaatidele.

5

Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 20 minutit, kuni müsli on krõbe ja röstitud. (NB! Segage müslit umbes 10 minutit pärast ahju pistmist.)

6

Jahutage ja segage hulka rosinad või kuivatatud jõhvikad. Säilitage õhukindlas pakendis.

Müsli pähklite ja rosinatega