Paella kana ja krevettidega (retsept)

Viimati uuendatud: 09/09/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

paella kana ja krevettidega retsept

Traditsiooniline hispaania roog nimega paella koosneb safraniga värvitud riisist, chorizo vorstist, kanast ja krevettidest. Serveerige seda suussulavat paellat laua keskel ning nautige koos pere või sõpradega!

Paella kana ja krevettidega

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 30 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Aeg kokku: 1 hour
Portsionit: 4
Kalorid: 736kcal

Koostisosad 

Marinaad

  • 1 spl oliiviõli
  • ½ spl jahvatatud paprikapulbrit
  • 1 tl kuivatatud punet
  • maitse järgi soola ja jahvatatud musta pipart

Paella

  • 450 g kanarinnafileed (tükeldatud)
  • 1 spl oliiviõli
  • 1 ½ küüslauguküünt (purustatud)
  • ½ tl purustatud punase pipra helbeid
  • 200 g keetmata lühikese teraga valget riisi
  • 1 näputäis safranit
  • 1 väike loorberileht
  • 25 g Itaalia lehtpeterselli (hakitud)
  • 470 ml kanapuljongit
  • 1 keskmise sidruni koor
  • 1 spl oliiviõli
  • ½ keskmist Hispaania sibulat (hakitud)
  • 1 keskmine punane paprika (jämedalt hakitud)
  • 225 g kooritud krevette
  • 225 g Chorizo vorsti (nahk eemaldatud)

Valmistamine

  1. Marinaadi jaoks segage kausis oliiviõli, paprika, pune, sool ja pipar.
  2. Lisage kana marinaadi hulka ning segage nii, et kana oleks ühtlaselt üleni marinaadiga kaetud. Asetage külmkappi seisma.
  3. Kuumutage oliivõli suurel pannil või paellapannil keskmisel kuumusel. Lisage küüslauk, purustatud punase pipra helbed ning riis. Kuumutage umbes kolm minutit pidevalt segades.
  4. Lisage sidrunikoor, kanapuljong, loorberileht, petersell ja safran. Segage korralikult läbi ning hautage kaane all keskmiselt madalal kuumusel umbes 20 minutit.
  5. Samal ajal kuumutage teisel pannil oliiviõli keskmisel kuumusel. Lisage hulka marineeritud kana ning küpsetage umbes 3 minutit.
  6. Seejärel lisage hulka sibul ning hautage veel umbes 5 minutit kuniks sibul on muutunud läbipaistvaks.
  7. Lisage paprika ja Chorizo vorst ning praadige umbes 5 minutit, samal ajal segades ja spaatliga vorsti purustades.
  8. Lisage hulka ka krevetid ning kuumutage umbes kaks minutit või kuni krevetid on väljastpoolt heleroosad ja liha läbipaistmatu.
  9. Valage kana- ja krevetisegu riisisegu hulka ning segage hoolikalt läbi. Serveerige kohe.

Toitumisalane teave

Kalorid: 736kcalSüsivesikud: 46gValgud: 56gRasvad: 35gKüllastunud rasvhapped: 10gKolesterool: 203mgSool: 1204mgKiudained: 3gSugar: 2g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Riisiroad

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Maksimaalne faili üleslaadimise suurus: 10 MB. Saate üles laadida: pilt, video. Pane failid siia

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    736
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    35
    g
    54
    %
    Küllastunud rasvhapped
     
    10
    g
    63
    %
    Kolesterool
     
    203
    mg
    68
    %
    Sool
     
    1204
    mg
    52
    %
    Süsivesikud
     
    46
    g
    15
    %
    Kiudained
     
    3
    g
    13
    %
    Sugar
     
    2
    g
    2
    %
    Valgud
     
    56
    g
    112
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.