Kukeseene quiche (retsept)

Viimati uuendatud: 04/10/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

Kukeseene quiche retsept

See rootsipärane kukeseene quiche on Rootsis klassika. See “Västerbottenpaj med kantareller” on algselt valmistatud Västerbotteni juustust ja värskelt korjatud kukeseenedest. Siin on kukeseene quiche versioon parmesani juustuga – aga kasutage julgelt ka Västerbotteni juustu, kui leiate seda!

Västerbotteni juustu puhul tegemist kõva lehmapiimast valmistatud juustuga, mis on tugeva maitsega ning mille tekstuur on tihke ja granuleeritud ning millel on väikesed augud. Quichel on sageli ka kukeseened, sest seda pirukat serveeritakse traditsiooniliselt suve lõpus/sügise alguses peetavatel Rootsi vähi pidudel, kui on seenehooaeg. Kuna Västerbotteni juustu on aga meil siin raske leida, on siin hea retsept, kus see konkreetne juust on asendatud maitsva parmesani juustuga.

Kukeseene quiche

Kukeseene quiche on elegantne ja sügisene munaroog, mis viib keele alla koos maitsvate kukeseente ja sulanud juustuga.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 25 minutes
Küpsetusaeg: 25 minutes
Aeg kokku: 50 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 338kcal

Koostisosad 

Põhi

  • 180 g nisujahu
  • ¼ tl soola
  • 120 g tükeldatud võid
  • 1 spl külma vett

Täidis

  • 400 g värskeid kukeseeni
  • 4 hakitud rohelist sibulat
  • 1 spl värsket peterselli
  • 1 spl võid
  • 4 suurt muna
  • 120 ml vahukoort
  • 150 g parmesani või cheddari juustu

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 400 kraadini. Määrige 25 cm ahjuvorm rasvainega.
  2. Segage kokku kõik põhja koostisosad, kuni moodustub paks tainas. Mässige tainas toidukile sisse ning laske külmikus 30 min jahtuda.
  3. Rullige tainas suureks rõngaks ning asetage ahjuvormi, nii et servad oleksid kaetud. Vajutage kahvliga taina sisse augud. Asetage tainas tagasi külmikusse.
  4. Peske kukeseened ning lõigake suuremad väiksemateks tükkideks. Kuivatage need rätikuga ning jätke mõned väiksemad kõrvale kaunistamiseks.
  5. Sulatage pannil või ja lisage juurde roheline sibul. Praadige 2 minutit. Lisage kukeseened ning praadige 3-4 minutit. Maitsestage soola ja pipraga ning petersseliga.
  6. Vispeldage kausis kokku muna ja vahukoor ning maitsestage soola ja pipraga.
  7. Puistake pool riivjuustust põhjale. Lisage seened, ülejäänud juust ning valage peale munasegu.
  8. Küpsetage ahjus 25 minutit, kuni quiche on kuldne ja küpsenud. Serveerige peterselli ja praetud kukeseentega.

Toitumisalane teave

Kalorid: 338kcalSüsivesikud: 22gValgud: 13gRasvad: 22gKüllastunud rasvhapped: 13gKolesterool: 133mgSool: 519mgPotassium: 354mgKiudained: 3gSugar: 1gA-Vitamiin: 812IUC-Vitamiin: 2mgKaltsium: 258mgRaud: 3mgMagneesium: 25mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Soolased pirukad ja küpsetised

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    338
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    22
    g
    34
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    13
    g
    81
    %
    Kolesterool
     
    133
    mg
    44
    %
    Sool
     
    519
    mg
    23
    %
    Potassium
     
    354
    mg
    10
    %
    Süsivesikud
     
    22
    g
    7
    %
    Kiudained
     
    3
    g
    13
    %
    Sugar
     
    1
    g
    1
    %
    Valgud
     
    13
    g
    26
    %
    A-Vitamiin
     
    812
    IU
    16
    %
    C-Vitamiin
     
    2
    mg
    2
    %
    Kaltsium
     
    258
    mg
    26
    %
    Raud
     
    3
    mg
    17
    %
    Magneesium
     
    25
    mg
    6
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.