Parimad Retseptid logo

Kana tikka masala (retsept)

Viimati uuendatud: 31/05/2024
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Kana tikka masala retsept

See klassikaline India roog sisaldab õrnu grillitud kanatükke, mis on kaetud rikkaliku ja kreemja tomatipõhise kastmega, mis on maitsestatud aromaatsete vürtside, nagu köömen, koriander ja garam masala, seguga. Tulemuseks on rikkalik roog, mis on nii maitseküllane kui ka toitev ning mille maitse viib teid otse Mumbai tänavatele. Miks minna välja sööma, kui saate seda retsepti kodus kiirelt ja lihtsalt valmistada? See rikkalik kana tikka masala konkureerib kindlasti mistahes India restoraniga. Serveerige seda koos meie küüslaugu naan- leivaga!

Kas kasutada kanakintse või -fileed?

Selles retseptis kasutatakse kanakintse, mis marineeritakse aromaatsete vürtsidega jogurtis, et saada mahlakas ja pehme tulemus. Kasutades kanakintse, väheneb marineerimise aeg, vajades vaid minimaalset 10 minutit, et kõik need maitsed imenduksid.
Kui eelistate kasutada kanafileed, on soovitatav neid marineerida üleöö, et jogurt saaks kanaliha pehmendada ja saavutada parema tulemuse kõrgel kuumusel küpsetamisel.

Pott või pann?

Parimate tulemuste saamiseks soovitame kasutada hästi maitsestatud malmpanni, kui teil see olemas on. Kui mitte, võite kasutada ka tavalist mittenakkuvat panni kõrgel kuumusel. Küpsetage kana kahes või kolmes osas, vältides panni ülekuhjamist, et kanatükid pruunistuksid ja ei hakkaks omas mahlas hauduma. Soovitatav on praadida kanatükke kuni need on kuldpruunid.
NB! Kana ei pea sellel etapil olema täielikult küps, kuna kana küpseb hiljem veel kastmes edasi, imendades maitseid maksimaalselt sisse.

Tšilli valikud

Kui leiate Kashmiri tšillit, kasutage seda! See on mahe tšilli, mis intensiivistab värvi ja lisab Masala kastmele imelist maitset. Kui te seda ei leia, ära muretse. Iga jahvatatud punane tšillipulber või Cayenne’i pipar sobib. Kohandage tšilli kogust vastavalt oma maitsele või jätke see välja, kui eelistate mittevürtsikat Tikka Masalat.

Kas kastet püreestada või mitte?

See on isiklik eelistus. Mõlemad variandid on head. Kui püreestada kaste ja siis see kurnata, saate ühtlase, tükkideta kastme. Mitte püreestatud kaste on lihtsam ja vähem vaeva nõudev. Enamik olulisi maitseid jäävad kurnates kastmest välja, seega soovitame kasutada mitte püreestatud varianti.

Kana tikka masala

Kana Tikka Masala on kreemjas ja lihtsasti kodus valmistatav ühe panni roog! See on täis uskumatuid maitseid, konkureerides mis tahes India restoraniga!
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Aeg kokku: 45 minutes
Portsionit: 5
Kalorid: 580kcal

Koostisosad 

Kanamarinaad

  • 800 g kondita kanakintsuliha
  • 240 g maitsestamata jogurtit
  • 1 ½ spl hakitud küüslauku
  • 1 spl ingverit
  • 2 tl Garam Masala maitseainesegu
  • 1 tl kurkumit
  • 1 tl jahvatatud köömneid
  • 1 tl Kashmir tšillipulbrit
  • 1 tl soola

Kaste

  • 2 spl taimeõli
  • 30 g võid
  • 2 väikest sibulat
  • 1 ½ spl peeneks riivitud küüslauku
  • 1 spl peeneks riivitud ingverit
  • 1 ½ tl Garam Masala maitseainesegu
  • 1 ½ tl jahvatatud köömneid
  • 1 tl kurkumit
  • 1 tl jahvatatud koriandrit
  • 400 g tomatipüreed
  • 1 tl Kashmir tšillipulbrit
  • 1 tl jahvatatud punast tšillipulbrit (kohandage vastavalt oma maitse-eelistustele)
  • 1 tl soola
  • 300 ml vahukoort
  • 1 tl pruuni suhkrut
  • 60 ml vett (vajadusel)
  • 4 spl värsket koriandrit

Valmistamine

  1. Segage kõik kanamarinaadi koostisosad kausis ühtlaseks, lisage tükeldatud kanakintsu liha, segage korralikult läbi ja laske 10 minutit kuni tund aega kanal marineerida (võimalusel võib jätta kana marineerima ka üleöö).
  2. Kuumutage õli suurel pannil või potis keskmisel kuumusel. Lisage marineeritud kanatükid, jälgides, et need ei oleks pannil liiga tihedalt.
  3. Praadige umbes 3 minutit mõlemalt poolt, kuni kana on pruunistunud. Asetage kõrvale ja hoidke soojas. Korrake kõikide kanatükkidega. NB! Kana küpsetate lõpuni kastmes.
  4. Sulatage või samal pannil. Praadige sibul pehmeks (umbes 3 minutit), kraapides samal ajal panni põhja jäänud pruunistunud tükid üles.
  5. Lisage küüslauk ja ingver ning praadige 1 minut, kuni see lõhnab, seejärel lisage garam masala, köömned, kurkum ja koriander. Praadige umbes 20 sekundit.
  6. Seejärel valage sisse tomatipüree, tšillipulber ja sool. Laske umbes 10-15 minutit keeda, aeg-ajalt segades, kuni kaste pakseneb ja omandab sügavpruuni punase värvi.
  7. Viimasena segage kastme hulka vahukoor ja pruun suhkur.
  8. Lisage kana ja selle mahlad tagasi pannile ning keetke veel 8-10 minutit, kuni kana on läbiküpsenud ja kaste paks. NB! Vajaduse korral valage kastme lahjendamiseks vett juurde.
  9. Serveerige peterselli ja soovi korral vähese laimimahlaga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 580kcalSüsivesikud: 17gValgud: 36gRasvad: 41gKüllastunud rasvhapped: 19gKolesterool: 250mgSool: 1601mgKiudained: 3gSugar: 8g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Liharoad

    5 from 1 vote (1 rating without comment)
    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Retsepti hinnang




    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    580
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    41
    g
    63
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    19
    g
    119
    %
    Kolesterool
     
    250
    mg
    83
    %
    Sool
     
    1601
    mg
    70
    %
    Süsivesikud
     
    17
    g
    6
    %
    Kiudained
     
    3
    g
    13
    %
    Sugar
     
    8
    g
    9
    %
    Valgud
     
    36
    g
    72
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.