Pirni-šokolaadikook (retsept)

Pirni-šokolaadikook retsept

Hellitage end šokolaadi ja pirnide taevalikku kombinatsiooniga meie maitsva šokolaadikoogi retsepti abil. See mahlane ning rikkalikult šokolaadine kook on valmistatud värsketest pirnidest ja tumedast šokolaadist, mis loob täiusliku tasakaalu magususe ja hapukuse vahel. See pirni-šokolaadikook sobib ideaalselt igaks puhuks ning avaldab kindlasti muljet teie perele ja sõpradele!

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg15 minutitKüpsetusaeg45 minutitAeg kokku1 tund

Koostisained:


 120 g jahu
 35 g magustamata kakaopulbrit
 ¾ tl küpsetuspulbrit
  tl soola
 60 g soolata võid
 120 g tumedat šokolaadi (hakitud)
 150 g kristallsuhkrut
 2 muna
 1 tl vaniljeekstrakti
 120 ml täispiima
 3 küpset pirni (kooritud, suureks tükeldatud)

Valmistamine:


1

Kuumutage ahi 180 kraadini. Vooderdage 23 cm ümmargune koogivorm küpsetuspaberiga või määrige võiga.

2

Segage keskmise suurusega kausis kokku jahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja sool.

3

Sulatage või ja tume šokolaad vesivannil või mikrolaineahjus. Segage hästi läbi.

4

Valage segu köögikombaini või elektrimiksri kaussi ning lisage hulka suhkur. Mikserdage keskmisel kiirusel paar minutit, kuni segu on heledat värvi.

5

Lisage munad ja vaniljeekstrakt ning jätkake mikserdamist kuni segu on ühtlane. Seejärel lisage vaheldumisi jahusegu ja piim ning segage ettevaatlikult läbi.

6

Valage koogitainas küpsetusvormi ja asetage peale tükeldatud pirnid. (NB! Võite need lusikaga koogitaigna sisse torgata või koogi peale jätta.)

7

Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 45 minutit või kuni koogi keskele pistetud hambatikk tuleb üsna puhtalt välja.

8

Asetage 15-30 minutiks traatrestile jahtuma.

9

Enne serveerimist puistake soovi korral peale tuhksuhkrut (see muudab selle maitsva koogi veelgi ilusamaks)!

koostisained

 120 g jahu
 35 g magustamata kakaopulbrit
 ¾ tl küpsetuspulbrit
  tl soola
 60 g soolata võid
 120 g tumedat šokolaadi (hakitud)
 150 g kristallsuhkrut
 2 muna
 1 tl vaniljeekstrakti
 120 ml täispiima
 3 küpset pirni (kooritud, suureks tükeldatud)

Juhised

1

Kuumutage ahi 180 kraadini. Vooderdage 23 cm ümmargune koogivorm küpsetuspaberiga või määrige võiga.

2

Segage keskmise suurusega kausis kokku jahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja sool.

3

Sulatage või ja tume šokolaad vesivannil või mikrolaineahjus. Segage hästi läbi.

4

Valage segu köögikombaini või elektrimiksri kaussi ning lisage hulka suhkur. Mikserdage keskmisel kiirusel paar minutit, kuni segu on heledat värvi.

5

Lisage munad ja vaniljeekstrakt ning jätkake mikserdamist kuni segu on ühtlane. Seejärel lisage vaheldumisi jahusegu ja piim ning segage ettevaatlikult läbi.

6

Valage koogitainas küpsetusvormi ja asetage peale tükeldatud pirnid. (NB! Võite need lusikaga koogitaigna sisse torgata või koogi peale jätta.)

7

Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 45 minutit või kuni koogi keskele pistetud hambatikk tuleb üsna puhtalt välja.

8

Asetage 15-30 minutiks traatrestile jahtuma.

9

Enne serveerimist puistake soovi korral peale tuhksuhkrut (see muudab selle maitsva koogi veelgi ilusamaks)!

Pirni-šokolaadikook