Paella kana ja krevettidega (retsept)

paella kana ja krevettidega retsept

Traditsiooniline hispaania roog nimega paella koosneb safraniga värvitud riisist, chorizo vorstist, kanast ja krevettidest. Serveerige seda suussulavat paellat laua keskel ning nautige koos pere või sõpradega!

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg30 minutitKüpsetusaeg30 minutitAeg kokku1 tund

Koostisained:


Marinaad
 1 spl oliiviõli
 ½ spl jahvatatud paprikapulbrit
 1 tl kuivatatud punet
 maitse järgi soola ja jahvatatud musta pipart
Paella
 450 g kanarinnafileed (tükeldatud)
 1 spl oliiviõli
 1 ½ küüslauguküünt (purustatud)
 ½ tl purustatud punase pipra helbeid
 200 g keetmata lühikese teraga valget riisi
 1 näputäis safranit
 1 väike loorberileht
 25 g Itaalia lehtpeterselli (hakitud)
 470 ml kanapuljongit
 1 keskmise sidruni koor
 1 spl oliiviõli
 ½ keskmist Hispaania sibulat (hakitud)
 1 keskmine punane paprika (jämedalt hakitud)
 225 g kooritud krevette
 225 g Chorizo vorsti (nahk eemaldatud)

Valmistamine:


1

Marinaadi jaoks segage kausis oliiviõli, paprika, pune, sool ja pipar.

2

Lisage kana marinaadi hulka ning segage nii, et kana oleks ühtlaselt üleni marinaadiga kaetud. Asetage külmkappi seisma.

3

Kuumutage oliivõli suurel pannil või paellapannil keskmisel kuumusel. Lisage küüslauk, purustatud punase pipra helbed ning riis. Kuumutage umbes kolm minutit pidevalt segades.

4

Lisage sidrunikoor, kanapuljong, loorberileht, petersell ja safran. Segage korralikult läbi ning hautage kaane all keskmiselt madalal kuumusel umbes 20 minutit.

5

Samal ajal kuumutage teisel pannil oliiviõli keskmisel kuumusel. Lisage hulka marineeritud kana ning küpsetage umbes 3 minutit.

6

Seejärel lisage hulka sibul ning hautage veel umbes 5 minutit kuniks sibul on muutunud läbipaistvaks.

7

Lisage paprika ja Chorizo vorst ning praadige umbes 5 minutit, samal ajal segades ja spaatliga vorsti purustades.

8

Lisage hulka ka krevetid ning kuumutage umbes kaks minutit või kuni krevetid on väljastpoolt heleroosad ja liha läbipaistmatu.

9

Valage kana- ja krevetisegu riisisegu hulka ning segage hoolikalt läbi. Serveerige kohe.

koostisained

Marinaad
 1 spl oliiviõli
 ½ spl jahvatatud paprikapulbrit
 1 tl kuivatatud punet
 maitse järgi soola ja jahvatatud musta pipart
Paella
 450 g kanarinnafileed (tükeldatud)
 1 spl oliiviõli
 1 ½ küüslauguküünt (purustatud)
 ½ tl purustatud punase pipra helbeid
 200 g keetmata lühikese teraga valget riisi
 1 näputäis safranit
 1 väike loorberileht
 25 g Itaalia lehtpeterselli (hakitud)
 470 ml kanapuljongit
 1 keskmise sidruni koor
 1 spl oliiviõli
 ½ keskmist Hispaania sibulat (hakitud)
 1 keskmine punane paprika (jämedalt hakitud)
 225 g kooritud krevette
 225 g Chorizo vorsti (nahk eemaldatud)

Juhised

1

Marinaadi jaoks segage kausis oliiviõli, paprika, pune, sool ja pipar.

2

Lisage kana marinaadi hulka ning segage nii, et kana oleks ühtlaselt üleni marinaadiga kaetud. Asetage külmkappi seisma.

3

Kuumutage oliivõli suurel pannil või paellapannil keskmisel kuumusel. Lisage küüslauk, purustatud punase pipra helbed ning riis. Kuumutage umbes kolm minutit pidevalt segades.

4

Lisage sidrunikoor, kanapuljong, loorberileht, petersell ja safran. Segage korralikult läbi ning hautage kaane all keskmiselt madalal kuumusel umbes 20 minutit.

5

Samal ajal kuumutage teisel pannil oliiviõli keskmisel kuumusel. Lisage hulka marineeritud kana ning küpsetage umbes 3 minutit.

6

Seejärel lisage hulka sibul ning hautage veel umbes 5 minutit kuniks sibul on muutunud läbipaistvaks.

7

Lisage paprika ja Chorizo vorst ning praadige umbes 5 minutit, samal ajal segades ja spaatliga vorsti purustades.

8

Lisage hulka ka krevetid ning kuumutage umbes kaks minutit või kuni krevetid on väljastpoolt heleroosad ja liha läbipaistmatu.

9

Valage kana- ja krevetisegu riisisegu hulka ning segage hoolikalt läbi. Serveerige kohe.

Paella kana ja krevettidega